هوای قلبتان را داشته باشید

| تاریخ ارسال: 1399/7/8 |
هوای قلبتان را داشته باشید   مدیر گروه بیماری های قلب و عروق  دانشگاه علوم پزشکی ایران: اگر می خواهیم سالیان سال ، قلب از ما مراقبت نماید ؛ ما باید از آن مراقبت کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: دکتر سید هاشم سزاوار؛ مدیر گروه بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن گرامی داشت روز جهانی قلب (۲۹sep) عنوان کرد: نام گذاری این روز در راستای توجه جهانیان به این موضوع مهم ، افزایش آگاهی بخشی و کنترل بیماری های قلبی است.
دکتر سزاوار بیان کرد: در سال ۲۰۱۲ بسیاری از تصمیم گیرندگان مسائل بهداشتی دور هم جمع شدند و تصمیم گرفتند تا سال ۲۰۲۵میلادی و با استفاده از روشهای مختلف ، ۲۵درصد ازعوامل مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش دهند .
وی با اشاره به این نکته که بیماری های قلبی و عروقی، شایع‌ترین علت مرگ و میر در کل دنیا به شمار می رود، افزود: این بیماری در سالهای اخیر و به ویژه در کشور ما افزایش داشته  و  سن ابتلا کاهش یافته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه خاطر نشان کرد: توجه به این موضوع بسیار مهم است زیرا اگر  فرد هم زنده بماند مجبور است با عوارض ناشی از این بیماری زندگی نماید.
دکتر سزاوار اظهار داشت : در بسیاری از جاهای دنیا، افراد بین ۶۵ تا ۷۰ سال به بیماری های قلبی عروقی مبتلا می شوند ولی سن ابتلا در کشور ایران به طور متوسط ۵۰ سال است.

وی افزود : در برخی از کشورها با کنترل عوامل خطر،توانستند سن ابتلا افراد به این بیماری را افزایش دهند .
فوق تخصص قلب دانشگاه  گفت: در بحث سکته‌های قلبی ؛ اگر عوامل خطر وجود داشته باشد، سن ابتلا  پایین می آید و افراد جوانتر هم مبتلا می شوند.
عوامل خطر شامل: استعمال دخانیات، دیابت و فشارخون ، کم تحرکی و کاهش فعالیت فیزیکی، اختلال در چربی های خون و کنترل آن، رژیم غذایی و عادات غلط تغذیه و استرس ها  است و در کنار آن، عوامل ارثی و ژنتیکی، تغییر سن و جنس مذکر هم جزو  فاکتورهای پرخطر محسوب می‌شوند.

دکتر سزاوار تصریح کرد:  اینکه چه کاری انجام دهیم تا به  سکته قلبی دچار نشویم ؛ باید در رفتارهای خود تجدید نظر نماییم و استعمال دخانیات به هر صورت آن (سیگار ،قلیان،  پیپ و انواع توتون) را کنار بگذاریم و برای این کار از روش‌های علمی کمک بگیریم.

وی در خصوص فعالیت فیزیکی اشاره داشت: که باید حدود ۱۵۰ دقیقه (۴ بار در هفته ) و هر دفعه ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در هوای مساعد وسالم تحرک داشته باشیم و‌ ورزش هایی با شدت متوسط نظیر راه رفتن ، دویدن و راه رفتن تند و سریع خیلی مفید است.
مدیر گروه بیماری های قلب و عروق دانشگاه ایران تاکید کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پرفشاری خون باید از غذاهای کم‌نمک استفاده نماییم ، وزن خود را کاهش دهیم و در طول هفته فعالیت ورزشی داشته باشیم.
قابل ذکر است معدل فشار خون ۱۳۰ روی ۸۰ ، یک فشار خون ایده آل است .

وی گفت : اگر اضافه وزن داریم باید حتما سعی نماییم وزن خود را کاهش دهیم و پرهیز غذایی داشته باشیم زیرا چاقی  منجر به افزایش فشارخون ، اختلال چربی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی می شود.

دکتر سزاوار افزود: در برنامه روزانه، تغذیه سالم ،کم نمک و کم چربی مورد توجه است و باید از کربوهیدرات کمتر ولی میوه و سبزی بیشتر استفاده شود.
همچنین از مصرف چربی های جامد و اشباع شده خودداری گردد و غذاهای دریایی بیشتر استفاده شود.
به عبارتی دیگر می توان گفت تغذیه سالم از بروز عوامل خطر جلوگیری می نماید ‌.

وی گفت : افراد دیابتی باید بیشتر مراقب باشند و به عوامل خطر توجه کنند.
شایان ذکر است که اگر افراد هم دیابت دارند و هم بیماری قلبی باید در خصوص نوع دارو و نحوه مصرف حتماً با پزشک خود مشورت نمایند .
ایشان در خصوص ارتباط بیماری های قلبی و ویروس  کووید_۱۹ اظهار داشت :
این مبحث از دوجنبه قابل بررسی است ؛ یکی اینکه افراد مبتلا به بیماری های قلبی بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر نیستند بلکه افراد دارای سابقه جراحی قلب، بیماری قلبی،نارسایی و‌ پرفشاری خون اگر مبتلا به بیماری کرونا شوند در معرض مخاطرات بسیار بالاتری قرار دارند ؛ در نتیجه بیماران قلبی باید بیشتر مراقب باشند و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند .

وی افزود: از جنبه دیگر هم توجه به این مسئله مهم است که کووید _۱۹ به طور مستقیم قلب را درگیر نمی نماید؛ البته در مرحله حاد و فوق حاد بیماری به علت افزایش مدیاتورها و مواد سمی در بدن ، سبب نارسایی قلبی و درنتیجه فوت می شود.

دکتر سزاوار گفت: افرادی که مبتلا به کرونا شوند و دارای تنگی نفس، تپش قلب ، ضربان نامنظم قلب و تغییرات فشار خون باشند باید از جهت درگیری عضلانی قلب و آریتمی قلبی بررسی شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان ابراز داشت: اگر ما می‌خواهیم قلب سالیان سال از ما مراقبت نماید؛ ما باید از آن مراقبت کنیم و مراقبت از قلب چیزی نیست جز رعایت و کنترل عوامل خطر.

تهیه خبر : رهنورد

دفعات مشاهده: 454 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر