• پایگاه فرهنگسازی سلامت

همایش یک روزه فناوریهای توانبخشی در مرکز همایشهای رازی برگزار شد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۰/۱۷ |
همایش یک روزه فناوریهای توانبخشی در مرکز همایشهای رازی برگزار شد
همایش یک روزه فناوریهای توانبخشی روز یکشنبه 17 دی ماه 1396 در مرکز همایشهای رازی برگزار شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: همایش یک روزه فناوریهای توانبخشی روز یکشنبه 17 دی ماه 1396  با حضور دکتر ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت، دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر وطن پور رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت در مرکز همایشهای رازی برگزار گردید.
دکتر سید محمد هادی ایازی  اظهار داشت: حوزه توانبخشی در نظام سلامت کشور، مغفول مانده و شاید یکی از دلایل آن، چندپارگی وظایف برخی سازمانها از جمله وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی بوده است اما وضعیت توانبخشی در کشور مناسب نیست و باید در جهت توسعه این خدمات با بهره گیری از ظرفیت مشارکت های مردمی، تلاش کنیم.
وی یادآور شد: دو هفته پیش جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حضور رییس جمهور گزارشی ارائه کردیم که بر اساس آن، در حال حاضر 8.2 درصد جمعیت کشور سالمند است و تا سال 2050 میلادی، 30.2 درصد جمعیت کشور سالمند هستند که فاجعه است و باید زیرساخت های مورد نیاز در حوزه سلامت و از جمله توانبخشی، ایجاد شده و گسترش یابد.
دکتر ایازی بهره گیری از بخش خصوصی، توسعه فناوری های نوین و استفاده از توان مشارکت های مردمی را در توسعه خدمات توانبخشی مهم ارزیابی کرد و گفت: توانبخشی، یکی از حوزه هایی است که مردم، انگیزه و علاقه زیادی به آن دارند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اگر نیازهای خودمان را به خوبی به خیرین منتقل کنیم، آنها مشارکت بسیار خوبی خواهند داشت بگونه ای که در زلزله غرب کشور دیدیم که خیرین برای ساخت دو بیمارستان، 22 مرکز جامع خدمات سلامت، 5 پایگاه اورژانس و 62 خانه بهداشت و تامین بیش از 100 کانکس جایگزین برای خانه های بهداشت آسیب دیده اعلام آمادگی کرده و در ساخت این واحدها، مشارکت می کنند.
دکتر قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت از تدوین آیین نامه مراکز جامع توانبخشی در کشور خبر داد و گفت: این آیین نامه آماده ابلاغ است و در آن، بر سرمایه گذاری بخش غیردولتی و لزوم تسهیل گری و نظارت وزارت بهداشت تاکید شده است.
دکتر جان بابایی افزود: وزارت بهداشت به دنبال تصدی گری نیست بلکه می خواهد سرمایه گذاری در بخش های مختلف حوزه سلامت از جمله حوزه توانبخشی، توسط مردم انجام شود حتی تولید کنندگان تجهیزات توانبخشی نیز می توانند در این حوزه سرمایه گذاری کنند.
وی ضمن تاکید بر لزوم کاهش واردات توانبخشی به کشور، اظهار داشت: واردات این تجهیزات به کشور، قابل توجه است و باید آن را به حداقل برسانیم البته شاید ایراد از دستگاه های دولتی بوده که نتوانسته اند برای محصولات این حوزه، زمینه های تولید و بازار را در داخل و خارج از کشور، فراهم کنند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه توسعه توانبخشی، یک ضرورت و نیاز است، اضافه کرد: امروز در کشور با افزایش بیماری های خود ایمنی مانند ام اس، میزان بالای حوادث جاده ای و نیاز مصدومان به توانبخشی و افزایش بیماری های قلبی، عروقی، غددی، سکته های مغزی و سرطان روبرو هستیم و جامعه نیز به سمت کهنسالی پیش می رود که این عوامل، ضرورت توسعه خدمات توانبخشی را نشان می دهد.
وی یادآور شد: توانبخشی درمان نیست بلکه پیشگیری است چرا که به کاهش ناتوانی مردم و نیز هزینه های درمانی کمک می کند.
دکتر جان بابایی گفت: در حوزه توانبخشی در بخش آموزش، عملکرد خوبی داشته ایم و فارغ التحصیلان زیادی تربیت شده اند اما باید رویکرد ما به سرمایه گذاری بخش غیردولتی، گسترش خدمات و در نهایت افزایش دسترسی مردم به این حوزه باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان یادآور شد: ایران از جمله کشورهایی است که کمترین تخت بیمارستانی در حوزه توانبخشی را دارد و میزان تخت های توانبخشی کشور ما، یک دهم کشورهای منطقه است که باید در این حوزه، تلاش بیشتری کنیم.
دکتر محمد تقی جغتایی مشاور وزیر درامور توانبخشی در همایش "فناوریهای توانبخشی،شرایط فعلی کشور و افق پیش رو" با اشاره به نیاز روز افزون جامعه و حوزه های پزشکی به توانبخشی، گفت: توسعه خدمات توانبخشی در کشور، استفاده از فناوری های نوین در این حوزه و توجه به شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه توانبخشی، بسیار مهم و اساسی است.
وی هدف از برگزاری این همایش را ارائه تصویری از جایگاه فناوری های جدید حوزه توانبخشی در عرصه جهانی و نظام سلامت کشور عنوان کرد و افزود: مخاطب اصلی این همایش، مدیران و تصمیم سازان حوزه های مرتبط با توانبخشی شامل مدیران وزارت بهداشت، دانشکده های توانبخشی و مهندسی، معاونت علمی ریاست جمهوری، شرکت های تولید کننده تجهیزات و بیمه های درمانی هستند.
دکتر جغتایی ضمن تاکید بر اهمیت حمایت از رشد و بهره گیری از فناوری های نوین در حوزه توانبخشی، اظهار داشت: وضعیت بکارگیری فناوری در خدمات توانبخشی در کشور، تاثیرات اقتصادی بکارگیری فناوری در افزایش بهره وری و کاهش هزینه های نظام سلامت، توانمندی های داخلی، موانع توسعه صنعت مربوطه و ظرفیت های توسعه اقتصاد دانش بنیان و همچنین فناوری های نوین توانبخشی و جایگاه آنها در آینده توانبخشی در دنیا از جمله مهمترین محورهای اصلی این همایش است.
دکتر حسین وطن پور رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت گفت: در حوزه بایوتکنولوژی موفقیت های بسیار خوبی را بدست آورده ایم و صادر کننده این دانش به کشورهای منطقه هستیم و لازم است که در حوزه توانبخشی نیز فعالیت بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به موفقیت های حوزه تجهیزات پزشکی ایران و صادرات محصولات آن به کشورهای دیگر از جمله چین و کره جنوبی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر باید دیوارهای بین دپارتمان ها و دانشگاه های پزشکی و غیرپزشکی را برداریم.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: در دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت کمیته ای به منظور حمایت از طرح های فناوری تشکیل شده که می تواند در حوزه توانبخشی نیز از طرح های فناوری، حمایت کند.
دکتر وطن پور توجه به حوزه توانبخشی را موجب کاهش هزینه های نظام سلامت دانست و گفت: علیرغم عمر کوتاه شرکت های دانش بنیان در مقایسه با حوزه صنعت اما در حال حاضر ۵۲ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که محصولات خود را صادر می کنند و تلاش ما نیز بازارسازی برای این محصولات در داخل و خارج از کشور است.
وی با اشاره به بخشنامه سازمان غذا و دارو مبنی بر اولویت داشتن خرید محصولات دانش بنیان، یادآور شد: موسسه نیماد نیز در قالب مشوقها، از فناوران و محققان حمایت می کند و سال گذشته این موسسه، ۶ میلیارد تومان به طرح های فناوری اختصاص داد.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 1468 بار   |   دفعات چاپ: 136 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر