• پایگاه فرهنگسازی سلامت

ارائه دستاوردهای ۴۰ ساله شبکه بهداشت و درمان بهارستان

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۱/۱۵ |
ارائه دستاوردهای ۴۰ ساله شبکه بهداشت و درمان بهارستان
شبکه بهداشت و درمان بهارستان، همواره توانسته به عنوان یک اداره موفق در شهرستان بهارستان، دستاوردهای برجسته ای را در حوزه سلامت تقدیم شهرستان کند.
به نقل از روابط عمومی شبکه بهداشت بهارستان : دکتر دمیریان مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان در حاشیه برگزاری نمایشگاه دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی گفت :  دانشگاه علوم پزشکی ایران  در دهه های پس از انقلاب اسلامی، با شتابی مضاعف، راه های توسعه و ترقی را پیموده و امروز، پیشینه ای موفق برای خود رقم زده است.
وی افزود : با روی کارآمدن انقلاب اسلامی ایران، نگاه به سلامت مردم با تشکیل شبکه‌های بهداشت کشور تکمیل شد. نگاهی که خود سرچشمه اتفاقاتی شد که امروز نام بهداشت ایران در جهان سرآمد باشد .
دمیریان گفت : در روزگاری که بهورز با چند کلاس سواد، مقدمه ساز رقم خوردن پیشگیری در کشور بود کسی گمان نمی‌کرد روزی برسد که در کنار بهورزان با سواد بالا، هزاران کارشناس بهداشت، ماما، کارشناس تغذیه و... پا به پای هم برترین شاخصه‌های بهداشت کشور را رقم بزنند .
امروزه در 19,739 روستای کشور 35 هزار بهورز به‌عنوان پیشگامان نظام سلامت فعالیت می‌کنند. قبل از انقلاب تعداد خانه‌های بهداشت فقط در 1500 روستا بوده است. امروزه شبکه‌های بهداشت کشور در شهرها نیز توسعه یافت و هزاران کارشناس بهداشت عمومی، بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، ماما، کارشناس تغذیه و روان در کنار پزشکان عمومی برای تعالی بهداشت گام برداشته‌اند .
دکتر دمیریان ادامه داد : چهل سال خدمت صادقانه بهورزان و کارشناسان بهداشت خانواده و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها با اجرای طرح واکسیناسیون ملی باعث شده پوشش واکسیناسیون در جهان حرف اول را بزند و حال شاهد ریشه‌کنی و کنترل بسیاری از بیماری‌ها در ایرانیم . به‌طور مثال پوشش95 درصدی واکسیناسیون فلج اطفال باعث شده که امروز فلج اطفال از کشور ریشه‌کن شود در حالی که کشورهای همسایه هیچ‌یک نتوانستند به این مهم دست یابند.
امروزه زنان کشورمان به همت مراقبین سلامت، کارشناسان بهداشت خانواده و ماماها، به‌صورت رایگان تحت مراقبت پیش از بارداری، حین بارداری و پس از بارداری قرار می‌گیرند. از روز ابتدای تولد یک نوزاد، تخصصی‌ترین خدمات مراقبتی توسط مراقبین سلامت برای کودکان و مادران ارائه می شود . و با کنترل، غربالگری و آموزش نیروهای بهداشت کشور برای پیشگیری از بیماری‌های ارثی، امروزه از تولد هزاران نوزاد دارای اختلال پیشگیری می‌شود که خود در جهان دستاورد فوق‌العاده‌ای است. وی در ادامه گفت : بعد از حدود ۴۰ سال از انقلاب اسلامی و دستاوردهای ارزشمند بهداشت کشور، اخذ تصمیمات سلامت محور برای پیشگیری از ناخوشی‌ها بایستی در دستور کار مدیران سلامت باشد که تحقق این امر با ورود بهداشت تخصصی به مدارس کشور و کنترل عوامل خطر سلامت دانش آموزان و همچنین پررنگ‌تر شدن تعداد نیروی انسانی بهداشت در ساختار بهداشت و درمان کشور محقق می‌شود.
دکتر دمیریان در خصوص تاریخچه شهرستان بهارستان گفت : این شهرستان در جنوب غربی استان تهران با مساحت 67 کیلومترمربع تاسیس شد.این شهرستان از لحاظ تقسیمات کشوری دارای 2 بخش بوستان و گلستان ،سه شهر صالحیه ،گلستان و نسیم شهر و روستاهای اورین ،خیرآباد ،همدانک ،امامزاده باقر،میمنت آباد و ریه می باشد. جمعیت این شهرستان براساس سرشماری سال 1395 ، 536329 نفر می باشد .
شبکه بهداشت و درمان بهارستان با 15مرکز خدمات جامع سلامت ،27 پایگاه سلامت و 2 خانه بهداشت در شهرستان بهارستان فعالیت مینمایند که توانسته است در موقعیت های آموزشی، بهداشتی و درمانی رشد چشمگیری داشته باشد و شاهد دستاوردهای قابل توجهی در حوزه سلامت و بهداشت باشیم که موضوعات مهمی را در این حوزه در برگرفته است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان یکی از دستاوردهای حوزه سلامت و بهداشت را ایجاد و گسترش شبکه بهداشتی در شهرستان و ساخت بیش از 44 مرکز و پایگاه سلامت در شهرستان دانست به طوری که قبل از انقلاب ،شهرستان بهارستان دارای دو خانه بهداشت در نسیم شهر و سلطان آباد بود.
از دیگر افتخارات شبکه بهداشت این شهرستان پیگیری احداث و بهره برداری از بیمارستان 200 تختخوابی امام حسین (ع) است  این بیمارستان در زمینی به مساحت 20000مترمربع و زیربنای 8250 مترمربع در سه طبقه در سال 1388 با اعتباری بالغ بر 500 میلیارد ریال  احداث و درسال 1395 به بهره برداری رسید .
دمیریان ادامه داد 7 پایگاه اورژانس بعد از پیروزی انقلاب در شهرستان احداث و در حال حاضر به مردم شریف شهرستان خدمات رسانی می کنند.
در زمینه اشتغالزایی مدیر شبکه بهداشت و درمان بهارستان گفت ، بعد از انقلاب اسلامی تعداد 322 نفر در زیر مجموعه شبکه بهداشت و درمان بهارستان جذب و مشغول به فعالیت می باشند. اگرچه قبل از انقلاب در شهرستان بهارستان حتییک پزشک نداشته و با سه بهورز خدمات ارائه میگردیداما در حال حاضر تقریبا 230 پزشک و متخصصدر سطح شهرستان در حوزه سلامت فعالیت می نمایند.
وی ادامه داد : همزمان با گرامیداشت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه این موفقیت ها در قالب نمایشگاهی 9 روزه، از سیزدهم بهمن، در گلستان پارک شورا  سالن بحران شهرداری به نمایش گذاشته شده و علاقه مندان می توانند از ساعت 10 تا 15، با مراجعه به غرفه شبکه بهداشت و درمان بهارستان، از نزدیک با این توانمندی ها آشنا شوند.
همچنین در راستای رسالت های این شبکه در امر آموزش و ارتقای سلامت عمومی جامعه، اتوبوس سیار سلامت در جوار غرفه ، خدمات غربالگری سلامت، محاسبه نمایه توده بدنی BMI، ارائه مشاوره های تغذیه، بهداشت روان  ، سنجش فشارخون و همچنین انجام تستHIV و آموزش به مراجعان  را به صورت رایگان به همشهریان عزیز ارائه می دهد.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 259 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر