• پایگاه فرهنگسازی سلامت

اجرای برنامه مانور مدیریت مهندسی بهداشت محیط در سلامت نوروزی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ |
اجرای برنامه مانور مدیریت مهندسی بهداشت محیط در سلامت نوروزی
مانور مدیریت مهندسی بهداشت محیط در سلامت نوروزی با تشدید نظارت  روز دوشنبه 20 اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: این برنامه با حضور دکتر نمکی وزیر بهداشت، دکتر کوهپایه زاده سرپرست دانشگاه، دکتر لشکری مدیر کل سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، معاونین دانشگاه و هیئت همراه، کارشناسان بهداشت و نمایندگان سازمانهای متولی در مرکز همایش های رازی برگزار گردید.

فرهادی مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت:  هدف اصلی ستاد سلامت نوروزی؛ تامین سلامت و ایمنی غذا در سطح عرصه است.
 با توجه به اینکه با شروع تعطیلات همه ساله مردم برای رفتن به مسافرت ها و گذراندن ساعاتی بیشتر در خارج منزل، به سمت رستوران ها ،مراکز تفریحی و..رجوع می کنند، لذا نیاز است که کنترل بهداشت محیطی و کنترل مواردی که مرتبط با سلامت است افزایش پیدا کند.
وی افزود: این طرح از ساعت 8 صبح روز 20 اسفندماه باحضور مقام عالی وزارت شروع شده و در سراسر کشور تا 20 فروردین 98 ادامه خواهد داشت .
طبیعتاً برنامه به شکل طراحی شده که هرچقدر ما به روزهای مشخص می رویم، تمرکز تیم های بازرسان سیار به واحدهای صنفی مذکور بیشتر می شود.
 به طور مثال در انتهای سال مراجعه مردم به سمت قنادی ها، آرایشگاه مردانه و زنانه بیشتر می شود ، لذا بازرسی تیم های نظارتی در این واحدها گسترش می یابد.
فرهادی خاطرنشان کرد: در تعطیلات هم تمرکز بیشتر روی رستوران ها، مراکز بین راهی، استخر ، مراکز تفریحی و پارک ها طبیعتاً به عنوان هدف اصلی این ستاد است.
همچنین کنترل مراکزی که در این ایام به مردم خدمت رسانی می کنند، نظیر واحد صنفی و جایگاه پمپ بنزین که نماز خانه و سرویس بهداشتی دارد، بیشتر می شود.
مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه با اشاره به اینکه امسال طبیعتاً سعی شده است تعداد تیم های سیار افزایش پیدا  نماید، گفت: حدود ۳ هزار تیم در کل کشور بسیج شده و حدود ۱۰۰۰ تیم در ایام تعطیل و از هشت شب تا ۸ صبح روز بعد، ۴۵۰ تیم‌ به طور آنکال می باشند.
وی تصریح کرد: همه دانشگاه های علوم پزشکی از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران به تجهیزات پرتابل دستگاه سنجش مجهز شدند که این  امر کمک می نماید تا بتوان مداخله محیطی و آنی انجام دهند، بعنوان مثال اگرتیم بازرسی بهداشت محیط وارد رستورانی شدند برای سنجش روغن ازدستگاه tbm  استفاده می نمایند و نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاهها کمتر می شود.
فرهادی افزود: سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت که دانشگاه های علوم پزشکی و آحاد مردم به آن دسترسی دارند، پل ارتباطی خیلی خوبی است که مردم اگر انتقاد و شکایتی از واحد صنفی دارند  اطلاع دهند، حتما بازرسان ما در سطح دانشگاه به آن موارد رسیدگی می کنند.

دکتر معافی کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شمال غرب تهران  بیان کرد: در راستای تامین سلامت و ارتقاء سطح بهداشتی جامعه، بسیج سلامت نوروزی از ۲۰ اسفند  با ۱۲ تیم عملیاتی شروع شده  که انشالله با دستور مقام عالی وزارت و با کسب اجازه از  سوی مرکز بهداشت شمال غرب به برنامه عملیاتی خود را آغاز می نماییم که این برنامه تا ۲۰ فروردین ۹۸ ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این مطلب که همه تیم های عملیاتی آمادگی کامل دارند، گفت: از مردم مهربان شهر می‌خواهیم که در صورتی که هرگونه  شکایت بهداشتی دارد و اینکه با مواد غذایی مشکوک و  مواجه شدند  با مرکز بهداشت منطقه شود و یا با سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرند.
گفتنی است کارشناسی بهداشت محیط  سریع وارد عمل شده و اقدامات لازم را انجام می دهند.

محمد وثیقی کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: مانور بسیج سلامت نوروزی دو هدف عمده دارد. یکی ترغیب مردم برای آشنایی بیشتر و همراهی با سیستم بهداشتی درمانی به خصوص در بحث غذا و دارو  و اطلاع‌رسانی موارد تخلف بویژه در جاهایی که احیاناً ممکن است با توجه به محدودیت ها و کمبودهایی که هست که موارد قانونی را رعایت نکنند.

دومین هدف این است که قابلیت های خود را نشان دهیم و این  روز را به نوعی گرامی  می‌داریم تا آغازی باشد، برای خدمت‌رسانی بهتر به هم میهنان کشور  و پذیرای مناسب تر برای مهمانان خارج از کشور.
وی افزود: در سالهای اخیر نگاه سیستم به سمتی رفته است که این جایگاه را حفظ نماید، ولی شاید اگر یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر انجام شود و این برنامه را به تمام استان‌ها اشاعه دهند، فقط تعداد محدودی دانشگاه این کار را انجام نمی‌دادند. بلکه انگیزه بیشتری برای سایر دانشگاه ها ایجاد می‌شد و نقطه قوت بیشتری پیدا می کردند.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 233 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر