دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • انتصابات
  • پایگاه فرهنگسازی سلامت



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما 02186701
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی


تاریخچه
درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکی
آدرس


در بین انواع آجیل، نمونه های پودر و خلال پسته فله دارای بیشترین میزان آلودگی به آفلاتوکسی نها بوده اند

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۵/۱۷ | 
 در بین انواع آجیل، نمونه های پودر و خلال پسته فله دارای بیشترین میزان آلودگی به آفلاتوکسی نها بوده اند
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه:در راستای کنترل و پایش مواد غذایی و حفظ سلامت و ایمنی مصرف کنندگان، اقدام به پایش و کنترل انواع فرآورده های غذایی شامل غلات (آرد گندم، برنج، پودر سوخاری و ... )، حبوبات، آجیل (پسته، بادام، گردو ، بادام زمینی)، میوه های خشک و ... نموده است. نتایج آماری نشان می دهد بیشترین شیوع و میزان آفلاتوکسین B1 و مجموع آفلاتوکسین ها مربوط به نمونه های آجیل آزمون شده است. در بین انواع آجیل، نمونه های پودر و خلال پسته فله دارای بیشترین میزان آلودگی بوده اند.
 به گفته کارشناس آزمایشگاه معاونت غذا و دارو : آفلاتوکسین ها متابولیت های ثانویه قارچی هستند که قادر به ایجاد بیماری و مرگ در انسان و حیوانات است. در صورتیکه شرایط برای رشد قارچ ها مناسب باشد امکان تولید این سموم درهر یک از مراحل مختلف کاشت، برداشت ، انتقال و ذخیره سازی وجود خواهد داشت.
وی افزود :محصولات کشاورزی از جمله غلات، حبوبات، دانه های روغنی،‏ خشکبار و ... مستعد آلودگی های قارچی هستند و با توجه به جایگاه ویژه این محصولات در سبد غذایی خانوارهای ایرانی و مصرف بالای آن ها، ارزیابی مواد غذایی از نظر آلودگی های قارچی به ویژه آفلاتوکسین ها اهمیت بسزایی دارد.
ایشان تصریح نمود: آفلاتوکسین های B1،B2،G1،G2  ،M1و M2 از مهمترین انواع آفلاتوکسین هستند.آفلاتوکسین B1 سمی ترین عضو این گروه است. تماس با آفلاتوکسین ها منجر به سرکوب سیستم ایمنی، سرطان(خصوصا سرطان کبد) و اختلالات تولید مثلی میشود. عوارض ناشی از آفلاتوکسین ها سبب گردیده تا برخی از کشورها و سازمان های بین المللی برای این سموم  در مواد غذایی حد مجاز تعیین کنند.
وی درپایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شرایط نگهداری و ذخیره سازی درکیفیت و امکان آلودگی به آفلاتوکسین ها بسیار موثر می باشد و با توجه به نتایج به دست آمده و شواهد موجود توصیه می شود، مصرف کنندگان برای حفظ سلامت خود از مصرف مواد غذایی و فاقد مجوز بهداشتی و پروانه ساخت خود داری کنند.
 
خبر : نادری

 


CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 105 بار   |   دفعات چاپ: 13 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر