دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences

برگزاری اولین نشست برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر سال 1397 واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران توسط معاونت بهداشتی

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۴/۱۷ | 
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه ایران: اولین نشست نشست برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ با حضور کارشناسان شیر مادر بیمارستان ها، سوپروایزرهای آموزشی، کارشناسان شیر مادر شبکه ها و مراکز تحت پوشش دانشگاه برگزار شد.

در راستای ارتقاء برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در سطح دانشگاه علوم پزشکی ایران، جلسه ای با حضور 130 نفر کارشناسان شیر مادر بیمارستان ها، سوپروایزرهای آموزشی، کارشناسان شیر مادر شبکه ها و مراکز تحت پوشش، در سالن اجتماعات مرکز بهداشت غرب در مورخ 13/4/1397 برگزار شد.
در این جلسه محورهای اصلی اجرایی برنامه در سطح بیمارستان تابعه، شبکه و مراکز بهداشت توسط فلاح زاده؛ کارشناس شیرمادر دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد بررسی قرار گرفت. اهم مطالب مطروحه شامل:
  1. نحوه تکمیل چک لیست پایش بیمارستان دوستدارکودک در شش ماهه دوم  سال جاری و بیان کلیه اشکالات مطرح در چک لیست های پایش تکمیل شده در شش ماهه دوم 1396
  2. بررسی مشکلات اجرایی درمورد اجرای ده اقدام بیمارستان های دوستدارکودک با تأکید بر نحوه برگزاری کارگاه های ترویج تغذیه با شیر مادر در بیمارستان ها
  3. بررسی مشکلات اجرایی دستورالعمل تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول تولد و شروع تغذیه با شیر مادر
  4. بیان اهداف هفته جهانی تغذیه با شیرمادر و برنامه ریزی جهت اجرای برنامه در مرداد امسال
در ادامه با توجه به اهداف هفته جهانی تغذیه با شیر مادر از دهم لغایت شانزدهم مرداد 1397 به موارد زیر اشاره و مورد تأکید قرار گرفت:
شیر مادر کاملاً برای تأمین نیازهای تغذیه ای و ایمونولوژیکی کودک طراحی شده است. تغذیه با شیر مادر یک روش طبیعی و مطلوب تغذیه کودکان و ارتقا دهنده پیوند عاطفی بین مادر و کودک بدون توجه به موقعیت است.
تغذیه با شیر مادر؛ یک راه حل جهانی برای فراهم نمودن فرصت های برابر و شروع عادلانه زندگی برای تمام افراد است. این شیوه تغذیه میلیون ها کودک را قادر می سازد که زنده بمانند، رشد کنند و در مسیر سلامت بهتر و آینده ای موفق تر قرار گیرند. شیرمادر برای شیرخواران و کودکان نوپا مغذی ترین غذا و از لحاظ مواد ایمونولوژیک بسیار قوی است، غذایی است که می تواند موجب تکامل مغز شود و هیچ ماده غذایی دیگری این ویژگی را ندارد.

تغذیه با شیر مادر تکامل شناختی و ضریب هوشی (IQ)کودکان را تقویت می کند و در نتیجه به طور قابل توجهی امکان تحصیلات، مشارکت در نیروی کار و کسب درآمد را در طول عمر ارتقا می دهد. بی توجهی و از دست دادن این مرحله بحرانی از رشد مغز در طول دوران کودکی می تواند منجر به زیان های قابل توجه شناختی و اقتصادی شود. تغذیه با شیر مادر سلامت و تندرستی زنان و کودکان را بهبود می بخشد و پایه و اساس توسعه و آینده کشور است. جهت دستیابی به فواید بی نظیرتغذیه باشیرمادر این موهبت الهی، در اولین اقدام همکاری مستقیم کلیه پرسنل مرتبط در بخش بهداشت و درمان از الزامات بوده  و باعث ارتقا برنامه در راستای رسیدن به اهداف خواهد شد.
 
 


CAPTCHA code
دفعات مشاهده: 48 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر