افزایش تاب آوری سیستم درمان، اولویت‌ اصلی پدافند غیرعامل

| تاریخ ارسال: 1399/8/5 |
افزایش تاب آوری سیستم درمان، اولویت‌ اصلی پدافند غیرعامل
حفظ زیرساخت‌ بیمارستانها و جان کادر درمان، برای موفقیت در مقابله با ویروس کرونا از اولویت‌های اصلی و محوری پدافند غیرعامل است.
دکتر رزاق بیات؛ رئیس اداره پدافند دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگویی با روابط عمومی دانشگاه که به مناسبت هفته پدافند غیرعامل ( ۵ تا ۱۲ آبان ماه) انجام شد؛ گفت: شعار امسال کمیته پدافند غیر عامل کشور؛ «مقاومت فعال ، تاب آوری حیرت انگیز، ایران قوی» است که در همین راستا، فرهنگ سازی و تلاش در جهت افزایش تاب آوری و تداوم فعالیت‌های درمانی، جزو برنامه های اولویت‌ دار حوزه پدافند غیرعامل دانشگاه است.
وی تصریح کرد: تا کنون رویکرد غالب در مطالعات و برنامه های پدافند غیر عامل، عمدتا تهدیدات سخت مانند حمله نظامی، اقدامات تروریستی وتهدیدات انسان ساخت برای مراکز و تاسیسات حیاتی، حساس و مهم بوده است که وظیفه خدمات رسانی به جامعه را بر عهده داشته اند؛ ولی امروز با شیوع کرونا، با پدیده تهدید پر خطر زیستی روبرو هستیم که می طلبد با هم دلی و هم افزایی مسئولان و کادر درمان و نیز رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، به تاب آوری سیستم درمانی کشور و جلوگیری از فرسودگی و خستگی بیشتر کادر درمان کمک کنیم تا با کمترین آسیب، بیماری را کنترل کنیم.
دکتر بیات با اشاره به آمار بالای ابتلا و تلفات بیماری کرونا در اثر بی توجهی مردم به دستورالعمل های بهداشتی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی ایران شهدای زیادی در دفاع از جان و سلامت مردم تقدیم کرده و عملکرد مناسبی در حوزه مقابله با این پاندمی داشته که مجاهدت مسئولان و کادر درمانی فداکار و تلاشهای رییس و معاونین دانشگاه، در این ایام بی بدیل است.
وی افزود: محققان دانشگاه نیز به طور مستمر برای ساخت واکسن کرونا تلاش می کنند و به نتایج قابل تاملی نیز دست یافته اند.
رئیس اداره پدافند غیر عامل دانشگاه؛ اجرای پروژه تحقیقاتی، درمانی، آموزشی و بهداشتی پدافند هسته ای و پرتوی، با همکاری سازمان انرژی اتمی و نیروهای مسلح در راستای کاهش آسیب پذیری کارکنان و مردم در مراکز تابعه دانشگاه های علوم پزشکی کشور؛ طرح تحقیقاتی تعیین نقشه خطر دانشگاه، با تلاش گروه سلامت در بلایا و فوریت های دانشگاه و سنجش میزان نواقص ایمنی آتش نشانی مراکز تابعه دانشگاه را از برنامه های در دست اجرای پدافند غیر عامل دانشگاه ذکر کرد و افزود: در هفته پدافند غیر عامل نیز برنامه هایی از جمله برگزاری مانور آمادگی دفاع شیمیایی، میکروبی و پرتو هسته‌ای در بیمارستانها و شبکه های بهداشت درمان، برگزاری کارگاه های آموزشی عمومی و تخصصی پدافند غیر عامل، ابلاغ دستورالعمل گرامی داشت، هفته پدافند غیر عامل به مراکز تحت پوشش و اطلاع رسانی پیام و شعارهای این هفته انجام می شود.
پدافند غیرعامل به مجموعه اقدام های دفاعی غیرمسلحانه گفته می شود که موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در برابر تهدید و اقدامات خصمانه دشمن می شود و شناسایی تهدیدها و نقاط آسیب پذیر،  اولویت بندی و اقدام برای کاهش آنها از اصول پدافند غیرعامل است.

خبر: مجید نظامی
عکس: مجید گرامی

دفعات مشاهده: 337 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر