در آزمایشگاه کنترل دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران انجام می شود کنترل کیفی داروهای تزریقی ساخت ایران

| تاریخ ارسال: 1399/8/14 |
کنترل کیفی داروهای تزریقی ساخت ایران
داروهای تزریقی دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در آزمایشگاه کنترل دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران بررسی می شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر فاطمه فتحی؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تاکنون حدود سی و هشت فرآورده تزریقی تولید شده در شرکت های داروسازی داخلی در آزمایشگاه کنترل فیزیکوشیمیایی دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد بررسی قرار گرفته که این نمونه ها شامل انواع آمپول، ویال و محلول تزریقی هستند.
 وی افزود: داروهای تزریقی، محلول های استریل مایع عاری از میکروب هستند که حاوی یک یا چند ماده دارویی بوده که از طریق وریدی، عضلانی، زیرجلدی و یا سایر راه ها برای تزریق داخل سرخرگ، مفصل و نخاع به کار می روند.
دکتر فتحی اظهار کرد: کاربرد داروهای تزریقی برای زمانهایی است که به دنبال اثر سریع درمانی ضروری هستیم، یا بیمار قادر به مصرف داروی خوراکی نیست؛ یا در مواردی که دارو در صورت مصرف از راه خوراکی بی اثر بوده و از دستگاه گوارش قابل جذب نمی باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه استفاده از فرآورده های تزریقی در سایر موارد چندان موجه و منطقی نیست، افزود: بیش از نیمی از عوارض به ثبت رسیده در مرکز ملی ثبت عوارض ناخواسته داروها، ناشی از مصرف داروهای تزریقی بوده و اکثر اوقات عوارض جانبی داروهای تزریقی نسبت به داروهای خوراکی بیشتر است.
دکتر فتحی خاطرنشان کرد: البته در مواردی مصرف داروهای تزریقی اجتناب ناپذیر است، به عنوان مثال  گاهی اوقات دوز تجویزی دارو زیاد است مانند آنتی بیوتیک ها که باید از طریق رگ جذب شوند و به همین دلیل در این مورد، تزریق بهترین انتخاب است.

تهیه خبر: نازنین نادری
تنظیم: حسین دزفولی

دفعات مشاهده: 333 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر