اقدامات محافظتی پوست جهت آسیب های ناشی از زدن ماسک در دوران covid-19

| تاریخ ارسال: 1399/4/25 |
اقدامات محافظتی پوست جهت آسیب های ناشی از زدن ماسک در دوران covid-19 مدیر گروه پوست دانشکده پزشکی دانشگاه ایران ، اقدامات محافظتی پوست جهت آسیب های ناشی از زدن ماسک طی دوران covid-19 را بیان کرد.
به نقل از روابط عمومی دانشکده پزشکی : دکتر بهرنگی ، متخصص بیماری های پوست و مو و مدیر گروه پوست دانشکده پزشکی درگفتگو با روابط عمومی دانشکده به نکاتی در خصوص ماسک زدن در این ایام اشاره کرد:  ماسک زدن برای برخی افراد ، مشکلات پوستی بوجود آورده که البته باتوجه به ضرورت ماسک زدن امیدواریم با رعایت نکات زیر بتوانیم مشکلات پوستی ناشی از آن را به حداقل برسانیم .

مدیر گروه پوست دانشکده پزشکی تصریح کرد : طی پاندمی کرونا ویروس ، پوشیدن ماسک یک راه مقابله مهم در برابر انتشار ویروس می باشد . پوست صورت به علت پوشیدن و تماس طولانی با ماسک ممکن است دچار مشکلات متعددی شود که به آن می پردازیم :
درماتیت پری اورال یا حساسیت پوست اطراف دهان
به علت ایجاد رطوبت و بخار و ماندن ذرات بزاق و مخاط داخل ماسک این عوامل به عنوان محرک (irritant) برای پوست عمل می کنند و بالانس طبیعی پوست اطراف دهان را مختل می کند . که به شکل قرمزی و پوسته ریزی همراه سوزش و خارش پوست اطراف بینی و دهان و گاهی به شکل جوشهای چرکی گروهی در پوست این ناحیه خود را نشان می دهند .
بهترین راه برای جلوگیری و کاهش تحریک پوست ناشی از پوشیدن ماسک چیست؟
الف : اگر شما جزء کارد درمانی و پزشکی نیستید از پوشیدن ماسک طی زمان طولانی خودداری کنید و در مکانهایی مانند منزل و اتومبیل شخصی ماسک نزنید .
ب: پوست خود را بامواد شوینده ملایم بشویید و از زدن الکل به پوست اطراف دهان خودداری کنید و پس از هربار شستشوی صورت پوست خود را با کرم مرطوب کننده ویا آبرسان بدون عطریا اسانس چرب نمایید.
ج: اگر جزء کادر درمان و پزشکی هستید ومجبور هستید به مدت طولانی ماسک بپوشید استفاده از کرم های بریر یا ترمیم کننده پوست که یک سد حفاظتی بین پوست و فضای مرطوب و حاوی مواد محرک داخل ماسک ایجاد میکند توصیه
می شود .

درماتیت تماسی آلرژیک به مواد موجود در ماسک
ممکن است به شکل پوسته ریزی ،قرمزی و خارش و کهیر در نواحی درتماس با ماسک ظهور کند که بعلت آلرژی به یکی از مواد تشکیل دهنده ماسک است . بنابراین توصیه می شود که اگر از ماسک دوخته شده خانگی استفاده می کنید حتما پارچه مورد نظر را قبل از دوخت بشویید واگر ماسک پارچه ای را دوخته خریداری می کنید نیز قبل از استفاده حتما آن را بشویید .
آکنه یا جوش صورت
پوشیدن طولانی مدت ماسک بعلت اصطکاک و بستن منافذ پوست در افراد مستعد به آکنه میتواند باعث ایجاد یا تشدید جوش صورت شود . بنابراین حتما بعد از شستشوی صورت از مرطوب کنندههای ملایم فاقد چربی استفاده کنید و درصورت عدم بهبود با متخصص پوست خود مشورت کنید .
تغییرات رنگدانه ای پوست
ناشی از اصطکاک ماسک و بعد از التهاب ناشی از قرمزی های پوست ایجاد می شود . معمولا موقت می باشد و با استفاده منظم از یک مرطوب کننده و کرم ترمیم کننده که روی پوست صورت باشد به مرور برطرف می شود در صورت تشدید و یا پایدار ماندن به متخصص پوست مراجعه کنید .
ایجاد زخم و تحریک پوست روی بینی و پشت گوش ناشی از پوشیدن ماسک
استفاده از پمادهایی مثل زینک اکساید ویا کرم های ترمیم کننده زیر ماسک میتواند عارضه فوق را در نواحی بوجود آمده کاهش دهد .

دکتر بهرنگی در پایان تاکید کرد: اگر دستورات فوق را رعایت کردید و ضایعات پوستی بهتر نشد حتما به  متخصص پوست مراجعه نمایید.

تهیه خبر : خرم

دفعات مشاهده: 1836 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر