• پایگاه فرهنگسازی سلامت

برگزاری مراسم رونمایی از دستاوردهای کتابخانه مرکزی با حضور ریاست دانشگاه

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۹/۲۸ |
برگزاری مراسم رونمایی از دستاوردهای کتابخانه مرکزی با حضور ریاست دانشگاه
مراسم رونمایی از دستاوردهای کتابخانه مرکزی صبح امروز سه شنبه 28 آذرماه با حضور ریاست دانشگاه در طبقه هشتم کتابخانه دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: مراسم رونمایی از دستاوردهای کتابخانه مرکزی صبح امروز سه شنبه 28 آذرماه با حضور دکتر ناصری پور رییس دانشگاه ، دکتر ملکوتی معاون تحقیقات و فناوری ، مدیران کتابخانه های مراکز تابعه دانشگاه ، کارشناسان و کتابداران مراکز تابعه برگزار شد.
دکتر ناصری پور در این مراسم عنوان کرد: کتابخانه مرکزی به عنوان شناسنامه و جزء افتخارات دانشگاه علوم پزشکی ایران محسوب می شود.
رییس دانشگاه ضمن اشاره به سابقه طولانی و قدمت کتابخانه مرکزی بیان کرد: این مرکز با داشتن منابع غنی به عنوان برگ زرین در تاریخ دانشگاه تلقی می گردد.
وی گفت: باید سطح کیفی کتابخانه مرکزی ارتقا یابد و با ارائه خدمات جامع قابل دسترسی برای تمامی محققان و پژوهشگران باشد ، همچنین بتواند علاوه بر کشور در سطح منطقه هم قابل توجه باشد.
ایشان در خصوص پویایی آزمایشگاه ، مراکز تحقیقاتی و کتابخانه مرکزی و افزایش زمان فعالیت آنها تاکید نمود و افزود: کتابخانه مرکزی باید با برنامه ریزی صحیح و بهینه سازی امکانات فیزیکی و دیجیتالی ، مکانی مناسب برای تبدیل علم به فناوری ودسترسی آسان محققان باشد.
دکتر ناصری پور  از کتابخانه  به عنوان یکی از اجزای مهم در راه رسیدن به دانشگاههای هزاره سوم یاد کرد و تاکید داشت : ما تمام سعی خود را برای بهبود سطح کیفی کتابخانه مرکزی بکار می بریم و در راه رسیدن به اهداف تعیین شده آن حمایت خود را اعلام می داریم.
دکتر ملکوتی  معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اظهار داشت: راه اندازی سامانه یکپارچه کتابخانه مرکزی به عنوان افتخار بزرگی برای دانشگاه به شمار می آید.
وی  کتابخانه را به عنوان رکن اصلی پژوهش معرفی کرد و افزود: باید تعاملات اطلاعاتی بین مدیریت و سایر همکاران بهینه شود و کتابداران برای انتقال صحیح اطلاعات مشارکت نمایند. همچنین نیروی انسانی برای کتابخانه ها به صورت تخصصی آموزش یابند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اظهار امیدواری کرد:  با افزایش سطح مشارکت جمعی بتوانیم چالش های موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه را برطرف و شاهد ارتقاء سطح رتبه آن باشیم.
در ادامه دکتر نعمتی رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه نقش و جایگاه کتابداران را در راه رسیدن به دانشگاههای نسل سوم  و خلق ایده ها پراهمیت تلقی و از آنها به عنوان موتور محرکه یاد کرد .
 رییس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه افزود: ما از سال 1393 شاهد رشد و تحول در کتابخانه دانشگاه بودیم و در این سالها موفق شدیم زیر ساختهای فنی ، امنیتی و شبکه ای کتابخانه را بهینه سازیم.
وی گفت:  از جمله اقدامات دیگر در این راستا می توان به مدیریت بهینه منابع ،هوشمند سازی کتابخانه مرکزی ، راه اندازی سیستم امانت یکپارچه در تمام کتابخانه های تحت پوشش دانشگاه ، راه اندازی پورتال تعاملی مطابق با استانداردهای جهانی ، طراحی الگو و ایجاد بستر کتابخانه مجازی و برگزاری کارگاههای توانمندسازی اشاره کرد.
دکتر لیلا نعمتی در خصوص فعالیتهای پیش رو گفت: ما در نظر داریم اولین کتابخانه سبز و دوستدار طبیعت را در سطح دانشگاه راه اندازی و در راستای شکل گیری کتابخانه مبتنی بر ترجمان دانش برنامه ریزی نماییم.
وی تصریح کرد: ما قصد داریم در آینده نزدیک نظام خدمات کتابخانه مرکزی دانشگاه توسط اپلیکشن موبایل و مرکز اسناد ملی پزشکی  را  راه اندازی نماییم ، همچنین انواع سامانه های مورد نیاز حوزه پژوهشی را طراحی کنیم.
در این مراسم از پورتال یکپارچه کتابخانه مرکزی دانشگاه رونمایی شد. همچنین  انجام خرید متمرکز ، راه اندازی میزهای خودکار امانت و استفاده از تکنولوژی سه بعدی در گیت های امنیتی ، به عنوان مهمترین دستاوردهای کتابخانه مرکزی مطرح شد.
در پایان از دست اندرکاران خرید متمرکز کتابخانه مرکزی دانشگاه قدردانی شد و اعضای حاضر در جلسه از بخشهای مختلف کتابخانه های مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه بازدید نمودند.

گفتنی است نرم افزار یکپارچه سازی اطلاعات کتابخانه دارای ویژگی های منحصر به فرد زیر می باشد:
1-    راه اندازی پورتال بر اساس نیازهای اطلاع رسانی  و دارا بودن معماری و زیر ساخت قوی
2-    پوشش تمام فرآیندهای کتابخانه الکترونیک و دیجیتال مبتنی بر وب
3-    دسترسی سریع  و وجود امنیت اطلاعات و منابع
4-    ایجاد سرویس های تعاملی و اختصاص کتابخانه شخصی به کاربران
5-    مدیریت اصطلاحنامه و ساماندهی اطلاعات آماری کتابخانه
6-    مدیریت منابع دیجیتال ، بازیابی منابع از درگاه موتور جستجوی Google  و عدم وابستگی به سیستم عامل سرور
7-    پشتیبانی از زبان های بین المللی و پویایی در ذخیره و بازیابی اطلاعات
8-    تبادل اطلاعات از طریق پروتکل Z39.50SERVER و اتصال به بانک های اطلاعاتی
9-    ایجاد صفحات کاربری نرم افزار به صورت واکنش گرا  و بهره گیری از تکنولوژی نمایش stream فایل های صوتی و ویدیویی
10-    ایجاد میز مرجع مجازی و راه اندازی میزهای  خودکار امانت

CAPTCHA code