برنامه پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۳/۱ |
AWT IMAGE AWT IMAGE

بیماری های قلبی عروقی یکی از علل عمده مرگ و میر در سطح جهان بوده و به عنوان اولین عامل مرگ ،یک سوم کل مرگ و میرها در جهان را به خود اختصاص می دهند . این بیماری ها علاوه برمرگ و میر بالا ،عوارض قابل توجهی را نیز به جا می گذارند و از علل ناتوانی ها به خصوص در سنین بالا هستند.اکثریت افرادی که هرساله در جهان دچار حملات و شوک های قلبی می شوند ،دارای یک یا چند عامل خطر زمینه ساز هستند که با ایجاد تغییر در شیوه زندگی می توانستند از بروز بیماری در خود جلوگیری کنند.مهمترین این عوامل خطر عبارتند از :
مصرف دخانیات
چاقی
فشارخون بالا
تغذیه نامناسب
کم تحرکی
اختلالات چربی خون
دیابت
با اصلاح شیوه های زندگی و تغییر رفتار  پرخطر می توانیم تا 80 درصد از بروز این بیماری در خود جلو گیری کنیم .در راستای اجرای برنامه کشوری کنترل بیماری های قلبی عروقی ،طرح کشوری پیشگیری و کنترل فشارخون بالا در سال 1380 در مناطق روستایی کشور شروع شد.در این برنامه تمام افراد بالای 15 سال از لحاظ فشارخون بالا در دوره ی زمانی مشخص غربالگری شدند  تحت پیگیری و مراقبت قرار گرفتند.
همچنین احداث کلینیک های تندرستی با هدف اصلاح شیوه های زندگی عموم مردم  به عنوان یک برنامه راهبردی محسوب می شود  که دانشگاه علوم پپزشکی ایران یکی از پیشگامان احداث کلینیک تندرستی در کشور بوده است .

درباره ی پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی بیش تر بدانیم:

AWT IMAGE    شناسنامه اجرایی برنامه AWT IMAGE    دستورالعمل اجرایی برنامه
  AWT IMAGE    اسامی مراکز غربالگری AWT IMAGE    فرم ها

کد امنیتی را در کادر بنویسید
دفعات مشاهده: 28 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر