برنامه پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۳/۱ |
AWT IMAGE AWT IMAGE

تالاسمی شایع ترین بیماری ژنتیک ایران است .هر بیمار تالاسمی ماژور در طول زندگی متحمل مشکلات زیاد اقتصادی اجتماعی و روانی  ناشی از تزریق مداوم خون و مراقبت پزشکی ویژه می باشد. این درحالی است که این بیماری قابل کنترل و پیشگیری است و به همین دلیل به عنوان اولین بیماری غیر واگیر در سال 1370 در وارت بهداشت مطرح و در سال 1376 در کل کشور به اجرا در آمد.در این برنامه از تمامی زوجین متقاضی ازدواج که به آزمایشگاههای غربالگری پیش از ازدواج مراجعه می کنند نمونه خون گرفته می شود .در مرحله اول فقط از مردان . در صورت مشکوک بودن پاسخ آزمایشات ،  نمونه از زن گرفته می شود و چنانچه زن هم مشکوک بود آزمایشات تکمیلی برای زوجین درخواست می شود. توجه داشته باشید که اگر فقط یکی از زوجین ناقل تالاسمی باشد ،مشکلی وجود ندارد .چون افراد ناقل مشکلی ندارند ،ولی چنانچه هر دو زوج ناقل بودند در این صورت تیم مشاوره ژنتیک با آنان مشاوره می کند و در صورت اصرار به ازدواج آموزش می بینند که در تمام طول سال های باروری تحت کنترل تیم های مشاوره باشند و در صورت بارداری با آزمایشات تشخیصی از ابتلا فرزند خود مطلع شوند و چنانچه  جنین مبتلا به بیماری تالاسمی ماژور است سقط می شود.

درباره ی برنامه پیشگیری از تالاسمی ماژور بیش تر بدانیم:

AWT IMAGE    شناسنامه اجرایی برنامه AWT IMAGE    دستورالعمل اجرایی برنامه
  AWT IMAGE    اسامی مراکز غربالگری AWT IMAGE    فرم ها

کد امنیتی را در کادر بنویسید
دفعات مشاهده: 71 بار   |   دفعات چاپ: 13 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر