دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • سلامت و تندرستی
  • تاریخ شفاهی
  • انتصابات



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

سیاره ای سالم؛ با حمایت از تغذیه با شیر مادر شیر مادر، غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست ایمن و سبز است

 | تاریخ ارسال: 1399/5/11 | 
شیر مادر، غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست ایمن و سبز است
  این روزها یادآور خاطره نشستی است که سی سال پیش یعنی در سال ۱۹۹۰ در سپال دگلی اینوچنتی برگزار شد. دست اندرکاران سلامت سی و دو کشور جهان در این شهر ایتالیایی جمع شدند تا در دورانی که کارخانه های تولید شیرهای مصنوعی برای اقزایش تولید و فروش محصولاتشان تلاش می کردند، با صدور بیانیه ای که به «اعلامیه اینوچنتی» معروف شد، بر اهمیت تغذیه کودک با شیر مادر تاکید کنند.
انتخاب یکم تا هفتم آگوست به عنوان هفته جهانی «تغذیه با شیر مادر» را نیز از نتایج این نشست است. از آن سال به بعد سعی شده تا در این هفته از جنبه های مختلف اهمیت تغذیه کودک با شیر مادر، به مردم یادآوری شود. 
دست اندرکاران سلامت امسال نیز در این هفته جهانی با شعار «سیاره ای سالم؛ با حمایت از تغذیه با شیر مادر» به مزایای زیست محیطی تغذیه با شیر مادر توجه دارند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر علیرضا بحرالعلوم؛ رییس گروه سلامت و نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به شعار هفته جهانی با شیر مادر در سال ۲۰۲۰ گفت: با توجه به اینکه مزایای زیست محیطی تغذیه با شیر مادر در طول سالهای گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته، شعار سال جاری فرصتی برای جبران این غفلت فراهم می کند.
وی افزود: شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال ۱۳۹۹ به تأثیر تغذیه شیرخواران بر تغییرات آب و هوایی و محیط زیست و همچنین ضرورت حفظ، ترویج و حمایت از تغذیه با شیر مادر در راستای سلامت کره خاکی و ساکنان آن می پردازد.
دکتر بحرالعلوم با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر نمونه بارزی از ارتباط عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم های طبیعت است، ادامه داد: موضوع شعار امسال بر اساس اهداف توسعه پایدار تنظیم شده که ارتباط بین تغذیه با شیر مادر و تغییرات آب و هوایی و محیط زیست را برجسته می کند.
وی گفت: تغذیه با شیر مادر، غذای تجدید پذیر طبیعی و از نظر محیط زیست ایمن و سبز است زیرا بدون آلودگی، تولید زباله و نیاز به بسته بندی تولید شده و در اختیار کودک قرار می گیرد اما تغذیه مصنوعی ردپای قابل توجه زیست محیطی را به همراه دارد که منجر به کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه ای می شود که باعث گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی می شود.
رییس گروه سلامت و نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه با اشاره به توجه دین اسلام به اهمیت شیر مادر در تغذیه کودک، اظهار کرد: در قرآن هفت قانون درمورد شیردهی به کودک ذکر شده و خداوند یکی از اموری  که برای مادر به عنوان اصل قرار داده، شیر دادن به فرزندش است.
 وی با بیان اینکه بر اساس همین توصیه های قرآنی، مرد نیز موظف است، همسرش را در دوران شیردهی حمایت کند، افزود: زن در دوران شیردهی به کالری بیشتری حتی نسبت به دوران بارداری نیاز دارد.
دکتر بحرالعلوم با اشاره به ارتباط عاطفی مادر و کودک در هنگام شیردهی به ویژه در بدو تولد، گفت: در بیمارستان های دوستدار کودک حتی اگر زایمان سزارین هم باشد، همان لحظه باید این ارتباط برقرار شود و نوزاد اولین شیر را در بدو تولد بخورد.
وی با بیان اینکه دو سال ابتدایی مهم ترین سالهای شکل گیری شخصیت روحی و روانی انسان است، افزود: کودک با شیر خوردن از پستان مادر، گوش خود را در کنار قلب قرار می دهد و با شنیدن صدای ضربان قلب او، احساس آرامش می کند.
وی خاطر نشان کرد: احتمال ابتلا به عفونتها و همچنین انواع آلرژی ها در کودکانی که شیر مادر  می خورند، در مقایسه با کودکانی که شیر خشک مصرف می کنند، کمتر است.
دکتر بحرالعلوم با بیان اینکه شیر مادر اگر به اندازه کافی باشد، می تواند تمام نیازهای کودک را تامین کند، افزود: تا شش ماهگی شیر مادر به تنهایی برای نوزاد کفایت می کند اما بعد از شش ماهگی غذای کمکی باید به کودک داده شود.
وی ادامه داد: برخی مواد غذایی مانند آبگوشت و دنبالیچه گوساله باعث افزایش شیر مادر می شوند. البته مکیدن نوزاد هم اگر درست انجام شود باعث آزاد شدن هورمون اکسی توسین شده و شیر مادر را زیاد می کند.
دکتر بحرالعلوم خاطرنشان کرد: توصیه ما به مادرانی که حتی دچار عفونتها و التهاب نوک پستان می شوند، این است که شیر خود را بدوشند و نگذارند جریان شیر قطع شود.
 وی همچنین یادآورد شد: مادرانی که برای حفظ تناسب اندام از شیر دادن به نوزاد خود امتناع می کند، بدانند که شیردهی احتمال بروز سرطان سینه را به شدت کاهش می دهد. بنابراین نه سلامت کودک  و نه سلامت خود را فدای تناسب اندامتان  نکنید.
رییس گروه سلامت و نوزادان و کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان از قعالیت مطلوب اتاق های مشاوره شیردهی در مراکز بهداشت و اتاق های شیردهی در بیمارستان ها خبر داد و افزود: هر مادری که در حال دریافت خدمات دوران بارداری است، می تواند آموزش های لازم را برای شیردهی در مراکز بهداشت دریافت کند. همچنین بیمارستان های دوستدار کودک نیز موظف هستند، اتاق های شیردهی را حتما داشته باشند.
وی عملکرد بانک شیر بیمارستان شهید اکبرآبادی را نیز موفق ارزیابی کرد و گفت: بانک شیر این بیمارستان دومین بانک شیر کشور بود که در سال گذشته راه اندازی شد و اکنون در کشور ۱۰ بانک شیر در کشور وجود دارد.

خبر : دزفولی


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 221 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر