دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • فرایندهای گردش کار
  • آئین نامه ها ودستورالعمل ها
  • رسانه های آموزشی
  • مراکز ارائه خدمات
  • تماس با ما
  • درباره ما



دفترچه تلفن
شماره نمابر 56423343
شماره تماس 3-56439990
robatkarim@iums.ac.ir

مسمومیت غذایی چیست ؟

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۴ | 
برخی غذاها احتمال بیشتری برای ایجاد مسمومیت غذایی دارند و برخی افراد هم بیشتر از سایرین درصدر ابتلا به مسمومیت غذایی هستند.
 به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان رباط کریم: مسمومیت غذایی از خوردن غذاهای آلوده ایجاد می شود و هر ساله بیش از پنج میلیون ایرانی دچار این شکل می شوند. مواد غذایی و غذاها ممکن است موقع جابه جایی، ذخیره، یا آماده سازی نادرست آلوده شوند. برخی غذاها احتمال بیشتری برای ایجاد مسمومیت غذایی دارند و برخی افراد هم بیشتر از سایرین درصدر ابتلا به مسمومیت غذایی هستند.
 
برای پیشگیری از مسمومیت غذایی چه باید کرد؟
 
برای پیشگیری از بروز مسمومیت غذایی می توانید قدم های زیر را بردارید:
ü      از آلوده شدن غذاها جلوگیری کنید.
ü      از رشد و تکثیر باکتری های موجود در موادغذایی جلوگیری به عمل آورید.
ü      اصول ساده ای برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به مسمومیت غذایی وجود دارد.
ü      خرید موادغذایی
ü      وقتی برای خرید موادغذایی می روید به نکات زیر توجه داشته باشید:
ü      سعی کنید موادغذایی پرخطرتر را خارج از حوزه خطر دما نگهداری کنید و غذاهای سرد یا گرم را در انتهای خرید خود بخرید.
ü      غذاهای گرم و غذاهای سرد را جدا از هم نگه دارید.
ü      از خرید موادغذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته خودداری کنید و هنگام خرید حتماً به برچسب موادغذایی توجه داشته باشید.
ü      از خرید کنسروها، ظرف ها و سایر بسته بندی هایی که ظاهر خراب دارند خودداری کنید.
ü      از خرید موادغذایی منجمد که خارج از فریزر نگه داشته شده اند خودداری کنید و فقط غذاهای گرمی را بخرید که بخار گرم از آنها بلند می شود.
ü      موقع جمع کردن خرید انواع مختلف غذایی مثل گوشت و سبزیجات را جدا از هم در کیسه بگذارید.
ü      فقط تخم مرغ هایی را بخرید که روی جعبه آن نام تولید کننده ذکر شده است و از خرید تخم مرغ های شکسته و خراب خودداری کنید.
ü      خیلی سریع خرید موادغذایی خود را به منزل رسانده و ذخیره کنید.
آماده سازی موادغذایی
ü      در آماده سازی موادغذایی به نکات زیر توجه داشته باشید:
ü      قبل از آماده کردن غذا، دست هایتان را با آب گرم و صابون خوب بشویید.
ü      اکثر غذاها باید در دمای حداکثر ۷۵ پخته شوند.
ü      گوشت مرغ را تا جایی بپزید که کاملاً سفید شود. همبرگر، گوشت چرخ کرده، گوشت کبابی، و سوسیس را تا زمانی بپزید که آبشان به کلی از بین برود. ماهی را تا جایی بپزید که چنگال به راحتی در آن فرو رود.
ذخیره سازی موادغذایی
در ذخیره سازی موادغذایی به نکات زیر توجه داشته باشید:
ü      موادغذایی خام را از موادغذایی پخته جدا کنید و موادغذایی خام را در پایین یخچال نگه داشته تا آب آنها روی موادغذایی دیگر سرایت نکرده و آنها را آلوده نکند.
ü      دقت کنید که دمای یخچال شما پایین تر از ۵ بوده و دمای فیزرتان هم پایین تر از ۱۵  باشد.
ü      روی کلیه موادغذایی را با روکش های پلاستیکی و فویل بپوشانید.
ü      از ذخیره کردن موادغذایی که در کنسرو آنها باز شده خودداری کنید.
نکات مهم:
باکتری مسمومیت غذایی می تواند خیلی سریع به ویژه در محیط های مناسب رشد کرده و تکثیر شود
برخی افراد بیشتر از بقیه در معرض مسمومیت غذایی قرار دارند. این افراد آسیب پذیر شامل خانم های باردار، افراد سالخورده، کودکان و یا افراد بیمار است.
در آماده سازی، ذخیره و سرو غذاها به ویژه غذاهای پرخطرتر باید دقت زیادی داشته باشید.
درصورت مشاهده هرگونه علائم مسمومیت غذایی، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.
تنظیم: اداره نظارت برمواد غذایی، آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان رباط کریم
منبع:http://www.mardoman.net



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 72 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر