• پایگاه فرهنگسازی سلامت

واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه مجهز به جدیدترین فانتوم های کنترل کیفی و دزیمتری

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۱ |
واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه مجهز به جدیدترین فانتوم های کنترل کیفی و دزیمتری
مسئول واحدفیزیک بهداشت کل دانشگاه از وجود جدیدترین فانتوم های کنترل کیفی و دزیمتری در آن واحد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛ دکتر نشاسته ریز در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گزارشی از اقدامات و فعالیت های واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه ارائه داد.
 دکتر نشاسته ریزبا اشاره به شروع فعالیت رسمی واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه از سال 1386 عنوان کرد: این واحد دارای ساختار منظم، چارت تشکیلاتی مشخص، ردیف مالی مستقل و سایت معین زیر نظر حوزه ریاست فعال می باشد.
وی گفت : این دفتر دارای مجوزهای لازم نظارت بر کنترل کیفی وکار با مواد رادیو اکتیوو چشمه مولد نوترون است و  فعالیت های در چند حوزه تقسیم می شود ؛ در بخش اول،بازرسی و نظارت ماهیانه و مستمر بر نحوه فعالیت پرتوکاران و کنترل کیفی تمامی مراکز پرتویی بیمارستانها بر عهده کارشناسان واحد فیزیک بهداشت می باشد و در صورت وجود هر گونه مشکل ، اقدامات لازم جهت رفع نواقص صورت می گیرد.
مسئول واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه بیان کرد: فعالیت های این واحد با هماهنگی سازمان انرژی اتمی انجام می شود و این واحد به جدیدترین فانتوم های کنترل کیفی و دزیمتری تجهیزات تصویر برداری و مراکز پرتوی  مجهز است که در کشور نمونه می باشد.
همچنین در این واحد دستورالعمل های مشخص و استاندارد حفاظت در برابر اشعه، تصویر برداری، رادیو تراپی ، پزشکی هسته ای و کار با پرتو در اتاق عمل تدوین شده است که با هماهنگی سازمان انرژی اتمی در اختیار سایر واحد های فیزیک بهداشت کل کشور برای بهره برداری قرار گرفته است و این باعث افتخار برای دانشگاه علوم پزشکی ایران می باشد.
وی افزود: واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه در انجام وظایف محوله دارای کارنامه قابل قبولی است ، به طوری که در راستای تدوین دستورالعمل های مشخص توسط واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه ، سه تقدیر نامه از سوی سازمان انرژی اتمی و ریاست دانشگاه وقت به این واحد اهداء گردید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: بیش از 200 پرتو کار درمراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول به فعالیت هستند که تعیین میزان درصد پرداختی به پرتو کاران توسط واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه انجام می گیرد.
دکتر نشاسته ریز تصریح کرد: مسئولین واحدهای فیزیک بهداشت در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه تحت نظارت ما هستند که به عنوان رابط ما با بیمارستانها فعالیت می نمایند  که واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه در جهت افزایش انگیزه آنها نسبت به معرفی مسئول واحد فیزیک بهداشت نمونه اقدام نموده است.
به گفته ایشان بیمارستانهای خصوصی تحت پوشش دانشگاه از فعالیت های ارائه شده در واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه استقبال نمودند.
مسئول واحدفیزیک بهداشت کل دانشگاه اظهار کرد: رسیدگی به پرونده های بازنشستگی پیش از موعد داوطلبین با پرداخت 30 روز حقوق ،از دیگر وظایف این واحد است.
وی اعلام کرد: در بخش آموزش و پژوهش ، اقدامات خوبی توسط واحد فیزیک بهداشت کل دانشگاه انجام شده است که از آن جمله  می توان به برگزاری کارگاههای پیشرفته آموزشی برای پرتو کاران ، پرستاران و کارشناسان اشاره کرد که این دوره ها  با هدف ارتقاء سطح علمی و فنی در زمینه ایمنی و حفاظت پرتویی تشکیل می شود.
همچنین در نظر است در آینده نزدیک دوره های تخصصی ویژه پزشکان مرتبط با کار پرتو برگزار گردد.
دکتر نشاسته ریز ذکر کرد: در واحدفیزیک بهداشت کل دانشگاه ، پروژه های تحقیقاتی و فعالیت های پژوهشی با همکاری دانشکده ها و گروه پرتو درمانی در حال انجام است ، لذا انتظار می رود اعضای هیئت علمی و دانشجویان علاقمند جهت همکاری به این واحد مراجعه نمایند.
وی ضمن تشکر از حمایت ریاست دانشگاه و همکاری معاونت های مختلف از گسترش حوزه فعالیت واحد فیزیک  بهداشت کل دانشگاه بویژه در بخش آموزش و پژوهش خبر داد.

CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 480 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر