نشست خبری به مناسبت هفته سلامت روان در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان

| تاریخ ارسال: 1399/7/21 |
نشست خبری به مناسبت هفته سلامت روان در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان
نشست خبری به مناسبت هفته سلامت روان روز دوشنبه ۲۱ مهر ماه سال ۱۳۹۹ در تالار اندیشه دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان – انستیتو روانپزشکی تهران؛ هر سال از ۱۸ تا ۲۴ مهر ماه هفته سلامت روان نامگذاری شده و شعار امسال سازمان جهانی بهداشت "سلامت روان برای همه: سرمایه گذاری بیشتر- دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا" بود. از آن جا که دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان به عنوان مرجع علمی در حوزه سلامت روان کشور نقش فعالی در رفع چالش های موجود سلامت روان جامعه ایفا می نماید، نشست خبری با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران دکتر جعفر بوالهری، دکتر سیدوحید شریعت، دکتر سیدکاظم ملکوتی، دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی، دکتر علی اصغر اصغرنژاد فرید، دکتر مجتبی حبیبی، دکتر شهربانو قهاری، دکتر فرشاد شیبانی و دکتر فاطمه شیرزاد و اصحاب رسانه در دانشکده برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر مهرداد کاظم زاده عطوفی؛ روانشناس بالینی و معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده توضیحاتی در مورد اقدامات انجام شده توسط دانشکده در هفته سلامت روان ارائه داد. از جمله این موارد می توان به پیام های سلامت روان و سخنرانی هایی که هر شب به صورت زنده از اینستاگرام دانشکده پخش می شود، مصاحبه هایی که هر روز در سایت دانشکده منتشر می شود و همچنین ارائه خدمات حضوری و آنلاین در وزارت بهداشت که در این هفته انجام شده است؛ اشاره کرد.
وی در مورد همه گیری کرونا گفت: کرونا، ویروس خودآگاهی و شناخت نقاط ضعف و قوت بود و باعث شد هر کس متوجه شود چقدر توانایی مدیریت بحران را دارد و همه افراد ملزم می شوند مهارت هایی را کسب کنند که در حوزه سلامت روان مطرح شده است و جامعه باید با سلامت روان واکسیناسیون شود.

سپس دکتر سیدکاظم ملکوتی؛ روانپزشک و عضو هیئت مدیره جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران گفت: از مجموعه حوزه بهداشت، به موضوع بهداشت روان خیلی پرداخته نشده است و منظور از سرمایه گذاری که در شعار امسال است، سرمایه گذاری مالی، فرهنگی، آموزشی و اهمیت دادن به سلامت روان است.
وی در رابطه با تأثیراتی که حوادثی چون آبان سال گذشته، سقوط هواپیمای اکراینی، از دست دادن سردار سلیمانی، کشته های شهر کرمان و در ادامه کرونا بر سلامت روان داشته؛ متذکر شد: وظیفه ما این است تا به نظر مسئولان برسانیم که هماهنگی زیادی باید بین دستگاه ها وجود داشته باشد که بتوانیم سلامت روان جامعه را مدیریت کنیم. راه زیادی در پیش داریم تا به جایگاه اصلی در این زمینه برسیم.

در ادامه دکتر سیدوحید شریعت، روانپزشک و رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان با بیان این مطلب که  مسئولیت ارتقا سلامت روان یک نگاه عمومی است، گفت: برای اولین بار سلامت جزء شعارهای سیاستگذاران قرار گرفته و اتفاق خوبی بوده است .
وی اظهار امیدواری کرد: سلامت روان هم جزء شعارها قرار بگیرد و مسئولین با تغییر نگرش، به سلامت روان به عنوان نیاز و الویت نگاه کنند، تا نگرش مردم هم تغییر کند . همچنین تأکید کرد که این موضوع نیازمند آموزش است.

در ادامه دکتر جعفر بوالهری؛ استاد روانپزشکی و رئیس سابق دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان اشاره کرد: طرح تحول سلامت، سرویس های کمی را به سلامت روان داده و تصمیم گیری های مقطعی و بدون کارآیی می تواند مشکل را وسعت دهد.
وی خاطر نشان کرد: مسئولین برای بودجه بندی درمان، پیشگیری و سلامت روان و ارائه خدمات در روستاها و حتی پیشگیری از خودکشی باید با صاحبنظران سلامت روان مشورت کنند تا با سرمایه گذاری مناسب، سلامت روان در دسترس همه قرار گیرد.
دکتر بوالهری گفت: تا سرمایه هایمان را برای سلامت و سلامت روان هزینه نکنیم بعید است پیشرفت خوبی در این زمینه داشته باشیم و می بایست بیشتر به سمت ارائه خدمات مجازی برویم.

دکتر علی اصغر اصغرنژاد فرید؛ استاد روانشناسی و عضو هیئت علمی اشاره کرد: کارها باید اصولی و علمی باشد و نقش عوامل انسانی با کمک افراد متخصص در حوزه سلامت روان مدیریت گردد و مسائل مربوط به سلامت روان ریشه یابی شود.

دکتر شهربانو قهاری، استاد روانشناسی و عضو هیئت علمی نیز در مورد این که ملت ما یک ملت هیجانی است صحبت کرد و گفت: باید به افراد آموزش داده شود تا ذهن خردمند را تقویت کرده و با افراد متخصص مشورت کنند.
وی گفت: دوراندیشی یکی از نشانه های ذهن خردمند و کلید رهبری است که می تواند باعث شود بین ذهن هیجانی، ذهن خردمند و ذهن منطقی بالانس ایجاد شود و از هیجانات غیرمنطقی بکاهد.

دکتر مجتبی حبیبی، استاد روانشناسی و عضو هیئت علمی گفت: مردم باید آموزش ببینند تا همانطور که به امور رفاهی زندگی خود اهمیت می دهند، به سلامت روان خودشان نیز توجه کنند و برای حل مشکلات به متخصص مراجعه نمایند.

دکتر فاطمه شیرزاد، روانپزشک و عضو هیئت علمی گفت: کرونا یک تهدید بود و افراد وقتی با تهدید مواجه می شوند و نتوانند به صورت مساله محور مشکل خود را حل کنند، می توانند با معنویت استرس هایشان را کم کنند. در این روزهایی که با مشکل کرونا مواجه هستیم معنویت بعد اجتماعی پیدا کرده و مسئولیت پذیری افراد به حفظ سلامتی دیگران گره خورده و حفظ جان دیگران به وسیله محافظت شخصی برایشان هدف مقدسی شده است و اگر گاهی می بینیم که معنویت دچار چالش شده  به خاطر این است که به صورت علمی به آن پرداخته نشده است و باید آموزش لازم در دسترس قرار گیرد.
در پایان این نشست از تأثیر اقدامات انجام شده در زمینه سلامت روان توضیحاتی به خبرنگاران و اصحاب رسانه داده شد.
گفتنی است ین نشست خبری به صورت لایو از اینستاگرام دانشکده پخش شد.

تهیه خبر : زهره راخ
تهیه عکس: سید حسین سید محمدی

دفعات مشاهده: 1527 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر