در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام می شود اجرای طرح ارتقا سلامت روان و پیشگیری از فرسودگی شغلی

| تاریخ ارسال: 1399/6/26 |
اجرای طرح ارتقا سلامت روان و پیشگیری از فرسودگی شغلی
طرح ارتقای سلامت و پیشگیری از فرسودگی شغلی کادر درمان با رویکرد فردی و سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر فهیمه فتحعلی لواسانی؛ عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان از اجرای طرح پژوهشی این دانشکده در خصوص کنترل استرس کارکنان مراکز درمانی در شش ماه گذشته خبر داد.
وی گفت: بعد از گزارش کرونا در کشور، پیش‌بینی ما این بود که همه گیری کرونا بر کادر درمان تاثیر بسیاری خواهد گذاشت و آنها را دچار استرس زیاد و در صورت طولانی بودن، دچار فرسودگی شغلی خواهد کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه طرح در اسفند ۱۳۹۸ از سوی دکتر سید وحید شریعت؛ رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان و دکتر مرتضی ناصر بخت؛ رئیس مرکز تحقیقات بهداشت روان به عنوان مجریان طرح به دانشگاه ارائه شد، افزود: بر همین مبنی ما در قالب یک کارتیمی، گروهی از روانشناسان و روانپزشکان در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان، برای کاهش استرس و دیسترس کارکنان بررسی مفصلی انجام دادیم و کار با دو رویکرد فردی و سازمانی آغاز شد.
وی اظهار کرد: این طرح را ابتدا با مداخلات فردی آغاز کردیم که عمدتاً در شبکه های اجتماعی و آنلاین بود و از کارکنان می‌خواستیم در مورد دغدغه‌ها و مشکلاتشان صحبت کنند. اقدام بعدی برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوع مدیریت استرس و تاب آوری بود و همچنین متن هایی با موضوع ارتقای سلامت روان در شبکه های اجتماعی منتشر می کردیم.
دکتر لواسانی ادامه داد: همچنین خط تلفنی برای مشاوره تلفنی اختصاص داده ایم و دو نفر از دانشجویان مقطع دکترا به کادر درمان در تمام بیمارستانها مشاوره می‌دهند و در صورت تشخیص وجود مشکلات حاد و شدید، درمان حضوری برای آنها توصیه می شود.
وی افزود: در رویکرد ساختاری مدیران باید با اقدامات مهمی مانند ارتباط کاملا ثابت و پیوسته با کادر درمان و تشویق و توجه به مشکلات و رفع گرفتاری آنها تلاش خود را انجام دهند و حتی برخی وظایف آنها را برای جلوگیری از موازی کاری کاهش بدهند.
دکتر لواسانی خاطرنشان کرد: توصیه می شود در محل کار نقش هرکس مشخص شود تا از تعارض بین افراد کم شود؛ شیفت ها کاری خیلی طولانی نباشد؛ افرادی که به دلیل بیماری قرنطینه شده اند، بازگشت تدریجی به کار داشته باشند؛ حتی بیمارستان‌ها برای کادر درمان و خانواده‌های آنها امکانات تفریحی و ورزشی در نظر بگیرند؛ امکان تماس تصویری برای کارکنان و خانواده آنها نیز وجود داشته باشد تا سطح استرس آنها کاهش یابد.
وی افزود: موردی که ما در این پژوهش به آن توجه کردیم، مداخلات گروه است که از آن به عنوان گروه های همتا نام می بریم. به این معنی که گروه های حمایتی تشکیل می شود تا کارکنان به کمک هم بتوانند سطح استرس و نگرانی خود را کاهش دهند.
دکتر فتحعلی لواسانی گفت: طرحی در بیمارستان هاشمی نژاد نیز در حال اجرا است که کارکنان باسابقه در قالب تیم های دو نفره داوطلب می شوند تا افرادی را که تازه کار هستند و امکان دارد بیشتر تحت تاثیر این فشار کاری شکننده باشند، حمایت کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان گفت: برای موفقیت این طرح باید بر اساس هرم نیازهای افراد حرکت کنیم؛ در درجه اول نیازهای اساسی آنها رفع شود یعنی لوازم محافظت شخصی کادر درمان تامین شود. در درجه دوم پرداخت حقوق و مزایا به گونه‌ای باشد تا کارکنان مشکل معیشتی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه ما در این پروژه تحقیقی به پاداش های مالی و غیرمالی توجه کردیم، افزود: مرخصی تشویقی، قرارداد با مکان های تفریحی برای استفاده کادر درمان و خانواده آنها، مثالهایی برای ارائه پاداش های غیرمالی است.

دفعات مشاهده: 673 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر