ایران از نظر پیوند عضو در سطح منطقه بی رقیب است

| تاریخ ارسال: 1399/6/30 |
ایران از نظر پیوند عضو در سطح منطقه بی رقیب است
 رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: ایران از نظر پیوند عضو در منطقه بی رقیب و در معرفی برخی تکنیک ها رتبه‌های اول جهانی را دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر مهدی شادنوش؛ رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در حاشیه جلسه معارفه سرپرست دانشکده دندانپزشکی که در سالن طبقه هفتم دانشگاه ایران برگزار شد،  با بیان اینکه پیوند عضو در کشور یکی از حوزه‌ها پرافتخار نظام سلامت است، گفت: در روزهای ابتدایی شیوع کرونا، اعمال جراحی پیوند عضو متوقف شدند ولی بلافاصله با تشکیل کمیته‌های علمی، پروتکل‌های پیوندی را طراحی کردیم.
وی افزود: از اواخر اسفند ماه ۹۸ پیوند عضو از سر گرفته شد و تا دهم اردیبهشت سالجاری حدود سی و شش پیوند عضو اورژانسی در کشور انجام شد.
دکتر شادنوش ادامه داد: متاسفانه تعداد پیوندهای ما در دوران شش ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ نسبت مدت مشابه سال گذشته، تقریباً ۳۰ درصد کاهش داشته و این مشکلی است که در همه جای دنیا وجود دارد و حتی در بسیاری از کشورها پیوند عضو متوقف شده است.
وی با بیان اینکه برای فرهنگ سازی پیوند عضو در دو سال اخیر گام های بلندی برداشته شده، افزود: تعداد اهدای عضو بر اساس هر یک میلیون نفر جمعیت در کشور به عنوان یک شاخص جهانی در نظر گرفته می شود و با توجه به این شاخص، ایران در یازده ماه سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷، سه پله ارتقاء داشته است.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در خصوص تأمین دارو برای بیماران پیوندی اظهار کرد: آنچه در این روزها ما را بیشتر آزار می دهد، مسئله دارو برای بیماران پیوندی و سایر بیماران خاص است.
وی با بیان اینکه تولید بعضی از این داروها در انحصار یک یا دو کشور است و متاسفانه به دلیل تحریم‌های اعمال شده، تهیه آنها سخت شده، افزود: با تلاش مدیران کشور مشکل عمده‌ای تاکنون نداشته ایم ولی نگران هستیم که سلامتی بیماران به خاطر موارد مختلف از جمله انتقال ارز یا تحت فشار قرار گرفتن کارخانه های تولیدکننده، به خطر بیفتد.
دکتر شادنوش در پایان با اشاره به انجام بیش از ۶۰ هزار عمل پیوند در کشور، خاطرنشان کرد: همه اعمال جراحی که در دنیا برای پیوند عضو وجود دارد، در ایران نیز انجام می شوند و هیچ عمل پیوندی نیست که ما از عهده آن برنیاییم.

دفعات مشاهده: 221 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر