
به گزارش روابط عمومی دانشکده ایرانی به نقل از سایت VISEO ( ویدئو ها و مقالات پزشکی)؛ دکتر روشنک قدس عضو هیأت علمی و پزشک متخصص طب ایرانی، در مصاحبه با این سایت علمی به بیان نقش پرخوری در ایجاد پرفشاری خون پرداخته است که به آن خواهیم پرداخت.
روشنک قدس، عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی با بیان اینکه پُر فشاری خون بر اساس مبانی طب سنتی در زمره امراض امتلاییه قابل دسته بندی است،به ویزئو گفت: منظور از امتلا، تجمع مواد نامناسب در بدن است.به طوریکه این مواد در بدن انباشته و دفع نشده باشند.
وی افزود:این امر یا به دلیل حجم زیاد یا به دلیل کیفیت بسیار نامناسب مواد وارد شده به بدن است و می تواند منجر به بروز بیماری شود؛به طور مثال: پرفشاری خون دارای اسباب و علل گوناگون مانند: تغییرات جدار رگ، سوء مزاج قلب, تغییرات کمی و کیفی خون یا درگیری اعضای مشارک نظیر کبد، کلیه ها، امعاء و... در طب سنتی است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: فساد غذاها و فضولات(پس ماندههای غذایی) همان امتلای معدی است که منشاء انواع امراض امتلاییه است. در نتیجه یکی از بهترین راهکارها برای کاهش فشار خون، اصلاح هضم معدی و به عبارتی رعایت اصول و آداب صحیح غذاخوردن بر اساس اصول و مبانی طب سنتی است.
به گفته قدس، عامل اصلی بروز فشار خون در جوامع صنعتی و کشورهای توسعه یافته، مصرف غیر متعارف فست فودها و یا غذاهای غیرارگانیک و دارای افزودنی های مضر است که به روش غیر استاندارد تهیه شده باشند.
وی تاکید کرد: پرخوری و مصرف بیش از اندازه غذاهای ناسالم به ویژه اگر با خوردن متوالی و بی وقفه غذا و بدون رعایت فاصله زمانی مناسب برای تکمیل فرآیند هضم معدی یا اصطلاحاً برهم خوری همراه شود فرد را در معرض ابتلا به بیماری های گوناگون قرار میدهد .
این متخصص طب ایرانی، ادامه داد: فشار خون اولیه معمولاً ارثی است و در نتیجه تعامل عوامل محیطی و ژنتیکی روی میدهد. وی با بیان اینکه علائم پرفشاری خون در طب رایج، سردرد صبحگاهی عموماً در ناحیه پس سری است،خاطرنشان کرد:البته این علائم پس از چندساعت خود به خود بهبود پیدا میکند. سرگیجه، طپش قلب، خستگی زودرس، ناتوانی جنسی، خونریزی از بینی و برافروختگی چهره از دیگر علائم فشار خون بالا از دیدگاه طب نوین است.
این پزشک متخصص معتقد است که بنا بر تحقیقات طب رایج، افزایش فشار خون به اصلاح شیوه زندگی، کاهش وزن، تغییر عادات غذایی، ورزش و کاهش استرس پاسخ مثبت میدهد .
از دیدگاه قدس از بهترین راهکارها برای کاهش فشار خون در طب سنتی نیز، اصلاح هضم معدی، رعایت اصول و آداب صحیح غذاخوردن و پرهیز از ریزه خواری و برهم خوری یا خوردن سالاد یا آب به همراه غذا یا بلافاصله بعد از مصرف غذا است.
بومادران
وی همچنین از گیاه بومادران در کاهش فشارخون دیاستولیک یاد و به تاثیرات شگفت این گیاه در کنترل فشارخون اشاره کرد.
کیالک
قدس، مصرف گیاه یا عرق کیالک را در کاهش فشارخون دیاستولیک موثر دانست و پیشنهاد کرد :افرادی که از فشار خون رنج می برند به مدت چهار ماه ،روزانه حدود ۱۲۰۰ میلی گرم، عصاره گیاه کیالک را مصرف کنند.
آب آلبالو
روشنک قدس بر مصرف آب آلبالو به ویژه در افراد گرم مزاج مبتلا به پرفشاری خون در فصل تابستان نیز تاکید کرد و گفت: مصرف آب آلبالو در کاهش فشار سیستولیک و هم دیاستولیک موثر است.
سیر
این متخصص طب ایرانی گفت:مصرف سیر نیز برای کاهش فشار سیستولیک توصیه می شود؛ برای درمان این عارضه به مدت سه ماه،یک گرم سیر در روز و برای کاهش فشار خون دیاستولیک یک گرم سیر در روز و تا شش ماه باید مصرف شود.
قدس ادامه داد: سیاهدانه و آب انار هم فشار سیستولیک و هم دیاستولیک را کاهش میدهند؛ البته بهتر است برای نتیجه مناسب تر حداقل به مدت ۲ ماه آب انار مصرف شود. برگ زیتون نیز در کاهش فشار سیستولیک و دیاستولیک مفید بوده و بهتر است که افراد یک گرم از آن را روزانه بر سه قسمت تقسیم کرده و مصرف کنند.
این متخصص طب سنتی با عنوان این موضوع که تمام گیاهان ذکر شده به عنوان دارو در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرند،یادآور شد:در صورت مصرف خودسرانه و بدون در نظر گرفتن شرایط هر بیمار و به ویژه مزاج وی،این گیاهان دارویی می توانند به جای اثر درمانی، عارضه نیز ایجاد کنند،بنابراین برای استفاده از این گیاهان حتما با یک پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنید.
کد خبر: 488