• پایگاه فرهنگسازی سلامت

برگزاری همایش تداکس در دانشگاه

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ |
برگزاری همایش تداکس در دانشگاه
به اطلاع می رساند همایش تداکس (TEDxIUMS)در تاریخ 26 بهمن ماه در مرکز همایش های رازی برگزار می گردد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ دکتر پورنیک ؛رییس مرکز رشد دانشگاه پیرامون این همایش بیان کرد:
تد به عنوان یک سازمان جهانی غیردولتی و غیر انتفاعی با هدف گسترش ایده‌ها در سراسر جهان، در سال 1984 به صورت یک کنفرانس چهار روزه حیات خود را آغاز کرد. این سازمان برای نیل به هدف خود از متفکران، ایده‌پردازان و فعالان پیشرو در سطح جهان دعوت می‌کند تا مهم‌ترین ایده‌های خود را در قالب یک سخنرانی قوی و تاثیرگذار در حداکثر 18 دقیقه بازگو کنند. این گفتگوها سپس در سایت تد (TED.com) به  صورت رایگان برای عموم به اشتراک گذاشته می‌شوند.
تد (TED) سه حرف اول کلمات تکنولوژی (Technology)، سرگرمی (Entertainment) و طراحی (Design) است که محورهای اصلی اولین همایش آن بود. البته امروزه حوزه‌ی فعالیت‌های تد فقط به این موضوعات محدود نمی‌شود و در حال حاضر از همه‌ی رشته‌ها و فرهنگ‌هایی که به دنبال ترویج فلسفه‌ی وجودی آن یعنی درک عمیق‌تر است، استقبال می‌کند. همچنین در سخنرانی‌های تد اثری از تبلیغ برای هیچ عقیده‌ی سیاسی یا مذهبی و هیچ کالای تجاری دیده نمی‌شود، چراکه تد جایی برای گسترش ایده‌ها است و نه تریبونی با هدف جمع طرفدار برای گروهی خاص.
کنفرانس‌های تد در سه قالب اصلی تد، تد اکتیو و تد گلوبال برگزار می‌شوند. تد هر سال به صورت یک رویداد یک هفته‌ای برگزار می‌شود که در آن بیش از 50 سخنران ایده‌های الهام‌بخش خود را در موضوعات بسیار متفاوت به شرکت‌کنندگان ارائه می‌کنند. در کنفرانس‌های تداکتیو شرکت‌کنندگان با مشاهده زنده سخنرانی‌های تد و بحث و گفتگو درباره موضوعات مطرح شده می‌پردازند و تجربه‌ای فراموش‌ نشدنی و الهام‌ بخش به دست می‌‌آورند، اما کنفرانس‌ تدگلوبال سالانه در سراسر دنیا برگزار می‌شود تا ایده‌های بین‌المللی را از جای‌جای دنیا جمع‌آوری کند. در سازمان تد به جز سه قالب ذکر شده کنفرانس‌های دیگری با قالب‌های متفاوت نیز وجود که همه این رویدادها زیر پرچمی با هدف گسترش ایده‌های ارزشمند جمع‌آوری شده‌اند.
پس از 25 سال تجربه بی‌نظیر کنفرانس‌های تد، رویدادهای تداکس(TEDx) شکل گرفتند. سازمان تد از سال 2009، با اعطای مجوز به افراد در هر کجای دنیا، امکان تجربه رویدادی مشابه تد را برای همگان در هر نقطه دنیا فراهم می‌آورد تا به این شکل هدف غایی تد، گسترش ایده‌های ارزشمند، با قدرت بیشتری دنبال شود. برگزار کنندگان تداکس موظف هستند در چارچوب قوانین تد رویداد خود را با فرمت تد، اما به شکل مستقل، برنامه‌ریزی و برگزار کنند. سپس از تمامی سخنرانی‌های تداکس ویدئو تهیه شده و برای سازمان تد ارسال می‌شود. بدین‌گونه سخنرانی‌های تداکس نیز به صورت رایگان در وبگاه تد قرار می‌گیرند و همه می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.
رویدادهای تداکس انواع مختلفی دارند. از انواع اصلی آن می‌توان به رویدادهای تداکس شهری و رویدادهای تداکس دانشگاهی اشاره کرد.
تداکس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرداد سال 97 با گرفتن مجوز رسمی از سازمان TED کار خود را آغاز کرد. تمامی مراحل برنامه‌ریزی و برگزاری رویداد تداکس توسط تیمی 35 نفره از دانشجویان، از رشته‌ها و ورودی‌های مختلف، و همچنین با همراهی و کمک‌های ارزشمند اساتیدی چون دکتر پورنیک صورت گرفت. این رویداد در 26 بهمن ماه سال جاری برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود و میزبان سخنرانی در رشته‌ها و زمینه‌های گوناگون است. رویداد تداکس دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای یک برتری اجتماعی ویژه است و در آن برای اولین بار در ایران میزبان شرکت‌کنندگان ناشنوا هستیم و سعی شده است تا تمامی رویداد از جهت شرکت ناشنوایان مناسب‌سازی شود؛ از جمله ترجمه‌ی تمام سخنرانی‌ها به زبان اشاره به طور همزمان، زیرنویس داشتن تمامی ویدئوها، فراهم کردن کادر مختص ناشنوایان و آشنا به زبان اشاره.
بخش قابل توجهی از رویداد‌های تداکس مرتبط با جذب اسپانسر برای این رویداد است. تیم اسپانسرینگ تداکس دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور حمایت مالی و معنوی موفق به جذب شرکت‌های مطرحی از جمله همراه اول، گرانولا بار، کوکی‌ باکس، کافی‌ شاپ سبوس، تومو (مانسون گروه) و هولدینگ پورشه به عنوان اسپانسرهای رویداد  TEDxIUMS 2019 شده‌است.
هر رویداد تداکس، طبق قوانین تد، باید شامل طیف وسیعی از موضوعات متنوع باشد. سخنرانان تداکس پیش رو شامل: حسن کیاییان، موسس نشر چشمه، دکتر جهانمیری‌نژاد، مشاور رسانه‌ای وزارت بهداشت در زمینه ایدز و HIV، کاپیتان هوشنگ شهبازی، قهرمان پرواز 743 مسکو-تهران، سعید ضروری، روزنامه‌نگار و طبیعت‌گرد مبتلا به دیستروفی، دکتر آناهیتا خرمی، متخصص علوم اعصاب شناختی، شادی قدیریان، عکاس و مهسا تهذیبی، فعال حقوق ناشنوایان است.
اما تم اصلی رویداد امسال ما چیست؟
چیزی که تمام ما را در یک روز و ساعت مشخص در TEDxIUMS گرد هم جمع می‌کند، دغدغه و هدفی مشترک است. دغدغه‌ای که بر پایه‌ی "ایده‌های شایسته‌ی گسترش" (روح و هدف ارگان TED) ساخته می‌شود و با اهداف و دغدغه‌های هر یک از ما، رنگ و بوی این روزهای دنیای اطرافمان را می‌گیرد.
این‌ روزها پیشرفت و ترقی سخت‌تر از گذشته شده‌ است و گویی ما در میان خشکسالی ها محاصره شده‌ایم.
اما «روییدن» در «کویر»، «هست شدن» در «نیستی» است. لازمه‌اش شروع از عدم است و استقامت و تلاش و پشتکار، و نتیجه‌اش دلگرم‌کننده‌ترین منزلگاه دنیای بیابان‌وار ماست. ما در کویر آغاز می‌کنیم و واحه (Oasis)می‌سازیم. واحه «سرزمینی آباد و سرسبز در میان بیابان» ( a fertile spot in desert) است.
واحه: (هستی در نیستی) داستان ماست. داستانِ امیدواریِ این روزهای ما. ما با این تم قصد داریم تا به شکل استعاری عنوان کنیم که حتی در شرایط غیرایده‌آل و با وجود تحریم ها و بی عدالتی های جهانی هم می‌توان رشد کرد و درخشید. کافی‌ست هر یک از ما در جایگاه خود مانند یک واحه‌ عمل کنیم و مسئولیت فردی و اجتماعی خود را بپذیریم و با امید و پر تلاش ادامه دهیم؛ یا به بیان دکتر علی شریعتی، «اگر حس روییدن در تو باشد، در کویر هم رشد خواهی‌ کرد»
در پشت پرده‌ی تداکس دانشگاه علوم پزشکی ایران، 5 تیم فعالیت‌های خود را از فروردین سال 97 آغاز کرده‌اند که شامل: 1. تیم کیوریشن (مسئول انتخاب و آماده‌سازی سخنرانان برای روز رویداد) 2. تیم تبلیغات 3. تیم اسپانسرینگ و مالی 4. تیم طراحی 5. تیم اجرایی است. ما  در یکسال گذشته تمام تلاش خود را برای ساختن رویدادی متفاوت و با کیفیت به کار بسته‌ایم.
ما نیز مانند تد به هدف خود، یعنی گسترش ایده‌های ارزشمند ایمان داریم و تداکس راهی  برای انتقال صدای قلب تپنده‌ی جامعه خود به جهانیان و فرصتی  برای وارد شدن دانشگاه علوم پزشکی ایران به این خانواده‌ی سربلند جهانی می باشد .

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 458 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر