دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • اخبار دسته بندی شده
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • انتصابات



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما 02186701
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی


تاریخچه
درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکی
آدرس


برگزاری همایش آشنایی با بهداشت در نانوایی و مضررات استفاده از افزودنی های غیر مجاز برای نانوایان شهرستان بهارستان

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۹/۲۱ | 
برگزاری همایش آشنایی با بهداشت در نانوایی و مضررات استفاده از افزودنی های غیر مجاز برای نانوایان شهرستان بهارستان همایش آشنایی با بهداشت در نانوایی و مضررات استفاده از افزودنی های غیر مجاز برای نانوایان شهرستان بهارستان روز دوشنبه 20 آذرماه  در سالن همایش شهید مطهری شهرستان بهارستان  برگزارشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، این همایش با حضورمهندس علامی معاون اداری ، مالی و برنامه ریزی فرمانداری و بخشدار گلستان و خانم دکتر سلیمانی رئیس مرکز بهداشت و سایر مسئولین شهرستان و بیش از چهارصد نفر از نانوایان شهرستان بهارستان برگزار گردید.
در این همایش بیش از چهارصد نفر از نانوایان شهرستان بهارستان با نحوه افزایش کیفیت تولید نان و ارائه نان قابل قبول به مردم و استفاده از آرد سبوس دار جهت تهیه نان آشنا شدند.
در ابتدای مراسم آقای طاهرخانی بخشدار شهر گلستان عنوان کرد: به فرموده حضرت علی (ع) نان را اکرام کنید همانا خداوند عزیز وجلیل برای آن برکات آسمان رانازل کرد وبرکات زمین راخارج نمود .
طاهرخانی افزود: نان به عنوان یکی از مهمترین اقلام سبد غذایی همه خانواده ها است که بهبود کیفیت آرد و نان مهمترین مطالبه دولت و مردم می باشد.
بخشدارگلستان تصریح کرد:آموزش ونظارت هرچه بیشتر برکیفیت و بهداشت نانواییها دردستور کارکارگروه آرد ونان قرارگرفته است .
نماینده عالی دولت در بخش گلستان در ادامه گفت : متصدی نانوایی ها باید مهارت فنی و حرفه ای مطابق با نوع پخت را داشته باشند .وی افزود:برابر با ضوابط جدید هیچ محدودیتی را برای صدور پروانه مجوز نانواییهای آزاد پز وجود نداردکه این بحث رقابت جهت کیفیت پخت نان را ایجاد می نماید .
طاهرخانی با تاکید بر توجه ویژه به نانوایی‌های بهارستان، اظهار داشت: نان به عنوان قوت اصلی و غالب عموم مردم بسیار حائز اهمیت می باشد و به‌همین دلیل نظارت به کار خبازها تا وضعیت مورد قبول در نانوایی‌ها به صورت مستمر از سوی واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان بهارستان، بازرسان اتاق اصناف و اداره تعزیرات در سطح بخش گلستان ادامه دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آموزش برخی نکات به نانواها ضروری و لازم است، گفت: آموزش و نظارت در اولویت کار همکاران ما قرار گرفته است و برنامه‌هایی نیز در این خصوص در دستور کار قرار دارد، که آموزش بهداشت در این  مرحله می باشد.
بخشدار بخش گلستان درپایان باتوجه به اینکه حفظ بهداشت و سلامت جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: بی‌‌شک آموزش و نظارت برعملکرد نانوایی‌ها تضمین کننده سلامت و کیفیت نان خواهد بود و به نوعی سلامت جامعه در گروه سلامت نان تولیدی است.
در ادامه خانم مهندس پوربابا ؛ کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت بهارستان در خصوص  رعایت بهداشت فردی ،بهداشت ساختمان ، ابزار و تجهیزات و بهداشت مواد غذایی مطالبی را عنوان نمود.
مهندس پوربابا  اظهار کرد :نان به عنوان یکی از مهمترین منابع تغذیه ای مردم ، نقش بسزایی در تامین انرژی ، پروتئین و املاح ضروری بدن دارد و به همین جهت بهداشت و سلامت نان در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
ایشان در ادامه به نقل قول از معاون سابق وزارت بهداشت گفت : اگر ما نان کامل- سالم وتخمیر شده ای  به مردم بدهیم بعد از 3 سال دیگر بچه های ما نیازی به خوردن قرص آهن ندارند ،دیگر کسی نشسته نماز نمی خواند  دیگرپوکی استخوان نخواهیم داشت. و منشاء بسیاری از بیماریهای ما مصرفنانهای سفید، فطیر و خمیری است که می خوریم.
ایشان در خصوص عوارض بهداشتی مصرف جوش بیان کرد :
کم خونی، پوکی استخوانسوءهاضمه، افسردگی و بی حالی از جمله عوارضی هستند که مصرف روزانه نان های جوش شیرین دار در انسان ایجاد می کند. زیرا جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان ها را از بین می‌برد. همچنین از آنجا که این ماده خاصیت ضد اسیدی دارد، با ورود به معده، اسید آن را از بین برده و فرایند هضم غذا را با مشکلا ت جدی روبه رو می کند.
سپس در ادامه آموزش در خصوص ماده‌ای سرطان‌زا به نام «جوهر قند» یا «بلانکیت» که نانوایان در پخت نان از آن استفاده می نمایند گفت :
بلانکیت پس از ورود به دستگاه گوارش، باعث از بین بردن پرزهای معده و روده می‌شود و در دراز مدت با از بین رفتن آنتی‌اکسیدان‌ها سبب تسریع در سرطان بخش‌های گوارشی می‌شود.
همچنین بلانکیت در مسدود کردن آنزیم‌های بدن به ویژه انسولین موثر است، بنابراین به طور مستقیم سبب تسریع دیابت در افراد می‌شود
ایشان در خصوص پخت نان با آرد سبوس دار گفت :
سبوس موجود در نان سبوس دار 3  برابر نان سفید ،املاح آن (آهن –کلسیم –روی) 2 برابر نان سفید و قند آن نصف نان سفید است و در جریان سبوس گیری از آرد 85% عناصر معدنی گندم همچون آهن –کلسیوم –فسفر-روی و منیزیوم دور ریز میشود و نانهایی که از آرد سفید یا سبوس گیری شده، تهیه میشود :ارزش غذایی ندارند.
وی افزود : 50 سال پیش مردم کشورمان روزانه حدود 50 گرم فیبر به بدنشان میرسید و سالم و پرنشاط بودند ولی امروز حدود 10 گرم فیبر به بدنشان میرسد به همین دلیل سن ابتلا به بیماریهای غیر واگیر به 20 سالگی رسیده و سلامتی همه ما را در معرض تهدید قرار داده است
ایشان در ادامه تاکید کرد : از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد.
مهندس پوربابا در ادامه آموزش در خصوص رعایت بهداشت در نانوایی و راههای جلوگیری از آلودگی های میکروبی نان مطالبی را آموزش داد.
مهندس پوربابا سپس در خصوص روشهای صحیح نگهداری نان  گفت: چیدن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند ، لذانانوایان قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنند. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارند. زیرا حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد و از نانوایان خواست  از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزند.
ایشان تصریح نمود: نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است.
کارشناس مسئول بهداشت محیط در ادامه مبحث آموزشی در خصوص استفاده از نمک در نانوایان افزود : نمک مورد استفاده در نانوایی ها می بایست تصفیه شده و بدون ید باشد.استفاده از نمک های صنعتی و تصفیه نشده در نانوایی ها اکیداً ممنوع است.استاندارد نمک از 1/8 درصد به 1 درصد کاهش یافته است.
در انتها از نانوایان برگزیده توسط اداره صنعت معدن و تجارت با اهداء لوح تقدیر به عمل آمدو به سوالات نانوایان پاسخ داده شد.


 


کد امنیتی را در کادر بنویسید    
دفعات مشاهده: 859 بار   |   دفعات چاپ: 66 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر