• حقوق شهروندی در نظام سلامت

شماره های تماس با ما 02186701

​ساخت اولین مفصل زانوی مصنوعی توسط عضو هسته فناور دانشگاه علوم پزشکی ایران

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۵/۲۳ |
​ساخت اولین مفصل زانوی مصنوعی توسط عضو هسته فناور دانشگاه علوم پزشکی ایران اولین مفصل زانوی مصنوعی توسط عضو هسته فناور دانشگاه علوم پزشکی ایران ساخته شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: هادی شعبانی  عضو هسته فناور راه گشایان تفاوت زیست در مصاحبه با خبرنگار دانشگاه عنوان نمود: به دعوت وزارت بهداشت به عنوان هسته فناور در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران مستقر شدم.
شعبانی بیان کرد: من کلمه معلولیت را به تفاوت زیست ترجمه کردم و محصولی را ساختم که برای قطع عضو پا به هر دلیلی  ( تصادف ، دیابت ، مشکل مادرزادی) مناسب است.
وی خاطر نشان کرد: حدود 10 سال پیش بر اثر حادثه رانندگی یکی از پاهایم قطع شد و با اعزام به فرانسه یکی از پیشرفته ترین پروتزهای زانو که هزینه ای بالایی هم داشت ، استفاده کردم ، ولی با توجه به حرکات زیاد ورزشی ، این مفصل دوام زیادی نیاورد و در طول چند ماه خراب شد.
لازم به ذکراست مفصل نامبرده قابلیت تعمیر نداشته و تهیه مفصل جایگزین هم هزینه بالایی دارد.
شعبانی اظهار کرد: بجای افسردگی  فکر کردم که  چگونه می توانم دوباره دوچرخه سواری کنم،
 لذا  در این حوزه پژوهش کردم و آموزشهای فنی لازم را  کسب نمودم.
وی گفت: توانستم با پیگیری و تلاش ، اولین زانوی مصنوعی در تاریخ ایران را بسازم که جنس آن از آلیاژ آلومینیوم است و وزن آن کمتر از یک کیلو گرم می باشد.
شعبانی با اشاره به اینکه این محصول را برای حل مشکل خود ساختم تصریح کرد: از دیگر ویژگی این مفصل ، زاویه خم شدن آن تا حد بسیاربالا می باشد که برای انجام دوچرخه سواری مناسب است .
همچنین این محصول نسبت به مشابه های خارجی بسیار ارزانتر می باشد.
عضو هسته فناور دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام داشت: حضور در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه ، انجام کار تیمی و همراهی انواع متخصصان و روانشناسان سبب می شود کار به صورت علمی تر ارزیابی گردد و در نهایت بتوانیم محصول چند کاربردی را به تولید انبوه برسانیم.
وی ضمن تشکر از حمایت مقام عالی وزارت و دکتر وطن پور رییس دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت اعلام نمود: با وجود تعداد کثیری از افراد معلول در جامعه و با توجه به هزینه پایین این محصول ، عدم وابستگی به دوران تحریم و کیفیت مناسب ، افرادی که به تازگی دچار آسیب شده اند و اعتماد به نفسی پایینی دارند می توانند از آن استفاده نمایند .
شعبانی در خصوص هدف از ساخت این محصول کاربردی برای  ورزش دوچرخه سواری بیان داشت: با توجه به اینکه افراد  بعد از معلولیت ، فعالیتشان کم می شود و به چاقی شکمی و تحلیل ستون فقرات دچار می شوند ، دوچرخه سواری کمک می نماید تا سبک زندگی این گروه اصلاح شود.
ایشان ابراز نمود: مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران یک محیط دوستانه و علمی می باشد و امید است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران بتوانیم این محصول را به کشورهای عراق و افغانستان که دارای بیشترین قطع عضو هستند صادر نماییم.
از کاربردهای دیگر این محصول می توان به استفاده در مراکز کاردرمانی و انتخاب موضوع پایان نامه دانشجویی اشاره کرد.
شعبانی ادامه داد: اگر تعامل بین آنهایی که به جامعه پزشکی نیاز دارند و محیط های علمی افزایش یابد به تبع نواقص تولید محصول هم سریعتر برطرف می گردد.
گفتنی است هادی  شعبانی متولد 61 ، فارغ التحصیل رشته هنر و مدرس هنر، دارای رکورد دوچرخه سواری ملی و خاورمیانه موفق به تولید اولین مفصل زانوی مصنوعی در تاریخ ایران شده است که برای انجام دوچرخه سواری و پیاده روی مناسب است.
وی در حال حاضر در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان عضو هسته فناور راه گشایان تفاوت زیست مشغول به فعالیت می باشد.

تهیه خبر: رهنورد

دفعات مشاهده: 402 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر