برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۳/۱ |
AWT IMAGE AWT IMAGE

شیوع بالای بیماری هیپو تیروئیدی مادر زادی و عوارض جبران ناپذیر مغزی بیماری در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع که جز با انجام غربالگری قابل پیشگیری نمی باشد و مقرون به صرفه بودن اجرای برنامه در کشور  ، وزارت بهداشت را بر آن داشت  تا برنامه غربالگری را در سطح ملی برنامه ریزی نماید.
پس از سال ها اجرای ازمایشی برنامه در استان های منتخب  و تحلیل نتایج به دست آمده (از سال 1382 ) بالاخره در مهر سال 1384 برنامه در سیستم سلامت کشور ادغام شد.
این برنامه یکی از موفق ترین برنامه ها بوده و ظرف مدت کوتاهی به پوشش 95درصد ، در کل کشور رسید .از شروع برنامه تا کنون در 100 درصد بیماران شناسایی شده ضریب هوشی در محدوده طبیعی بوده است که بیانگر موفقیت چشمگیر اجرای برنامه است .
در برنامه های غربالگری نوزادان در ایران نمونه گیری از پاشنه پا در روزهای 3 تا 5 پس از تولد  در مراکز بهداشتی درمانی  تحت پوشش و توسط پرسنل آموزش دیده ، بر روی کاغذ کاغذ فیلتر مخصوص و مورد تایید وزارت بهداشت انجام می شود.نمونه های تهیه شده در دمای اتاق خشک شده و در پاکت مخصوص به آزمایشگاه مرجع انتقال داده می شوند. موارد مشکوک توسط کارشناسان برنامه غربالگری پیگیری و در صورت تایید بیماری توسط پزشکان  منتخب برنامه تحت درمان قرار می گیرند.

درباره ی غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید بیش تر بدانیم:

AWT IMAGE شناسنامه اجرایی برنامه AWT IMAGE دستورالعمل اجرایی برنامه
  AWT IMAGEاسامی مراکز غربالگری AWT IMAGE فرم ها

مراحل اجرای برنامه غربالگری نوزادان بستری در بیمارستان

جهت دریافت فایل اینجا را کلیک کنید

کد امنیتی را در کادر بنویسید
دفعات مشاهده: 93 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر