طب سنتی در خدمت ارتقا سلامت و سبک زندگی سالم

| تاریخ ارسال: 1399/6/12 |
طب سنتی در خدمت ارتقا سلامت و سبک زندگی سالم
دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، یکی از دانشکده‌های پویا و پیشقدم در عرصه طب ایرانی می‌باشد که تلاش دارد این مکتب علمی را در عرصه ملی و بین‌المللی از طریق آموزش‌های آکادمیک، تحقیقات کاربردی و بنیادی و تشخیص‌های بالینی، بصورت علمی بشناساند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ مکتب طب سنتی ایران، دانشی آمیخته با هنر و فراست و ذخیره‌ای برخاسته از حکمت خسروانی اهالی سرزمین ایران است که در حکمت یونانی آمیخته و با محک تجربه در طول سالیان حیات انسان آزموده شده است و اکنون نیز توانایی حلّ برخی از معضلات علمی را در عرصه‌ی بهداشت، پیشگیری، تشخیص و درمان دارا است. برای آشنایی بیشتر با این دانشکده و فعالیتهای آن با خانم دکتر فاطمه اقبالیان هیئت علمی و مدیر گروه تاریخ پزشکی و طب سنتی ایرانی گفتگو کردیم.

خانم دکتر بفرمایید وظیفه و رسالت گروه های تاریخ پزشکی و طب سنتی ایرانی چیست ؟
رسالت این گروه در بخش طب سنتی ایرانی عبارت است از تربیت گروهی از پزشکان دانش آموخته ی دوره های رسمی پزشکی عمومی یا تخصصی، جهت توانمند سازی آنان در بکارگیری تجارب مطمئن و مستند طب سنتی ایرانی، در کنار دانش پزشکی رایج، در درمان و پیشگیری از بیماریها است. همچنین در بخش تاریخ پزشکی دانش آموختگان در مقطع کارشناسی ارشد، با شناخت منابع و کتب اصیل طب سنتی ایرانی، با تاریخچه واقعی این علم و حکمای آن آشنا شده و قادر به مطالعه کتب به زبان دوره های گذشته می شوند.

گزینش دانشجویان رشته های طب سنتی و تاریخ پزشکی به چه شکل انجام می شود؟
گزینش در رشته طب سنتی پس از قبولی در آزمون کتبی Phd و مصاحبه انجام می شود و در گروه تاریخ پزشکی بعد از قبولی در آزمون کتبی کارشناسی ارشد دانشجویان وارد رشته می شوند.

چه تمهیداتی برای گزینش عادلانه و صحیح در مصاحبه دکتری طب سنتی ایرانی در نظر گرفته می شود و اینکه در مورد نحوه برگزاری و نظر دانشجویان از کیفیت برگزاری این آزمون برامون توضیح بدهید؟ ( با توجه به اینکه دانشگاه ایران در سال ۹۸ میزبان برگزاری این آزمون بوده است)
آزمون به صورت چند بخشی است و تا حد امکان سوالات یکسان در هر ایستگاه از داوطلبان مختلف پرسیده می شود تا امکان ارزیابی باشد. همچنین سابقه علمی و فعالیتهای پژوهشی، مطالعاتی و درمانی افراد شرکت کننده که به صورت رزومه ارایه می گردد، در ارزیابی میزان علاقه مندی و توانایی افراد نقش بسزایی دارد.

شما بعنوان مدیر گروه رشته طب سنتی  وتاریخ پزشکی، چه صحبتی  با فارغ التحصیلان MD و کارشناسی برای انتخاب این رشته ها، از میان تمام رشته های تخصصی و کارشناسی ارشد پزشکی دارید؟
پزشکانی که علاقه مند به مطالعه و آشنایی با مکاتب طب مکمل در زمینه شناخت و درمان بیماریها می باشند میتوانند با تحصیل در این رشته با مبانی، کتب و سبک درمانی طب سنتی ایران، بعنوان یکی از طبهای مکمل آشنا شده و در جهت پیشگیری از بیماری، که یکی از جنبه های مهم در دیدگاه طب سنتی ایرانی است و همچنین بهره مندی از روشهای درمانی طب سنتی در کنار طب رایج جهت ارتقا سلامت بیماران بهره ببرند.
همین طور دانشجویان که به آشنایی با تاریخ و فلسفه و دانشمندان علم پزشکی و داروسازی علاقمندند و تمایل به مطالعه و انجام پژوهش در کتب تاریخی علم پزشکی را دارند میتوانند این رشته را بعنوان رشته تحصیلی ارشد انتخاب نمایند، تا با تخصص در این زمینه و برقراری تعامل با سایر گروههای علمی و درمانی، در انجام امور تحقیقاتی و ترویج علمی کمک نمایند.

دانشجویان علاقمند به ورود به این رشته ها برای موفقیت در پذیرش چه اقداماتی باید انجام دهند و در کل چه عواملی باعث موفقیت آنها میشود؟
شرکت در کارگاهها و برنامه های بازآموزی در جهت آشنایی با این رشته و مطالب آن و شرکت در کلاس ها و دوره های آمادگی آزمون و همچنین با مشاوره با متخصصان و دانشجویان این رشته میتوانند در جمع آوری و تکمیل رزومه، احتمال قبولی را افزایش دهند.

خانم دکتر لطفا برایمان توضیح بدهید که دانشکده طب ایرانی از نظر آموزشی، پژوهشی و تجهیزات آزمایشگاهی چه امکاناتی در اختیار دانشجویان قرار می دهد و چه عاملی میتواند سبب انتخاب دانشگاه ایران را برای ادامه تحصیل شود؟

این دانشکده با بهره گیری از اساتید صاحب نام در بخش هیئت علمی آموزشی و پژوهشی  و درمانی سعی در آموزش علمی و عملی دستیاران دارد. همچنین با برگزاری برنامه های علمی مرتب از جمله گزارش صبحگاهی، ژرنال کلاب و تشکیل کارگروههای آموزشی و پژوهشی زمینه فعالیت علمی را فراهم نموده است. همچنین با بهره مندی از Skill lab کامل با تعداد زیادی از ترکیبات مفرد و مرکب گیاهی، امکان آزمایش و یادگیری را فراهم نموده است. کتابخانه، داروخانه طب سنتی، سالن اجتماعات و هرباریوم از دیگر امکانات  این مجموعه می باشد. همچنین درمانگاه طب سنتی در بخشهای عمومی، اطفال، پوست ومو و زیبایی و زنان و زایمان و ماساژ طب سوزنی و اعمال یداوی  فعال می باشد.

در آخر درباره دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران اگر نکته ای ناگفته مانده است بفرمایید.
دانشکده طب ایرانی با بکارگیری اعضا هیئت علمی، دستیاران و کارکنان متعهد سعی در ارتقا سلامتی و سبک زندگی سالم و درمان بیماران با بهره گیری از طب سنتی ایرانی در کنار طب رایج دارد.

مصاحبه کننده: هدیه محمدی روابط عمومی دانشکده طب ایرانی

دفعات مشاهده: 441 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر