دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences

"اصلاح الگوی مصرف قند ، نمک و روغن"

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۴/۹/۲۵ | 

 

جلسه بسیج ملی تغذیه در تاریخ 94/9/23

در دفتر ریاست مرکز  بهداشت رباط کریم با حضورکارشناس مسئول واحد بهداشت خانواده، کارشناس تغذیه  ، کارشناس مسئول واحد آموزش، مدارس ،بیماریها ،بهداشت محیط ، بهداشت حرفه ای ، آزمایشگاه و کارشناس نظارت بر مواد غذایی در دفتر ریاست در ساعت 13 تشکیل گردید .

در ابتدای جلسه خانم قمرپور کارشناس مسئول واحد بهداشت خانواده توضیحاتی بدین شرح ارائه نمودند . بیماری های غیر واگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور بشمار می روند، بطوری که 76% کل بار بیماریها در ایران به بیماری های غیر واگیر اختصاص دارد که یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی می باشد. مطالعات نشان داده است که تغذیه و الگوی غذایی نامناسب بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی انواع سرطان هاست. در حال حاضر بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 59- 15 سال می باشد .براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10% انرژی دریافتی روزانه باید از قندهای ساده تامین شود و در حال حاضر به علت شیوع روزافزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی، به تامین کمتر از 5% انرژی روزانه از قندهای ساده تاکید شده است که بطور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم ( در حدود 6 قاشق چایخوری در روز ) است. در حالیکه در ایران مصرف قند و شکر روزانه 66 گرم می باشد (براساس سبد مطلوب غذایی مصرف قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است.) .  در حدود 50% زنان و 39% مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند و شیوع دیابت در ایران حدود 10% گزارش شده است.همچنین سرطان پانکراس، بیماری های کلیوی، فشارخون بالا، بیماری های قلبی بخصوص در زنان، نقرس ، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرین ( قند و شکر ) است. از طرفی دیگر افزایش مصرف روغن و چربی بویژه چربی های اشباع از طریق مصرف بی رویه فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده نیز موجب افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر نظیر بیماری های قلبی- عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، سرطان پرستات و دیابت شده است. مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391 نیز نشان داده است که سرانه مصرف روزانه روغن و چربی 46 گرم است که از میزان تعیین شده در سبد مطلوب غذایی ( 35 گرم ) بیشتر می باشد. در خصوص نمک نیز، مطالعات انجام شده در کشور نشان می دهد متوسط مصرف نمک 10.8 گرم می باشد که بیش از 2 برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت می باشد.در ادامه هر یک شرکت کنندگان پیشنهادات خود را در جهت هرچه بهتر برگزاری این ایام عنوان نمودند که خلاصه مصوبات به شرح ذیل می باشد:

- هماهنگی های لازم جهت برگزاری کلاس آموزشی تغذیه عملی در تاریخ 12/10/ 94در مرکز بهداشت رباط کریم

- تهیه و ارسال بسته اموزشی مرتبط برای واحدهای محیطی به منظور آموزش

      به عموم مردم و هم چنین به واحد های بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای و مدارس

-تهیه مقاله در رابطه با " اصلاح الگوی مصرف قند،نمک و روغن " جهت چاپ در روزنامه و سایت مرکز بهداشت

-تهیه شعار با موضوع " اصلاح الگوی مصرف قند،نمک و روغن " جهت درج در مکاتبات اداری و محصولات کارخانه ها

- پیگیری در خصوص نصب بنر بر سر درب مرکز بهداشت و خودرو های ستادی

- اجرای برنامه صبحانه سالم در شبکه بهداشت

-هماهنگی جهت برگزاری برنامه صبحانه سالم  در یکی از مدارس شهرستان رباط کریم با عنوان

-اصلاح الگوی مصرف قند،نمک و روغن وآموزش در این    خصوص

-ارسال مطالب آموزشی مرتبط با این  ایام جهت مدارس به منظور آموزش

- برگزاری مسابقه نقاشی با عنوان اصلاح الگوی مصرف قند،نمک و روغن در یکی از مدارس این شهرستان

- هماهنگی جهت اجرای زنگ تغذیه سالم با شعار اصلاح الگوی مصرف قند،نمک و روغن در یکی از مدارس شهرستان رباط کریم

- ارسال و پخش تیزر مرتبط با این ایام در مدارس این شهرستان 

-همکاری جهت طراحی بنر و تراکت آموزشی

- هماهنگی با شهرداری جهت پخش تیزر از تلویزیون شهری

- توزیع تیزر به مراکز محیطی

 و .........................................................



کد امنیتی را در کادر بنویسید    
دفعات مشاهده: 61 بار   |   دفعات چاپ: 18 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر