انجام اولین پیوند کبد از دهنده زنده در بیمارستان فیروزگر

| تاریخ ارسال: 1399/8/26 |
انجام اولین پیوند کبد از دهنده زنده در بیمارستان فیروزگر
تیم پیوند مرکز آموزشی درمانی فیروزگر موفق به انجام اولین پیوند کبد از دهنده زنده شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر محسن رضا منصوریان؛ رئیس تیم پیوند کبد مرکز آموزشی درمانی فیروزگر خبر داد: اولین پیوند کبد از دهنده زنده، بیست و سوم آبان ۱۳۹۹ با موفقیت انجام شد .
وی گفت: در این عمل پیوند که ۹ ساعت طول کشید، لوب راست کبد از فرد دهنده به کبد یک خانم بیست و دو ساله که توده کبدی داشت، پیوند زده شد.
دکتر منصوریان با بیان اینکه خوشبختانه دهنده و گیرنده کبد در سلامت کامل هستند، ادامه داد: با وجود اینکه این شکل از پیوند کاملا غیر اورژانس و در شرایط کاملا الکتیو انجام می شود، ولی برای به حداقل رساندن عوارض جراحی و به ویژه عفونت هایی مانند کووید ۱۹، این جراحی را در روز تعطیل و در کمترین حالت ازدحام اتاق عمل انجام دادیم.
وی افزود: در بعضی شرایط که بیماران با مشکلات کبدی مواجه هستند و امکان دریافت عضو از اهداکنندگان مرگ مغزی ندارند، می توان با احتساب شرایط خاص از دهنده زنده برای پیوند کبد بهره گرفت.
رییس تیم پیوند کبد مرکز آموزشی درمانی فیروزگر تصریح کرد: شرایط انتخاب دهندگان کبد زنده بر اساس وزن و گروه خونی گیرنده و دهنده عضو مشخص می شود و در همه شرایط امکان انجام آن امکان پذیر نیست .
وی افزود: انجام این شکل از پیوند نسبت به پیوند از اهداکنندگان مرگ مغزی روند پیچیده تری دارد؛ به ویژه در بیمارن کبدی با وزن خیلی کم یا بالعکس وزنهای بالا.
دکتر منصوریان اظهار کرد: اقدامات قبل از پیوند مانند بررسی عروق، مجاری صفراوی کبد دهنده و گیرنده و اندازه گیری حجمی از کبد که قابل برداشت است و همچنین حداقل حجمی از کبد که گیرنده برای ادامه زندگی لازم دارد، در کنار سختی فرآیند جراحی این نوع از عمل را برای تیمهای پیوند سخت تر می کند.
وی گفت: ما یکسال پس از راه اندازی بخش پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی ایران و با پیش آمدن شرایط ناخواسته ناشی از شیوع بیماری کرونا و به تبع آن کاهش چشمگیر اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی با همکاری دکتر نصیر فخار؛ جراح و فلوشیپ پیوند کبد و عضو هیئت علمی دانشگاه، مرکز پیوند کبد از دهنده زنده در مرکز آموزشی درمانی فیروزگر راه اندازی کردیم.
رییس تیم پیوند بیمارستان فیروزگر خاطر نشان کرد: این نوع پیوند کبد از سالها قبل انجام می شده و در کشور ایران هم برای اولین بار سال  ۱۳۷۶ در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفته است.
تنظیم خبر : ره نورد

دفعات مشاهده: 385 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر