دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • انتصابات
  • پایگاه فرهنگسازی سلامت



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما 02186701
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی


تاریخچه
درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکی
آدرس


فوایدمصرف پروبیوتیک ها

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۹/۵ | 
فوایدمصرف پروبیوتیک ها  
شواهد حاصل از مطالعات زیادی نشان می دهد مصرف مواد غذایی و مکمل های حاوی انواع مشخصی از باکتری های زنده می تواند  برای درمان و حتی پیشگیری ازبرخی از بیماری ها موثر باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ،  باکتری ها به بیماری زا بودن شهرت دارند، لذا درک این موضوع که مصرف چند بیلیون از آنها در روز برای حفظ سلامت بدن مفید است  ، مشکل بنظر می رسد. اما شواهد حاصل از مطالعات زیادی نشان می دهد مصرف مواد غذایی و مکمل های حاوی انواع مشخصی از باکتری های زنده می تواند  برای درمان و حتی پیشگیری ازبرخی از بیماری ها موثر باشد  از آنجایی که 45 درصد سلول‌های سیستم ایمنی بدن ما در سیستم گوارش ‌قرار گرفته اند، هر نوع تغییر در سیستم گوارش ما می‌تواند اثری مستقیم بر سیستم ایمنی‌بدن داشته باشد.
به گفته هنری کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی آرایشی  و بهداشتی معاونت غذا و دارو  دانشگاه ایران  طبق تحقیقات انجام شده، مصرف محصولات پروبیوتیکی با بهبود فلور باکتریایی سیستم گوارش می‌توانند مشکلات ناشی از بیماری های آلرژیک در کودکان را به تاخیر اندازد و از عفونت های ادراری و واژینال در زنان پیشگیری نماید. خود درمانی با باکتری ها آنچنان عجیب بنظر نمی رسد. تخمین زده می شود. این میکرو ارگانیسم ها ( یا میکروفلورها ) معمولا نه تنها  ما را بیمار نمی کند بلکه اغلب مفید است .داروهای مسکن باکتری های پاتوژن را تحت کنترل نگاه می دارد ، به هضم و جذب مواد مغذی کمک می نماید ، و در عملکرد ایمن سازی مشارکت می نماید.
 وی در ادامه پیرامون مزایای مصرف پروبیوتیک ها افزود :همه پروبیوتیک ها یکسان نیستند. گونه های مختلف باکتری ها اثرات متفاوتی دارند. برای مثال ،یک گونه ممــکن است با میکروارگانیسم های بیماری زای حفره دهان مقابله نماید و نیاز به زنده ماندن در طول عبور از روده نباشد.تحقیقات درمورد  این موجودات  ،مفید بودن آن ها را در درمان و پیشگیری از ابتلا به بیماری های زیر نشان داده است :
* اسهال   * یبوست * تغییر در ترکیب نمک های صفراوی * بهبود فعالیت ضد باکتریایی ، ضد التهابی  * سندروم روده تحــریک پذیر   * کولیت اولسراتیو  * عفونت های واژینال  * عفونت های مجاری ادرار  * عود سرطان مثانه * عفونت مجرای گوارش توسط کلستریدیوم دیفیسیل * اثرات جانبی احتما لی ناشی از برداشتن کولون  * اگزما در کودکان * اثرات بالقوه در کاهش علایم آلرژیک ، سرطان ، ایدز ، عفونت ها ی تنفسی * کاهش اثرات افزایش سن * خستگی * اوتیسم * اوستئو پروزیس و چاقی و دیابت نوع 2 .
برخی از معمول ترین میکروارگانیسم های  پروبیوتیک عبارتند از : انواع لاکتوباسیلوس ، بیفیدو باکتر و گونه هــــــــایی از باسیلوس و ایشرشیا کلی ، آنتروکوکسی ، و برخی از مخمرها.
تحقیقات در دهه های گذشته نشان داده است پروبیوتیک ها به همراه پره بیوتیک ها و سین بیوتیک ها در حفظ سلامت انسان موثرند.
 کارشناس اداره غذا در خصوص پره بیوتیک ها  اظهار داشت : پره بیوتیک ها اغلب فیبرهای غیر قابل هضمی هستند و روی سلامت میزبان از طریق تحریک انتخابی رشد و / یا فعالیت تعـــدادی از میکروارگانیسم ها در کولون ، معمولا لاکتوباسیل ها و بیفیدو باکترها عمل می کنند. آنها در مقابل اثرات اسید معده در شکم ، نمک های صفراوی و دیگر آنزیم های هیدرولیز کننده مقاومت می کنند.و به آسانی در فلور میکروبی روده قابل تخمیر هستند. پره بیوتیک ها ترکیباتی از کربوهیدرات ها هستند که به سختی دوز مورد نیاز آن ها درک می شود. برخی از منابع پره بیوتیک ها شامل : شیر مادر ، دانه سویا ، منابع اینولین ،  انواع جو کامل ، گندم کامل و  کربوهیدراتهای غیر قابل هضم  بخصوص اولیگو ساکارید های غیر قابل هضم هستند..
برخی از اثرات پره بیوتیک ها مثل اینولین و پکتین روی سلامت انسان عبارتند از کاهش شیوع و مدت اسهال  ، تسکین التهاب مرتبط با اختلالات روده ای و اثرات حمایتی در پیشگیری از سرطان روده دارند. علاوه براین در بهبود دسترسی بیولوژیک و جذب مواد معدنی ، کاهش عوامل خطرزا در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، وافزایش احساس سیری و کاهش وزن نقش موثری دارند و لذا از ابتلا به چاقی جلوگیری می نمایند.
وی به سین بیوتیک ها پرداخت و افزود : سین بیوتیک ها در واقع اثرات پره بیوتیک هارا در جایی که با پروبیوتیک ها تلفیق می شوند، افزایش می دهد. سین بیوتیک ها بطور موثری در بهبود گردش و عملکرد میکروارگانیسم های زنده موجود در مکمل های رژیم غذایی در مجرای گوارش، از طریق تحریک رشد و/ یا فعال سازی متابولیسم یک یا تعداد محدودی از باکتری های ارتقا دهنده سلامت،  در بدن انسان تاثیر گذارند.


 


CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 408 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 1 بار   |   0 نظر