رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران: تصمیمات حاکمیتی و افزایش مشارکت مردمی برای مدیریت موثر کرونا ضروری است

| تاریخ ارسال: 1399/8/27 |
تصمیمات حاکمیتی و افزایش مشارکت مردمی برای مدیریت موثر کرونا ضروری است

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران:
 تصمیمات حاکمیتی و افزایش مشارکت مردمی برای مدیریت موثر کرونا ضروری است
با جهش های مداوم  ویروس کرونا و تکمیل ظرفیت مراکز درمانی در وضعیتی هستیم که فقط با محدودیت های حاکمیتی برای جلوگیری از تجمعات و نیز مشارکت حداکثری مردم در رعایت فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک و شستشوی دستها می توانیم، پاندمی را کنترل کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در «وبینار همزیستی و مشارکت؛ درس آموخته های مبارزه با بحران کوید ۱۹» با اشاره به موفقیت نسبی کنترل شیوع کرونا در موج اول، گفت: امروز مدیریت کرونا خیلی پیچیده تر از قبل شده و با وجود تجربیات هشت ماه گذشته در ایران و سایر کشورها، قرار گرفتن در پیک سوم فراوانی و رخداد این اپیدمی نشان می دهد، در مدیریت، اقدامات لازم و مشارکت مردم موفق نبوده ایم.
وی با ابراز نگرانی از کاهش حساسیت مردم برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تصریح کرد: در موج سوم بیماری شاهد افزایش شیوع بیماری به صورت خانوادگی هستیم که بیانگر افزایش دورهمی های فامیلی است.
دکتر کوهپایه زاده تاکید کرد: ابتدا اطلاعات ما در زمینه کرونا بسیار کم بود و به نظر می رسید راه عمده انتقال ویروس کرونا، انتشار قطرات تنفسی و برخورد دست‌ها با صورت است اما با گذشت زمان اکنون متوجه شدیم علاوه بر قطرات تنفسی و تماس دست آلوده با صورت، ویروس کرونا از راه هوابرد به ویژه در جاهای در بسته و بدون تهویه نیز منتقل می‌شود. بنابراین نداشتن ماسک یا شستشوی دستها تنها دلیل شیوع نیست و فاصله گذاری اجتماعی در شهرها و مکانهای شلوغ و در ترددهای شهری باید به خوبی رعایت شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران یکی از دلایل مهم جدی نگرفتن بیماری را جنبه های اجتماعی و تمکین اجتماعی بر شمرد و تصریح کرد: باید سرمایه های اجتماعی مردم افزایش یابد و از طرف دیگر تلاش کنیم، اعتماد و نظر مردم را نسبت به پیشنهادات و توصیه های بهداشتی جلب کنیم.
دکتر کوهپایه زاده گفت: تنها مشارکت، همیت و همراهی مردم، در کنار تصمیمات درستی که به صورت حاکمیتی در بخش های مختلف گرفته می شود، افزایش انجام آزمایش، ردیابی و شناسایی بیماران در فاز های اولیه بیماری و کنترل رعایت قرنطینه خانگی می تواند شرایط و اوضاع را در ماه های پیش رو بهتر کند.
وی در پایان اظهار کرد: نیاز است مطالعاتی نیز برای بررسی مرگ و میرهای ناشی از گرفته شدن فرصت درمان سایر بیماری ها به دلیل اشغال تخت های بیمارستانی و به تعویق انداختن برخی درمانها به خاطر ترس از ابتلا به کووید ۱۹ انجام شود.
در حالی که خبرهایی از موفقیت برخی کشور ها در تولید واکسن کرونا منتشر می شود؛ اما هنوز کارشناسان سازمان بهداشت جهانی تاکید می کنند، فعلا هیچ واکسنی بیماری کووید-۱۹ را متوقف نخواهد کرد و در هر شرایطی باید به نظارت و کنترل، انجام آزمایش، قرنطینه مبتلایان و افرادی که با آن ها تماس داشته‌اند، ادامه دهیم و از مردم بخواهیم احتیاط کنند.
تهیه: ابراهیم همتی
تنظیم: مجید نظامی

دفعات مشاهده: 1703 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر