برنامه های سال جاری غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در شهرستان ملارد ازسوی دستگاه های اجرایی تدوین و ارائه شد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۳/۲۳ |
نشست کمیته ارتقای سلامت جوانان و نوجوانان با حضور کلیه متولیان امر برگزارشد.
صبح سه شنبه مورخ 21 خرداد 98 در ابتدای جلسه دکتر عسگری مدیریت شبکه بهداشت و درمان ملارد بیان کرد: با توجه به اینکه در آستانه فرا رسیدن فصل تابستان و اوقات فراغت دانش آموزان و جوانان هستیم باید یک برنامه ریزی اصولی به منظور غنی سازی اوقات فراغت این قشر انجام شود. در همین زمینه لازم است که دستگاه‌های مسئول و مرتبط از جمله آموزش و پرورش، هلال احمر، اداره ورزش و جوانان و سایر ذینفعان پیگیری و برنامه ریزی لازم را داشته باشند و برنامه‌های خود را در این رابطه ارائه دهند. لذا برنامه ریزی های غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و جوانان باید با کار کارشناسی دقیق انجام شود، تا بتوان گامی مؤثر در راستای غنی سازی و پرکردن اوقات فراغت نسل جوان برداشت. از دیگر مسائلی که شبکه بهداشت و درمان باید به آن توجه جدی داشته باشد، حل مشکلات و پاسخگویی به مطالبات جوانان است. از جمله دغدغه‌های این قشر باید از مشکلات سبک زندگی نام برد که با حل این مشکلات زمینه بهبود و ارتقای حوزه سلامت فراهم می‌شود.
دکتر عسگری در بخش دیگر از سخنان خود اظهار داشت: بازدید دانش آموزان از مراکز بهداشتی، درمانی خصوصا دانش آموزان مقطع دوم متوسطه که در آستانه انتخاب رشته می باشند، فرصت مناسبی جهت آشنایی با رده های شغلی همچون: پزشک، دندانپزشک، داروساز، کارشناس پرستاری، کارشناس مامایی، کارشناس روانشناسی و کارشناس تغذیه می باشد و تاثیر بسزایی در تصمیم گیری های سرنوشت ساز آنان خواهد داشت.
ایشان در ادامه اضافه کرد: طی جلساتی که در ستاد ساماندهی امور جوانان تشکیل شده بر لزوم برنامه ریزی صحیح برای عدم گمراهی جوان امروزی و بهره مندی در این ایام تعطیل تاکید شده و مصوبات کمیته ارتقای سلامت جوانان و نوجوانان نیز حاکی از آن است که جایگاه ورزش در جامعه امروزی به تناسب تنوع امکانات و شرایطی که جوان امروزی در اختیار دارد نسبتا کمرنگ است ،تهدیدات زیادی جوان امروزی را در تیر رس خود قرار داده است که حضور در کلاس های صحیح طی ایام تعطیل تابستان نقش مهمی را در دور کردن جوانان از تهدیدات اجتماعی دارد.
وی با تاکید براینکه رسانه و خبرگزاری ها در تشویق جوانان امروزی و سوق آنها به ورزش نقش اساسی را دارند ادامه داد: مسئولین دخیل باید بسترهای لازم را در جهت تسهیل حضور جوان امروزی در جامعه فراهم کند و کلاسهای تابستانه این امر را تقویت می‌کند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملارد نقش ورزش در راستای کاهش معضلات اجتماعی را انکار ناپذیر دانست و ادامه داد: امروزه خانواده ها به این درک رسیده اند که ورزش مانع از کشش جوان به راه انحرافی می‌شود .
نادی معاون بخشدار نیز بر این عقیده است که واحد سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس باید رسما هدایت و تکمیل اوقات فراغت دانش آموزان و جوانان را برعهده بگیرد، چراکه این واحدتخصصی همواره در راستای پرورش نسل های با انگیزه ،خلاق و سالم با استفاده از فرصت ها و فارغ از محدودیت ها مجرب است.
کارشناس سلامت جوانان و نوجوانان با تأکید بر اینکه غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان صرفاً به منظور تفریح و یا مشغول کردن آنها نباید باشد، افزود: باید نگرش‌ها نسبت به این موضوع تغییر کند به گونه ای که با برنامه ریزی صحیح، تقویت بُعد جسمانی، روانی، عاطفی، اجتماعی و در نتیجه تکامل خود فرد با حضور در این برنامه ها تحقق یابد .
ایشان تصریح کرد: اجرای برنامه ها از سوی شبکه بهداشت و درمان طی سه ماهه فصل تابستان در جهت غنی سازی اوقات فراغت باید با هدف سرمایه گذاری برای آنان صورت گیرد.وی با تاکید بر اینکه اوقات فراغت دانش آموزان می تواند زمینه ساز کشف استعداد های نوجوان را فراهم سازد، عنوان کرد: اولیای دانش آموزان نیز باید فرزندان خود را در طی تابستان که از درس های تئوری به دورهستند، به فراگیری رشته های علمی و نظری مورد علاقه آنها تشویق کنند. لذا، اجرای برنامه های تیمی در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان را یک اصل مهم عنوان کرد و گفت: این کلاس‌ها در قالب تیم های مشارکتی، همکاری و هماهنگی را به واقعیت کلمه به دانش آموزان تفهیم می کند، به گونه ای که دانش آموز یک گام به سوی اجتماعی شدن می پیماید، وی یکی از راه های دستیابی دانش آموزان به زندگی سالم را فراگیری علوم اجتماعی و شیوه های صحیح زندگی در کلاسهای مکمل اوقات فراغت عنوان کرد.
وی همچنین نقش اولیا را در سوق فرزندان به سمت شرکت در کلاس های غنی سازی اوقات فراغت در تابستان را چشمگیر و قابل تامل عنوان و اضافه کرد: تا زمانی که اولیا اهمیت این برنامه‌ها را درک نکنند و مشارکت جدی با نهادهای اجرایی اتخاذ ننمایند نمی‌توان گام‌های اساسی در جهت رسیدن به اهداف کلان اجرایی نظام سلامت برداشت در این راستا نقش شبکه بهداشت و درمان وآموزش و پرورش به انضمام اداره ورزش و جوانان در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان چشمگیر است و باید این سه نهاد تاثیرگذار در جامعه دست به دست هم دهند تا از معضلات اجتماعی جلوگیری و نسل های ورزشکار و دانا را پرورش دهند.
کارشناس سلامت جوانان و نوجوانان اضافه کرد میزان گرایشات نیازهای دانش آموزان  و جوانان مهمترین مقوله ها در برنامه ریزی سلامت دانش آموزان است که واحد این اصل ها را در نظر گرفته و برای تکمیل اوقات فراغت دانش آموزان و جوانان تحت پوشش برنامه‌های سلامت محور و اجتماع محور در نظر دارد و با علم  بر اینکه دانش آموزان هر مقطع نیازهای روحی، روانی و جسمی خاص خود را دارند بیان داشت برنامه های ما در راستای تامین نیازها، گرایشات و هدف های سند سلامت جوانان، نوجوانان برای هر مقطع تعریف شده است که همسو با این اهداف برای هر رده سنی، تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
در آخر کارشناس سلامت جوانان و نوجوانان خاطرنشان ساخت: بیش از 73442 دانش آموز و 76518 جوان در سطح شهرستان ساکن هستند که باید برای غنی سازی اوقات فراغت این پتانسیل ها برنامه ریزی صحیح انجام شود. هر چقدر در حوزه سلامت سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را در جامعه ای سالم رویت خواهیم کرد .

CAPTCHA code

دفعات مشاهده: 13 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر