کتاب «دانشگاه علوم پزشکی ایران در گذر زمان» رونمایی شد

| تاریخ ارسال: 1399/6/5 |
کتاب «دانشگاه علوم پزشکی ایران در گذر زمان» رونمایی شد
کتاب سرگذشت چهل و هفت ساله دانشگاه علوم پزشکی ایران با عنوان «دانشگاه علوم پزشکی ایران در گذر زمان» رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کتاب «دانشکاه علوم پزشکی ایران در گذر زمان» پنجم شهریور ۱۳۹۹ مصادف با سالروز اخذ مجوز تاسیس دانشگاه از کمیسیون منتخب یکصد و سومین نشست شورای گسترش آموزش عالی با حضور دکتر جلیل کوهپایه زاده و معاونین وی در مرکز همایش های رازی رونمایی شد.
این کتاب در بیست فصل و چهارصد و نود و شش صفحه به قلم محمد قاضی نوشته شده و نویسنده سعی کرده با مستندات به دست آمده از گفتگوهای انجام شده با روسای ادوار مختلف و همچنین برخی از اساتید و دانشجویان، تاریخ دانشگاه علوم پزشکی ایران را به رشته تحریر درآورد.
دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در یادداشتی که در ابتدای کتاب با عنوان حرف اول آورده شده، کتاب «دانشگاه علوم پزشکی ایران در گذر زمان» را چکیده تلاش ها و فعالیتهای پیشینیان مجموعه ای اصیل و تاثیرگزار دانسته که مطالعه آن علاوه بر جذابیت فراوان می تواند راهنمای آیندگان، برای ادامه مسیر پر افتخار گذشته باشد.
او می افزاید: گفته های این عزیزان به ما کمک می کند تا از یک سو درک عینی تر و دقیق تر نسبت به تاریخ داشته باشیم و از سوی دیگر امکان دسترسی نسلهای آینده به تجربه های گران سنگ آنان فراهم شود.
دکتر سید احمد احمدی؛ مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در مقدمه کتاب می گوید: تالیف این کتاب نزدیک به ۵ سال طول کشیده و در این پروژه بالغ بر ۷۰ ساعت مصاحبه انجام شده است.
به گفته وی، نویسنده در تدوین این کتاب تلاش کرده با نگاهی بی‌طرفانه و حتی‌الامکان به دور از تحلیل‌های شخصی، اطلاعات گردآوری ‌شده در زمینه تاریخ دانشگاه را در قالبی جذاب و با قلمی روان و خواندنی به مخاطب ارائه کند.
در پنج فصل ابتدایی کتاب به سالهای پیش از انقلاب ۵۷ پرداخته شده؛ از تحقق ایده راه اندازی مرکز پزشکی شاهنشاهی ایران که از آن به عنوان ایده ای درخشان یاد می شود تا تلاش برای شکل گیری مرکز، دریافت مجوزهای قانونی و پذیرش دانشجو در سه دانشکده پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری.
فصل های ششم و هفتم کتاب به اتفاقات سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۵ می پردازد؛ از این سالها به عنوان سالهای موفق برای جلوگیری از انحلال مرکز پزشکی ایران و تثبیت آن یاد می شود. تشکیل شورای هماهنگی با ترکیبی از اساتید و دانشچویان برای اداره مرکز و انتخاب اولین رییس بعد از انقلاب، سالهای پر التهاب انقلاب فرهنگی، همکاری با مجتمع پزشکی آیت الله طالقانی از مهم ترین بخش های این دو فصل هستند.
فصل هشتم به شکل گیری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۶۵ اشاره می کند و اینکه چگونه مرکز پزشکی ایران به  دانشگاه علوم پزشکی ایران تبدیل می شود تا علاوه بر وظایف آموزشی عهده دار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در غرب پایتخت باشد.
در ادامه هر یک از فصل های نهم تا چهاردهم کتاب به دوران یکی از روسای دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۸۹ اختصاص دارد. فصل پانزدهم ماجرای ادغام با دانشگاه علوم پزشکی تهران و تلاش برای انتزاع دانشگاه را شرح می دهد و فصول شانزدهم تا نوزدهم نیز حاوی مطالبی مربوط به  فعالیتهای انجام شده برای دستیابی به جایگاه قبلی و قرارگیری در بین دانشگاه های برتر کشور  ازسال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ هستند و هر کدام از آنها به یکی از چهار رییس سالهای اخیر دانشگاه علوم پزشکی ایران اختصاص دارد.
در فصل پایانی نیز شاهد تصاویر و مستندات قدیمی و همچنین تصاویر افرادی که با آنها گفتگو انجام شده، هستیم.

خبر: درفولی

دفعات مشاهده: 446 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر