• پایگاه فرهنگسازی سلامت

شماره های تماس با ما 02186701

آدرس

تقدیر ازبیمارستان فیروزگر جهت ارائه خدمات بهداشتی ودرمانی مناسب در زلزله غرب کشور در جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۹/۲۰ |
آیین اختتامیه نخستین جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث شبکه رادیویی سلامت صبح امروز دوشنبه 20 آذر ماه در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: آیین اختتامیه نخستین جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث شبکه رادیویی سلامت به همت شبکه رادیویی سلامت با هدف آموزش جامعه در کاهش آسیب های ناشی از سوانح و حوادث طبیعی و غیر طبیعی از 4 شهریور ماه آغاز و روز دوشنبه 20 آذر ماه پایان رسید.
جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث با دو نگاه علمی و هنری آثار مختلف شنیداری ، دیداری و مکتوب مورد بررسی قرار گرفت و این جشنواره نخستین گام در راستای منویات رهبری برای کاهش حوادث بود که به همت رادیو سلامت و با حضور مسولان و هنرمندان و متخصصان در عرصه پیشگیری برگزارشد.
دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سوانح و حوادث ١٠.٢٦ درصد مرگ و میرها را تشکیل می دهند یعنی از هر 10 نفر ایرانی یک نَفَر به دلیل حوادث و سوانح فوت می کند.
وی ادامه داد: ١.٦ درصد مرگ و میرها به دلیل حوادث عمدی است و ٦.٤٦ درصد مرگ و میرها ناشی از حوادث ترافیکی است که رقم بالایی است و معلولیت های ناشی از سوانح و حوادث نیز زیاد است.
دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: سالانه ٣٩ میلیارد دلار یا به عبارتی ٦.٤٨ درصد از تولید ناخالص ملی کشور صرف سوانح و حوادث شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در سال ٩٥ حدود ٧٦٨ هزار مورد فقط به دلیل سوانح و حوادث در بیمارستان ها بستری شدند، یعنی١٠ درصد بستری ها در مراکز درمانی به دلیل سوانح و حوادث است.
وی گفت: مقابله با سوانح و حوادث وظیفه ای نیست که وزارت بهداشت بتواند به تنهایی انجام دهد، بلکه مشارکت و مطالبه اجتماعی می طلبد.
وی با بیان اینکه زلزله پدیده ای طبیعی است و مقابله با آن از دانش بشر خارج است، اما اینکه ما آماده نباشیم، غیر طبیعی است، اظهارداشت: باید در ساخت بناها،خانه ها و جاده ها بیشتر دقت کنیم زیرا مردم می خواهند که آمادگی لازم در مقابل حوادث وجود داشته باشد.
دکتر حریرچی گفت: زلزله کرمانشاه شاهد حماسه قهرمانانی مانند رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و سرپرست اورژانس کشور بود اما به هرحال تعداد فوتی ها و مجروحان حادثه قابل توجه است.
وی درخصوص فرسودگی بیمارستان ها گفت: وزارت بهداشت در سال ٨٥ وضعیت بیمارستان های کشور را بررسی کرد و طبق این بررسی ها مشخص شد، متوسط عمر بیمارستان ها در استان ها ٢٧ سال و در تهران ٣٥ سال است و همچنین مشخص شد که ٧٣ درصد تخت های بیمارستانی فرسوده هستند.
وی بیان کرد: با وجود اینکه در دولت قبل و با اجرای طرح تحول سلامت ٢٤ هزار تخت بیمارستانی به سیستم اضافه شد، اما اکنون تعداد تخت ها به ازای هر هزار نفر زیر ٢ است و کافی نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در کل کشور ٤٥ هزار تخت فرسوده وجود دارد و در تهران که این تعداد ٨٧ درصد بوده است، اکنون به ٧٥ درصد رسیده و لذا تغییر شگرفی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه تخت های فرسوده در مواجهه با زلزله مقاوم نیستند، خاطرنشان کرد: اگر دولت و مجلس حمایت کنند، تعداد تخت های فرسوده بیمارستانی در سال ٩٩ به ٣٠ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
دکتر حریرچی بیان کرد: اکثر تخت های بیمارستانی در مرکز شهر هستند و دسترسی را با مشکل روبرو می کند، لذا باید بیمارستان ها به اطراف شهر برده شود تا در مواقع بحران دسترسی آسان شود.
قائم مقام وزیربهداشت گفت: در سال های اخیر، در مقوله پیشگیری از سوانح و حوادث پیشرفت خوبی صورت گرفته است و مرگ و میرها از ٣٥ هزار نَفَر در سال به کمتر از ١٥ هزار نَفَر رسیده است.
وی در پایان تاکید کرد: فرهنگ سازی و پیشگیری از حوادث بهترین راه جلوگیری از آن است.
دکتر پیرحسین کولیوند سرپرست سازمان اورژانس کشور در خصوص جزییات خدمت رسانی اورژانس در زلزله کرمانشاه گفت: به محض اطلاع از زلزله کرمانشاه، طبق دستور وزیربهداشت، ظرف کمتر از یک ساعت بیش از ۱۰۰ دستگاه آمبولانس و اتوبوس آمبولانس به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: ٧٣٥٠ مصدوم را در کمتر از ۲۰ ساعت به بیمارستان‌ های تهران اعزام کردیم.
دکتر کولیوند با بیان اینکه ٦ بیمارستان صحرایی را در اسلام ‌آباد، ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب راه‌اندازی کردیم، خاطرنشان کرد: این بیمارستان ها روزانه ٥ هزار نَفَر را معاینه و ویزیت می کردند.
وی گفت: اوج همدلی و همکاری بین دستگاه های مختلف از جمله اورژانس، ارتش، سپاه، هلال احمر، سازمان مدیریت بحران و همچنین مسئولین استان کرمانشاه در زلزله کرمانشاه مشاهده شد.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه تاکنون ۱۹۵۰ مورد عمل جراحی انجام شده است و تمام پیوند‌ها با موفقیت انجام شد، افزود: بالغ بر ۳۵۰ تن دارو و تجهیزات به مناطق زلزله‌ زده ارسال کردیم و در زمینه فرآورده های خونی کمبودی نداشتیم.
وی تصریح کرد: روز ‌بعد از زلزله‌ تمام آمبولانس ها به همراه پزشک و دارو ‌به روستاها اعزام شدند و خدمات بهداشتی و درمانی لازم را ارایه دادند.
دکتر کولیوند با بیان اینکه تا به امروز هنوز یک مورد بیماری واگیر در مناطق زلزله‌زده گزارش نشده است، اظهارداشت: خدمات بهداشتی و درمانی همچنان در مناطق زلزله زده ادامه دارد و همچنین حمایت های روانی و اجتماعی در مناطق زلزله زده درحال انجام است.
سرپرست سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه یکی از بیمارستان های سرپل ذهاب در جریان زلزله کرمانشاه تخریب شد، گفت: سازه های درمانی که در شرایط بحران إمداد رسان هستند، باید اصولی ساخته شوند.
دکتر کولیوند در پایان با بیان اینکه یکی از مشکلات و معضلات ما حوادث ترافیکی است، تاکید کرد: در هر ساعت در کشور ۲ نفر در اثر تصادفات و سوانح فوت می‌کنند و ۴ یا ۵ نفر نیز مصدوم می‌ شوند، لذا تمام اینها با پیشگیری قبل از وقوع حادثه قابل حل است.
بر اساس گزارش شبکه رادیویی سلامت، داوری آثار در 3 بخش دیداری، شنیداری و مکتوب با حضور داورانی از حوزه های مختلف دردو کمیته علمی و هنری انجام شده است .
آثار رسیده به بخش داوری در بخش تلویزیونی 45 اثر، مکتوب 230 اثر، رادیویی 105 اثر بوده است که مجموع آثار ارسالی از سوی شرکت کنندگان 380 اثر بوده است.
 لازم به ذکر است در این مراسم از روسای بیمارستانها و سازمانهای ذیربط که در حادثه ناگوار زلزله کرمانشاه حضور فعال داشتند ، قدردانی شد که در این میان دکتر فرهاد زمانی رییس  مرکز آموزشی درمانی فیروزگر جزء تقدیر شدگان بود که جایزه ایشان به دکتر موسوی معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایران به نماینده حاضر در مراسم تقدیم گردید.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 1403 بار   |   دفعات چاپ: 126 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر