• پایگاه فرهنگسازی سلامت

شماره های تماس با ما 02186701

پیام معاون اجتماعی دانشگاه به مناسبت روز جهانی ایدز

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۹/۱۲ |
پیام معاون اجتماعی دانشگاه به مناسبت روز جهانی ایدز به مناسبت روز جهانی ایدز،دکتر موسوی، گزارشی ارائه نموده است که به شرح ذیل است.

به گزارش  روابط عمومی دانشگاه ؛ نام گذاری یک روز از سال در تقویم بهداشت جهانی با نام "روز جهانی ایدز" به عنوان یکی از مهمترین چالش های تهدید کننده سلامت بشری در عصر نوین نشان دهنده سطح خطر پذیری جوامع انسانی نسبت به گسترش روز افزون این بیماری است. همه ساله، نخستین روز ماه آخر سال میلادی که امسال مصادف با 10 آذر است به روز اطلاع رسانی و آگاه سازی از بیماری ایدز اختصاص میابد تا  فرصتی برای افزایش شناخت عمومی از شیوه های ابتلا و پیشگیری از این بیماری مهلک که همچنان طیف های مختلفی از جامعه نسبت به آن ناآگاه هستند، فراهم شود. آمارها بیانگر آن است در دنیا بیش از ۳۶ میلیون نفر یعنی حدود نیم درصد جمعیت کره زمین، مبتلا به ویروس اچ آی وی هستند این درحالی است که جمعیتی قابل توجه از مبتلایان نسبت به بیماری خود اطلاعی ندارند و طبیعتا به فکر درمان و کنترل آن هم نخواهند بود.
تعداد مبتلایان به HIV شناسایی شده در کشورمان هم نگران کننده است. ابتلای بیش 30 هزار نفر به این ویروس و عدم اطلاع تعدادی بسیار بیشتر از بیماری خود، زنگ خطری جدی برای مبارزه با شیوع بیماری است. با توجه به تغییر الگوی ابتلا به HIV از سرنگ و تزریق معتادان به رفتارهای جنسی پرخطر، ضروری است که در بین اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان اطلاع رسانی مناسب صورت پذیرد و مردم و مسئولین نسبت به هزینه های انسانی، اقتصادی، اجتماعی و درمانی آن آگاه شوند.
راهبردهایی که امروزه در مبارزه با بیماری ایدز مطرح است و باید به عنوان یک راهکار عملی به آن نگاه شود را می توان در چند مورد ذکر نمود. در ابتدا باید دسترسی همه آحادجامعه را به آزمایش و تست  HIV فراهم نمود تا همگان از وضعیت سلامتی خود با خبر شوند و زمینه شناسایی مبتلایان فراهم گردد. در این صورت برنامه های درمانی و اجتماعی متناسب در نظر گرفته خواهد شد. لازم است سیاست هایی را عملی نمود که با افزایش آگاهی عمومی از طرد و برچسب زدن به بیماران جلوگیری شود و مبتلایان بتوانند همچون انسانهای عادی به زندگی خود ادامه دهند. در اینجا وظیفه سیستم بهداشت و درمان جامعه بسیار سنگین است و باید در خصوص باورهای نادرست اجتماعی، شایعات، اطلاعات و اخبار نادرست روشنگری کند.
همچنین ضروری است موضوع ایدز از یک بیماری صرف فردی به مساله ای اجتماعی بدل شود. چرا که باور بر این است گسترش این بیماری بیش از هر چیز نتیجه جهل و ناآگاهی، فقر فرهنگی، عدم دسترسی به خدمات بهداشت عمومی، اعتیاد، رفتارهای پرخطر جنسی است که همه این موارد با تکیه بر جلب مشارکت اجتماعی، آموزش همگانی و کمک از رسانه های اجتماعی قابل کنترل است. بنابراین تلاش شود سیاست و راهبرد متناسب اجتماعی و فرهنگی صحیح در این خصوص اتخاذ گردد. راهبرد طرد و انکار و فرار از واقعیت های موجود اجتماعی بیش از هر چیز در تداوم تشدید چنین بیماریهایی تاثیر منفی دارد. بر این اساس لازم است با توجه به ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی و بهره گیری از برنامه ریزی صحیح فعالیت های پیشگیرانه و روشنگرانه متناسب در نظر گرفته شود.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 339 بار   |   دفعات چاپ: 11 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر