دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • سلامت و تندرستی
  • تاریخ شفاهی
  • انتصابات



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

پیام معاون بهداشتی به مناسبت روز و هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر

 | تاریخ ارسال: 1399/5/12 | 
پیام معاون بهداشتی به مناسبت روز و هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر
دکتر بابک عشرتی: همراه بودن هوش کمتر و خسارت اقتصادی سالانه حدود ۳۰۲ بیلیون دلار به علت عدم تغذیه با شیر مادر
 
به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت؛ سازمان‌های بهداشت جهانی و یونیسف (هفته اول آگوست)، ۱۰ تا ۱۶ مرداد ماه را به ‌عنوان هفته جهانی شیر مادر نامگذاری کرده اند. هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است. متن پیام دکتر بابک عشرتی؛ سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، به همین مناسبت، این گونه است.
 
با تصویب اعلامیه اینوچنتی، اول آگوست به عنوان روز جهانی شیر مادر، انتخاب شد که بعداً به هفته جهانی تبدیل شد. همه ساله در سراسر جهان مراسم بزرگداشت هفته جهانی شیر مادر ( (Breastfeeding Week World اول تا هفتم آگوست برگزار می شود. هدف هفته جهانی شیر مادر، افزایش آگاهی های عمومی در مورد اهمیت تغذیه با شیر مادر، فراهم کردن اطلاعات و حمایت از تغذیه با شیر مادر است.
در سال ۲۰۱۸، مجمع جهانی بهداشت، جشن هفته جهانی را به عنوان فرصتی برای برقراری اهمیت شیردهی، حمایت، ارتقاء و پشتیبانی از شیردهی در همه جا تأیید کرد.

دکتر عشرتی تصریح کرد: بر اساس این اعلامیه تمامی زنان باید بتوانند از زمان تولد تا ۶ ماهگی، کودکانشان را به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه کرده و بعد همراه با غذاها ی کمکی به تغذیه با شیر مادر تا پایان دو سالگی ادامه دهند.
وی افزود: این ایام در ایران مقاران با ۱۰  لغایت ۱۶ مرداد ماه و شعار هفته جهانی امسال "سیاره ای سالم؛ با حمایت از تغذیه با شیر مادر"  انتخاب شد.
ماهیت به هم پیوسته مردم و سیاره زمین مستلزم این است که ما باید راه حل های پایدار بیابیم که به سود هر دو باشد.

معاون بهداشت دانشگاه، اهداف هفته جهانی تغذیه با شیرمادر سال جاری را شامل این موارد دانست:
•    اطلاع رسانی به مردم در خصوص ارتباط تغذیه با شیرمادر و تغییرات زیست محیطی
•    تثبیت جایگاه تغذیه با شیرمادر به عنوان یک تصمیم هوشمندانه زیست محیطی
•    به مشارکت طلبیدن و دعوت از افراد تاثیر گذار و سازمان ها جهت تعامل و تاثیرگذاری بیشتر اقدامات
•    اقدام به اصلاح سلامت سیاره و مردم از طریق تغذیه با شیرمادر
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به برخی چالش ها در این خصوص ادامه داد:
q.    بلاهای طبیعی، مثل شیوع بیماری های عفونی مانند بیماری همه گیر COVID-۱۹ و همچنین عدم وجود سیستم های درمانی مناسب با وجود پیشرفت های زیاد بهداشت جهانی  در چند دهه گذشته
q.    تغذیه با جانشین شونده های شیرمادر (BMS) به مشکل کمک می کند که متاسفانه یک پدیده رو به رشد است.
q.    مرگ بیش از ۸۲۳۰۰۰ کودک زیر ۵ سال و ۰۰۰۰ ۲ مرگ مادر در هر سال با عدم شیردهی
q.    همراه بودن هوش کمتر و خسارت اقتصادی سالانه حدود ۳۰۲ بیلیون دلار به علت عدم تغذیه با شیر مادر
q.    تغذیه انحصاری با شیرمادر در۴۰٪ از شیرخواران تا ۶ ماهگی و ۴۵٪ نیز ادامه آن تا ۲ سال  اول تولد
q.    غالباً کمبود حمایت از تغذیه با شیر مادر، در سیستم بهداشتی ، محل کار یا اجتماع
q.    کاهش منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه ای (گرم شدن زمین و تغیرات آب وهوا)
q.    نیاز به انرژی و آب ، بسته بندی و نیاز به۱۵۰ میلیون قوطی شیرخشک برای تغذیه یک میلیون کودک تا دو سال
دکتر عشرتی در ادامه به برخش از فعالیتهایی که می‌توان برای ترویج تغذیه با شیر مادر انجام داد، اشاره کرد و موارد زیر را برشمرد:
•    مشاوره برای افزایش بودجه، نظارت و اجرای سیاستها و مداخلات بهتر برای ارائه به مادران در مورد شیردهی و به ویژه مشاوره شیردهی
•     آگاهی جوامع در ارتباط به تأثیر سوء شیرخشک بر محیط و سلامتی با استفاده از روشهای ارتباطی مناسب تأثیرگذار
•    دسترسی به مشاور شیردهی ماهر در تمامی مراکز بهداشتی درمانی ... و برای همه مادران/ والدین دارای فرزند شیرخوار
•    تخصیص منابع برای ارائه مشاوره شیردهی مختص گروه های هدف درجامعه و سایر تشکل های پشتیبانی کننده نزدیک به مادران / والدین
•    حامی و مدافع مداوم در مشاوره شیردهی قبل و بعد از تولد برای حفظ بهینه تغذیه با شیرمادر
•    ایجاد زنجیره گرم در حمایت از تغذیه با شیرمادر با شناسایی افراد کلیدی و نقش های آنها در ۱۰۰۰ روز اول زندگی
•     درگیر نمودن پدران و افراد فامیل برای اشتراک در مسئولیت های خانگی و مراقبت از زوج مادر و شیرخواردرتغذیه با شیر مادر
•    پیوستن به یک گروه حمایتی مادر / والدین و به اشتراک گذاشتن  تجربیات خود با دیگران در جامعه برای هنجارسازی تغذیه با شیر مادر
•    توسعه ایده های خلاقانه را برای فعالیت هادرفضای مجازی و آنلاین، برای درگیر نمودن مخاطبان هدف
•    سرمایه گذاری در برنامه های آموزش مداوم برای سطوح مختلف متخصصین سلامت بخصوص کودکان و زنان، مشاوران شیردهی، کارکنان بهداشتی و حامیان همسان (peer supporters)
•    مدافع استفاده ازکارمندان آموزش دیده و یا با مهارت در سطوح مختلف: حامیان همسان، متخصصان بهداشت، مشاوران شیردهی و افراد کاردان
•    ارتقاء مقیاس ابزارها و برنامه های آموزش شیردهی موجود از جمله روش های یادگیری آنلاین، دیجیتالی و الکترونیکی و همچنین آموزش های بالینی و کاربردی چهره به چهره
•    درگیرنمودن کودکان، دانش آموزان، جوانان و رسانه های اجتماعی تأثیرگذار در گسترش آگاهی اهمیت تغذیه با شیرمادر برای سلامتی سیاره
•    استفاده از دستورالعمل های بین المللی برنامه تغذیه کودک خردسال مبتنی بر شواهد برای تهیه برنامه های اقدام ملی و  ارتقا پیام های ارتباطی
•    اطمینان از حفاظت، ترویج و پشتیبانی از شیردهی به خصوص در سطح ملی
•    آگاهی در مورد اهمیت شیردهی در برنامه های آمادگی ملی و جامعه به کلیه کارکنان بهداشتی، گروههای جامعه و عموم
•    تقویت حمایت از خانواده های شیرده با هدف قراردادن همه اعضای خانواده و جامعه با ایجاد پیام های ارتباطی مناسب و مداوم
•    تأکید بر شیردوشی با دست، استفاده مناسب از پمپ های شیردوشی، تهیه و روش نگهداری صحیح شیر مادر، تغذیه فنجان، تکنیک های لازم برای تأمین شیرمادر، شیردهی مجدد و استفاده از دایه یا بانک شیر
•    اطمینان از شیر انسانی اهدا کننده از طریق بانک های شیر برای نوزادانی که به آن نیاز دارند
 
معاون بهداشت دانشگاه، در پایان تأکید کرد: اعتقاد ما بر این است که اگر شیردهی مادر تداوم پیدا کند، وضعیت سلامت جامعه به شکل محسوس ارتقا می‌یابد. امید است که با تلاش و توجه به این موضوع مهم و حیاتی، شاهد سلامتی روزافزون ایران عزیز باشیم و در پایان برای تمام مادران و کودکان سرزمینم، صحت و سلامت آرزومندم.
 
دکتر بابک عشرتی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران
 
 


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 90 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر