• پایگاه فرهنگسازی سلامت

بیست و هفتمین اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۰/۶ |
بیست و هفتمین اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد
بیست و هفتمین اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی صبح امروز چهارشنبه 6 دی ماه با حضور معاونین وزارت بهداشت و رییس دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه:  بیست و هفتمین اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی صبح امروز چهارشنبه 6 دی ماه 96 با حضور دکتر اصغری معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، دکتر مسائلی مشاور وزیر و مدیر تجهیزات پزشکی، دکتر قریب رییس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، دکتر ناصری پور رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر ولایی معاون غذا و دارو دانشگاه در طبقه هشتم کتابخانه مرکزی برگزار گردید.
دکترغلامرضا اصغری با بیان اینکه این اجلاس‌ها بیشتر برای هماهنگی در برنامه‌های اداره کل تجهیزات پزشکی کل کشور است، گفت: ما در شرایط فعلی بیش از گذشته به ساماندهی در همه حوزه‌ها از جمله تجهیزات پزشکی مصرف دارو و اعمال نظارت‌ها با محوریت مدیریت هزینه نیازمندیم.
وی افزود: یکی از مواردی که همواره درباره آن با وزیر بهداشت جلسه داریم، بحث طرح تحول و مدیریت هزینه‌ها دراین حوزه است. بخشی از این مسائل به سازمان غذا و دارو برمی‌گردد. در این راستا برنامه‌هایی برای مدیریت هزینه در سطح دانشگاه علوم پزشکی و در زمینه تجهیزات پزشکی تدوین شده که آن‌ها را اجرا می کنیم.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تاخیر در پرداخت مطالبات شرکت های تجهیزات پزشکی به دلیل بدقولی سازمان‌های بیمه‌گر اظهارکرد: شرایط بودجه سازمان غذا و دارو در سال ۹۷ مانند سال ۹۶ است بنابراین باید از همین الان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم تا بتوانیم با عارضه کمتر در حوزه سلامت، دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیمارستان‌ها را در این دوره بحرانی تامین کنیم.
وی اضافه کرد: در زمینه تجهیزات پزشکی بیمارستانی برنامه‌هایی اجرا شده است که به ساماندهی این حوزه کمک کرده است و این برنامه‌ها باید ادامه یابد البته به‌طوز قطع به تحرک بیشتری در این حوزه نیازمندیم تا بتوانیم با گسترش نظارت‌ها، خرید های بهینه داشته باشیم و در زمینه مدیریت هزینه‌ها گام برداریم. در برخی بیمارستان‌ها تعداد زیادی تجهیزات پزشکی خریداری می‌شود؛ به طوری که وقتی به انبار می رویم با تجهیزات پزشکی تاریخ گذشته مواجه می‌شویم بنابراین باید نظارت متمرکزی بر بیمارستان‌ها داشته باشیم.در حوزه خرید تجهیزات پزشکی باید به انبارداری نظارت کنیم.
دکتر اصغری با بیان اینکه تامین تجهیزات پزشکی در بیمارستانها اولویت ما است، گفت: این تجهیزات را باید تامین کنیم تا بیماری برای تامین تجهیزات به خارج از بیمارستان ارجاع داده نشود و درعین حال باید بدانیم که در دانشگاه‌ها ضایعات تجهیزات پزشکی زیاد است بنابراین همه کارکنان اعم از پزشکان  باید در حوزه مصرف تجهیزات پزشکی دقت لازم را داشته باشند و در صورت نیاز واقعی آن‌ها را مصرف کنند بنابراین دانشگاه ها باید دراین حوزه باید مدیریت کنند.
دکتر رضا مسائلی افزود: از ابتدای سال ۹۷ برچسب اصالت برای مواد و تجهیزات دندانپزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و ملزومات مصرفی حوزه زنان و بارداری، الزامی می شود.
وی ادامه داد: تجهیزات و ملزومات مصرفی خانگی نیز از سال ۹۷ باید دارای برچسب اصالت داشته باشند.
مشاور وزیر بهداشت افزود: در تبصره یک بند ۱ ماده ۷ قانون بهبود و تقویت استاندارد مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، نحوه ورود سازمان استاندارد به حوزه تجهیزات پزشکی مشخص شده و در غالب این تصویب‌نامه نحوه تعامل ما با سازمان استاندارد تعیین شده است.
وی گفت: شرح وظایف وزارت بهداشت به قوت خود باقی است، تلاش می‌کنیم این قانون موجب دوگانگی در مقام اجرا نشود.
دکتر مسائلی گفت : با توجه به کار متراکم ، فشرده و تخخصصی تجهیزات پزشکی نیاز است برای رسیدن به حد مطلوب، ادارات تجهیزات پزشکی بیشتر فعال باشند و کارشناسان مرتبط باید آموزشهای تخصصی لازم را فرا گیرند. همچنین با مدیریت نظارت به صورت مشارکتی بتوانیم به عنوان متولیان سلامت جامعه  شاهد اثربخشی بیشتر، بهینه و ارتقاء سطح خدمات در حوزه تجهیزات پزشکی کشور باشیم.
سپس دکتر قریب رییس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران بیان کرد: با توجه به عدم رابطه تنگاتنگ مابین هیات امناء و وزارت بهداشت ، باید یک کمیته راهبردی تشکیل و فرآیندها به صورت کارشناسی بررسی شود.
ایشان با تاکید بر حمایت از تولید بخش داخلی اظهار داشت: باید از فرصت خرید در جهت تقویت بخش داخلی استفاده کرد  تا بتوان سهم تولید بخش داخلی را افزایش  دهیم و در این راستا  از توانمندی های  شرکت های دانش بنیان بهره مند شویم ، همچنین سهم کشور را در بخش صادرات تجهیزات توسعه بخشیم.
وی  با اشاره به فراهم شدن بستر مناسب  در حوزه تجهیزات پزشکی گفت: پیرو جلسات  با وزارت بهداشت مقرر گردید که مسئولیت نیازسنجی تجهیزات پزشکی  را معاونت درمان عهده دار شود ،  همچنین استاندارد سازی بر عهده اداره تجهیزات پزشکی گذاشته و هیئت امنا هم متقبل فرآیند برگزاری مناقصه ها  شد.
رییس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران تصریح کرد: امیدوارم با هماهنگی بیشتر بین حوزه های مرتبط ، رفع موانع قانونی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و  توسعه حمایت از تولید  داخلی بتوانیم چشم انداز روشن ایجاد و به سمت ثروت آفرینی پیش رویم. همچنین بتوان سهم 30 درصدی صادرات در سال 96 را به سهم 60  درصدی در سال 97 افزایش دهیم.

عکس : نازنین نادری

برای دریافت تصاویر بیشتر اینجا کلیک نمائید.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 1803 بار   |   دفعات چاپ: 210 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر