• پایگاه فرهنگسازی سلامت

شماره های تماس با ما 02186701

آدرس

پنجمین اجلاس هم اندیشی با موضوع اجرای بهینه تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۰/۱۱ |
 پنجمین اجلاس هم اندیشی با موضوع "اجرای بهینه تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری" به میزبانی وزارت بهداشت  با حضور وزیر بهداشت، نمایندگان کلیه دستگاهها و سازمانهای دولتی در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: پنجمین اجلاس هم اندیشی با موضوع "اجرای بهینه تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری" به میزبانی وزارت بهداشت امروز دوشنبه 11 دی ماه 1396  با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت، نمایندگان کلیه دستگاهها و سازمانهای دولتی در کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید.
کتر سیدحسن هاشمی در پنجمین اجلاس هم اندیشی با موضوع اجرای بهینه تصویب نامه تصویب نامه حقوق شهروندی در نظام اداری گفت: بحث سلامت و حقوق شهروندی را نباید در یک اتاق محبوس کنیم و در تمام حرکات، سکنات و رفتار باید حقوق مردم را در نظر بگیریم.
دکتر هاشمی افزود: در وزارت بهداشت هم وظیفه ای غیراز جلب رضایتمندی مردم و رعایت حقوق آنها نداریم و برای رعایت حقوق بیشتر آنها طرح تحول سلامت را اجرا کردیم ،  چرا که دیدیم نتایجی مانند کاهش هزینه ‌ها در حوزه سلامت،‌افزایش دسترسی به امکانات بهداشت در مناطق محروم و حمایت از سلامت مردم را به دنبال دارد و در یک کلام اجرای این طرح اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی بود که بخشی از آن از جمله بیمه شدن همه افراد کشور مغفول مانده بود؛ به طوری که بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت ۱۱ میلیون نفر بیمه شدند.
وزیربهداشت گفت: طرح تحول سلامت، با هدف حمایت مالی، عدالت در سلامت و افزایش دسترسی ها و همچنین مراقبت از سلامت مردم راه اندازی شد.
دکتر هاشمی تصریح کرد: در ٤ سال گذشته کاری جز افزایش رضایتمندی مردم انجام ندادیم و به میزان رضایت مردم به عنوان شاخص نگاه می‌ کنیم.
وزیربهداشت تصریح کرد: خوشبختانه نظرسنجی دستگاه‌ های مختلفی مانند مرکز آمار ایران، خبرگزاری جمهوری اسلامی و غیره که برترین نظرسنجی‌ ها را دارند، نشان داده است که حوزه سلامت مورد توجه مردم بوده است، البته این حرف به این معنا نیست که در رعایت حقوق مردم بی‌نقص رفتار کرده ‌ایم، اما به لطف مردم و با کمک خدا این حوزه مورد توجه شهروندان قرار گرفته است.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: طی این ٤ سال ۲۴ هزار تخت بیمارستانی ایجاد کردیم که این میزان یک چهارم تخت‌ هایی است که در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است و همچنین ۱۱هزار متخصص و پزشک را در مناطق محروم و دورافتاده مستقر کردیم؛ به طوری که مناطق مختلف کشور از نظر برخورداری از پزشک عمومی و ماما به پوشش صد در صدی رسیده ‌اند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه تمام مراکز روستایی از نظر تامین واکسن و تامین دارو مورد توجه است، گفت:  طی اجرای طرح تحول نظام سلامت بالغ بر ۵۰۰۰ خانه و مرکز بهداشتی ایجاد کرده ‌ایم و در عین حال باید توجه کرد که به دلیل مشکلاتی مانند خشکسالی و بروز جنگ تحمیلی شاهد مهاجرت مردم از روستاها به شهرها بوده‌ایم و در حاضر ۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور وجود دارد که بر این اساس برای اولین بار برای هر ۲۵۰۰نفر در مناطق حاشیه شهر یک مراقب سلامت قرار داده و پایگاه بهداشتی ایجاد کرده ‌ایم.
دکتر هاشمی ادامه داد: با پوشش بیمه ای از بیماران خاص و صعب العلاج بسیاری از دغدغه های آنها رفع شد، چراکه در گذشته هرچندوقت یکبار بیماران خاص و صعبالعلاج به دلیل کمبود یا گرانی دارو تجمع و اعتراض می کردند و درحال حاضر درست است که تمام خواسته های آنها برآورده نشده است، اما در مقایسه با گذشته شرایط بهتر شده است.
وزیر بهداشت بیان کرد: در حوزه آموزش پزشکی نیز ٣٠ درصد بر ظرفیت ها افزوده شده است و بخشی از ضوابط دست و پاگیر حذف شد و البته هنوز مواردی وجود دارد که در راستای حقوق شهروندی باید حذف شود.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در این دوره بحث زیرمیزی ها حذف شد، ادامه داد: تعرفه ها تا حدود زیادی واقعی شد که کار سختی بود، اما با همراهی جامعه پزشکی و حمایت دولت میسر شد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه زیرساخت های حوزه سلامت قدیمی است، خاطرنشان کرد:۸۰ درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماری های غیرواگیردار است که باید به مردم آموزش دهیم که کمتر دچار بیماری شوند، در عین حال اقداماتی که دولت از ما خواسته است به بهترین نحو به انجام رساندیم.
وزیر بهداشت گفت: اقداماتی که انجام دادیم نمایشی نبود زیرا اگر نمایشی بود در هر نقطه ای خدمات ما دیده نمیشد، مثلا  ۵۷۰ پروژه در استان سیستان و بلوچستان و بیش از ۶ هزار پروژه در حوزه سلامت در سراسر کشور در دست ساخت هستند که این خود نشان از اهمیت به حقوق شهروندی است.
دکتر هاشمی گفت: امیدوارم در دولت دوازدهم نیز خدمات را دنبال کنیم  و بر کیفیت آن بیفزاییم.
وزیربهداشت گفت: پروژه تکمیل پرونده سلامت تمام ایرانیان را در دست داریم و از ١١ مصداق و ٦٩ تکلیف حقوق شهروندی حدود ٢٧٠ راهنما را استخراج کردیم و به دستگاه ابلاغ کردیم.
دکتر هاشمی گفت: با راه اندازی سامانه ١٩٠ صدای تمام شهروندان شنیده می شود و آنها می توانند نظرات، پشنهادات و شکایات خود را به گوش مسئولان نظام سلامت برسانند.
وزیربهداشت إظهار داشت: در دوره قبل پرداختی از جیب مردم از ٥٨ درصد به ٣٨ درصد رسید و علاوه بر آن دسترسی ها افزایش یافت و در نقاط صفر مرزی نیز خدمات سلامت وجود دارد.
دکتر هاشمی با بیان اینکه مهم ترین نکته که باعث می شود حقوق مردم رعایت شود، باور خود ماست، تصریح کرد: متاسفانه در کشور قانون گریزی وجود دارد و باید گفت اجرای قانون خودش باعث ارامش می شود، زیرا با نبودن قانون تبعیض نیز اتفاق میفتد و ما مسئولان نیز باید تابع قانون باشیم تا از تبعیض ها دور باشیم و سلیقه ای عمل نکنیم و در این زمینه نقش قوه قضاییه و مقننه پررنگ است، قوه مقننه قانون را وضع می کند و باید به نفع مردم باشد، قوه قضاییه هم باید کمک کند تا حقی از مردم ضایع نشود.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 1266 بار   |   دفعات چاپ: 135 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر