دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • حقوق شهروندی در نظام سلامت
  • انتصابات
  • پایگاه فرهنگسازی سلامت



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما 02186701-86702708
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

برگزاری کارگاه NIDKAP

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۸ | 
کارگاه NIDKAP  توسط اداره مامائی معاونت درمان دانشگاه برگزار گردید. 
به نقل از روابط عمومی معاونت درمان: در کارگاه مورخ 24 مهرماه ، 20 نفر ازمتخصصین اطفال و پرستاران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران حضور داشتند. 
دراین کارگاه تکامل مغز جنین، رفتارخوانی نوزاد، رفتارهای خودتنظیمی، محیط فیزیکی(نور، صدا، استرس)، مراقبت به روش انفرادی، پوزیشن و مراقبت های روزانه آموزش داده شد.

دفعات مشاهده: 17 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

بررسی چگونگی تاسیس موسسه خیریه بیمارستانی

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۴ | 
نشست تخصصی در خصوص چگونگی تاسیس موسسه خیریه بیمارستانی برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی : جلسه ای در خصوص تاسیس موسسات خیریه مورخ ۲۱ مهر ماه با حضور دکتر جلالی ندوشن (مدیریت مشارکت‌های مردمی) و دکتر خجندی و حائری رئیس اداره موسسات خیریه وزارت بهداشت و نمایندگان بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه، در سالن کنفرانس ستاد مرکزی برگزار گردید.
در جلسه مذکور در خصوص شیوه نامه ،فرآیند، مراحل تاسیس و ثبت موسسه خیریه بیمارستانی توضیحات لازم داده شد و بر لزوم پیگیری هر چه سریعتر ثبت و تاسیس موسسات خیریه بیمارستانی بمنظور جذب حمایت‌های مالی  بیمارستانها در راستای اجتماعی شدن سلامت و کمک به نیازمندان، تاکید شد. 
نمایندگان بیمارستان ها و مراکز آموزشی درمانی نیز گزارشی از وضعیت موسسه در واحد های مرتبط ارائه نمودند.
در این جلسه به نمایندگان تاکید گردید هرچه سریعتر نسبت به تاسیس موسسه در واحد مرتبط شان اقدام نمایند.

دفعات مشاهده: 91 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

پیام معاون غذا و دارو دانشگاه ایران به مناسبت روز جهانی غذا

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۳ | 

به مناسبت روز جهانی غذا ، مصاحبه ای با معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران  انجام گرفته است.
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه: به مناسبت روز جهانی غذا،  دکتر مهران ولایی معاون غذا  و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران روز جهانی غذا  را فرصت مناسبی دانست تا  اعلام کنیم که ما می‌توانیم به گرسنگی پایان داده و تبدیل به «نسل گرسنگی صفر» شویم و  با آفزایش آگاهی افراد در زمینه های ذکرشده گامی موثر در بهبود شرایط سلامت، تغذیه و کاهش شیوع بیماری های غیر واگیر  برداشته شود. اما برای دستیابی به این هدف همه باید با یکدیگر همکاری کنند. «گرسنگی صفر» دومین آرمان توسعه پایدار سازمان ملل است که در سال 2016 به منظور ریشه‌کنی گرسنگی تا سال 2030 توسط جامعه جهانی تصویب شد.
وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا در سال 2019 مبنی بر " تغذیه سالم برای دستیابی به جهانی بدون گرسنگی " از تغییر عادات غذایی افراد دهه های اخیر گفت :
در دهه های اخیر به دلیل جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمد ها، رژیم  و عادات غذایی افراد به طور چشمگیری تغییر یافته است. ما عمدتا از مصرف غذاهای فصلی، بطور عمده غذاهای با پایه گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده ( غنی از نشاسته ) ، قند و چربی و نمک  زیاد ، غذاهای فراوری شده ، گوشت و سایر محصولات با منبع  حیوانی حرکت کرده ایم. زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی در خانه صرف می شود و مصرف کنندگان، به ویژه در مناطق شهری، پیوسته بیشتر به سوپر مارکت ها، فروشگاه های فست فود ، فروشندگان مواد غذایی خیابانی و رستوران های دور افتاده تکیه می کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه ایران افزود : ترکیبی از رژیم های ناسالم و سبک زندگی بی تحرک باعث افزایش میزان چاقی شده است؛  نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای کم درآمد،جایی که گرسنگی و چاقی اغلب همزیستی دارند. هم اکنون بیش از 670 میلیون بزرگسال و 120 میلیون دختر و پسر (5 تا 19 سال) چاق هستند و بیش از 40 میلیون کودک زیر 5 سال دارای اضافه وزن هستند ، در حالی که بیش از 820 میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.
رژیم غذایی ناسالم عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیر واگیر (NCDs) از جمله بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و برخی از سرطان ها است. قرین  بر یک پنجم از مرگ و میرها در سراسر جهان ، به علت داشتن عادات غذایی ناسالم است که هر ساله هزینه ای بالاتر از 2 تریلیون دلار به بودجه های بهداشت ملی وارد می کند.
وی اظهار داشت : چاقی و سایر انواع سوء تغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا می کند. پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2025 تعداد آن به یک نفر از هر دو نفر خواهد رسید. خبر خوب این است که راه حل های مقرون به صرفه برای کاهش انواع سوء تغذیه وجود دارد ، اما آنها نیاز به تعهد و اقدام جهانی بیشتری دارند.
یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب می شود که با داربودن اصول  تنوع ، میزان کافی، سلامت، ایمنی و مغذی بودن نیاز های تغذیه ای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را در او کاهش دهد. این رژیم باید شامل انواع میوها، سبزیجات، حبوبات، آجیل ، دانه‌ها و غلات سبوس دار ومصرف غذاهای کم چرب (بخصوص چربیهای اشباع) و با  قند و نمک کم باشد. که متاسفانه همانطور که گفته شد  در حال حاضر به علت تغییرات سبک زندگی و مشکلات اقتصادی برای بسیاری از افراد در دنیا  قابل دسترس یا مقرون به صرفه نیست.
در ادامه دکتر ولایی معاون غذا و دارو  عنوان کرد : درهمین راستا در کشورمان  به مناسبت روز جهانی غذا ویژه برنامه سراسری با محوریت 7 محور اصلی با عنوان " اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت به شرح ذیل اجرا می گردد:
1-      کاهش قند، نمک و چربی
2-      نشانگر های رنگی تغذیه ای در راستای ارتقاء دانش مصرف کننده
3-      نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور
4-      مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا
5-       برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری در حوزه غذا
6-       محصولات غذایی ویژه و فراسودمند
7-      اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا


دفعات مشاهده: 142 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

جلسه آموزشی توانمندسازی کارکنان شاغل معاونت غذا و دارو

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۳ | 
جلسه آموزشی توانمندسازی کارکنان شاغل در حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه : جلسه آموزشی یک روزه (( توانمندسازی کارکنان شاغل در حوزه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا )) مورخ 22 مهرماه با حضور نمایندگان شبکه های بهداشت و درمان تابعه دانشگاه تشکیل گردید.
در این جلسه که با هدف ارتقاء کیفی عملکرد نظارت بر تولید و عرضه فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل، شیرخشک رژیمی و غذاهای ویژه برگزار گردید، علاوه بر بیان ضوابط مرتبط با تولید و عرضه فرآورده های مذکور، تبادل نظر پیرامون راهکارهای پیشنهادی رفع موانع و مشکلات موجود انجام گردید. در پایان کارشناسان اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل و کارشناس حقوقی معاونت غذا و دارو به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ دادند.
 

دفعات مشاهده: 138 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کمیته دانشگاهی موربیدیتی مادران باردار در دانشگاه ایران

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۲۳ | 
کمیته دانشگاهی موربیدیتی مادران باردار توسط معاونت درمان دانشگاه ایران برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی معاونت درمان: کمیته دانشگاهی موربیدیتی مادر باردار با حضور مدیر امور بیماریها و مراکز تشخیصی درمانی معاونت درمان و رئیس اداره امور آزمایشگاههای معاونت درمان  ورئیس اداره مامائی معاونت درمان و مدیر گروه زنان وزایمان دانشگاه و سایر اعضا کمیته ارتقا سلامت مادر و نوزاد و روسای بخش زنان وزایمان و ماماهای مسئول مادر باردار پرخطر بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه مورخ 22 مهرماه  توسط اداره مامائی معاونت درمان برگزار گردید. 
دراین کمیته سناریوی شش مورد موربیدیتی مادران باردار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح و در زمینه علل بروز و مداخلات پیشنهادی در خصوص عدم رخ دادن موارد مشابه بحث و تبادل نظر شد.
 

دفعات مشاهده: 137 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر