دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • سلامت و تندرستی
  • تاریخ شفاهی
  • انتصابات



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

افزایش تخت های بیمارستانی با سفره سلامت / سفره سلامت آمادگی تامین غذای بیمارستانهای تهران و البرز را دارد

 | تاریخ ارسال: 1399/4/9 | 
افزایش تخت های بیمارستانی با سفره سلامت / سفره سلامت آمادگی تامین غذای بیمارستانهای تهران و البرز را دارد سفره سلامت در حالی شب پر میهمانی را گذراند که تنها 50 روز از امضای صلح نامه واگذاری آن به دانشگاه علوم پزشکی ایران گذشته است. میهمانان که از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی  و البرز به سفره سلامت آمده بودند، همگی بر اثربخشی ایده شکل گیری سفره سلامت بر ارتقای بهره وری مدیریت بیمارستانی تاکید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در این نشست که یکشنبه هشتم تیر 1399 برگزار شد، گفت: سفره سلامت نتیجه نیت و کار خیری است که دکتر اعتمادیان در مجموعه محب بنیان گذاشتند و آنچه که اهمیت تهیه غذای بیماران از این مجموعه را بیشتر می کند، بهره وری است که از تغییر کاربری فضای اشغال شده برای پخت و پز غذا در بیمارستان ها به فضای درمانی حاصل می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از دغدغه های نظام سلامت در استان تهران کمبود تخت بیمارستانی است، افزود: با سفر سلامت می توانیم بدون اینکه بیمارستان جدید بسازیم با کمترین هزینه، تعداد تخت های بیمارستانی را افزایش دهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه نگاه در سفره سلامت، ملی است،  گفت: سفره سلامت می تواند به الگویی موفق برای ارائه یک خدمت به صورت متمرکز در کشور تبدیل شود و در سایر خدمات مورد نیاز حوزه سلامت نیز از این الگو استفاده شود تا از هدررفت منابع جلوگیری شود.
وی گفت: کارخانه های متعددی در همسایگی سفره سلامت هستند و هر یک می توانند مشتری خوبی برای آن باشند اما سفره سلامت با توجه به نیت بانیان آن به منظور ارائه خدمت و تهیه غذا برای مراکز درمانی و بیمارستان ها راه اندازی شده است.
دکتر کوهپایه زاده با اشاره به نیاز دانشگاه علوم پزشکی ایران به حدود 15 هزار غذا در روز، خاطر نشان کرد: سفره سلامت ظرفیت تهیه روزانه بیش از 40 هزار پرس غذا را دارد، بنابراین دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و البرز نیز می توانند از خدمات این مرکز برای تامین غذای بیماران و همچنین دانشجویان خود بهره مند بشوند.
وی با بیان اینکه دور ریز بالای غذا در بیمارستان ها، یکی از دغدغه های جدی است، افزود: پیشنهاد می کنم دانشگاه ها در ابتدا با تعداد کمتری از بیمارستان های منطقه خود، همکاری با سفره سلامت را آغاز کنند.
در ادامه دکتر کامل تقوی نژاد؛ معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت نیز، اظهار کرد: دغدغه اصلی بیمارستان باید رسیدگی به بیمار باشد و سفره سلامت می تواند فرصت بیشتری برای ارائه خدمات درمانی به مردم ایجاد کند.
وی با اشاره به حمایت وزیر بهداشت از ایده سفره سلامت، افزود: با همه زحمات زیادی که کشیده شده، اما هنوز تهران با کمبود بیمارستان مواجه است، بنابراین با تهیه غذا از سفره سلامت می توان با هزینه کمتری، تخت های بیمارستانی را افزایش داد.
دکتر تقوی نژاد خاطر نشان کرد: احتمالا مسئولان دانشگاه ها برای تهیه غذا از سفره سلامت نگرانی های داشته باشند، که باید تلاش کرد با گفتگو این نگرانی ها را برطرف کرد.
وی با اشاره به اهمیت تهیه غذای با کیفیت برای بیماران، گفت: باید به گونه ای عمل کنیم تا در صورت تغییرات مدیریتی با کمترین انحراف در اهداف پیش بینی شده برای بهره برداری از سفره سلامت، روبرو شویم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت افزود: اینکه هر یک از دانشگاه ها به چه میزان می خواهند از خدمات سفره سلامت بهره مند بشوند بستگی به آمادگی خودشان دارد، بنابراین فکر کنند و در این مورد تصمیم بگیرند.
دکتر حمید پوراصغری؛ معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه نیز دیگر میهمان این نشست، گفت: بسیار خوشحالم که در جمعی هستم که به موضوع هزینه کرد بهینه منابع سلامت توجه دارند.
وی با بیان اینکه 50 درصد منابع نظام سلامت به بخش های بیمارستانی اختصاص دارد، افزود: به نظر من می توان با برنامه ریزی دقیق و بهره برداری از ایده های خلاقانه مانند سفره سلامت ضمن افزایش کیفیت، هزینه ها را کم کنیم. 
دکتر پوراصغری گفت: توجه به مصرف بهینه منابع باید به یک فرهنگ تبدیل شود و ایده سفره سلامت که بر مبنای همین فرهنگ شکل گرفته، می تواند در سایر موارد نیز کاربرد داشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد: مدل راه اندازی، واگذاری و مدیریت سفره سلامت می تواند به عنوان یک الگو کشوری مطرح شود و منشا خیر و اتفاقات خوب در سایر حوزه نیز باشد. بنابراین پیشنهاد می کنم تمامی فرآیندهای حقوقی و مالی مستند شوند تا به عنوان یک راهنما در اختیار همه باشد.
دکتر زهرا عابدینی؛ معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور نیز به عنوان میهمان ویژه این نشست، گفت: سفره سلامت اتفاقی بی نظیر است که امیدوارم بتواند در ارتقای کیفیت خدمات نظام سلامت موثر باشد و در سایر استان ها هم شاهد اجرای این الگو باشیم.
بنا بر این گزارش دکتر حسین قریب؛ مشاور وزیر و رییس مرکز هماهنگی امور اقتصادی، دکتر فریدون نوری خواه؛ رئیس مرکز بودجه وپایش عملکرد، دکتر نصرت اله ظفری؛ مدیر کل امور پشتیبانی و خدمات رفاهی، مهندس امیر ساکی؛ مدیر کل دفتر توسعه منابع فیزیکی و امور عمرانی و دکتر محسن نجفی خواه؛ رییس مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر حسین کریم؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز، دکتر محمود بیگلر؛ معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر محمود خدادوست؛ معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این نشست حضور داشتند و نقطه نظرات خود را در خصوص نحوه همکاری با سفره سلامت بیان کردند.
خبر: دزفولی
عکس: نجفی


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 838 بار   |   دفعات چاپ: 25 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر