• فرایندهای گردش کار

robatkarim@iums.ac.ir

23 مهرماه ، روز ملی مبارزه با سل

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۳ |
23مهر در ایران، روز ملی مبارزه با سل نام گذاری شده است؛ تشخیص و درمان این بیماری در ایران رایگان صورت می گیرد.

سل، بیماری عفونی و درمان پذیری است که از راه تنفس از فردی به فرد دیگر انتقال می یابد. عامل این بیماری تنفسی که در برخی موارد به اعضای دیگر بدن نیز سرایت می کند باکتری به نام مایکوباکتریوم توبرکولوزیس است.

این باکتری می تواند از طریق جریان خون به دستگاه گوارش استخوان، کلیه ها و مغز نیز انتقال یابد.

درمان این بیماری در ایران رایگان است و از طریق چهار آنتی بیوتیک خوراکی انجام می شود که باید به صورت ناشتا میل شود.

درمان سل قطعی است و شش ماه تا یک سال طول می کشد.

پس از درمان سل، هیچ عارضه ای از آن به جا نمی ماند، اما چنانچه تشخیص صورت نگیرد یا کامل درمان نشود، فرد بیمار ممکن است هر سال، 10 تا 15 نفر دیگر را به این بیماری مبتلا کند.

پیشگیری از پیشرفت بیماری سل که از دیرباز، انسان های بی شماری را گرفتار کرده و جان بسیاری را گرفته است، با تشخیص و درمان سریع و کامل مبتلایان صورت می گیرد.

سازمان بهداشت جهانی روشی به نام داتس DOTS را در حال حاضر به کشورهای جهان به ویژه کشورهای در حال توسعه پیشنهاد کرده و ایران به عنوان کشور پیشتاز در منطقه، اکنون بیشتر از 25 سال است در همه مراکز بهداشتی درمانی، با اجرای داتس در کنترل مبتلایان به سل موفق بوده است.

در این روش، نمونه سه نوبت خلط از فرد مشکوک به سل گرفته می شود و در صورت تایید بیماری ، درمان دارویی و همچنین پی گیری بیمار تا درمان کامل، رایگان و سرپایی و بی نیاز به بستری شدن بیمار، انجام می شود.

توصیه کارشناسان این است که در صورت مشاهده فردی مشکوک به سل، وی را به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی معرفی کنید تا مراحل تشخیصی و درمانی بیمار، کامل و رایگان صورت گیرد.

سل هر سال در جهان، جان دو میلیون نفر را می گیرد که بیشتر آنان، کودک هستند.

تشخیص دیر و درمان ناکامل بیماری در بعضی موارد و همچنین همراهی سل با بیماری های نوظهوری مانند ایدز، موجب مقاوم شدن باکتری سل به درمان متداول دارویی شده است.

مقاوم شدن سل سبب شده است سازمان بهداشت جهانی، سل را فوریتی جهانی اعلام کند.
منبع : https://www.irinn.ir/fa/news

دفعات مشاهده: 69 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر