بررسی سند مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اتاق فکر

| تاریخ ارسال: 1399/9/18 |
بررسی سند مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اتاق فکر
سند «مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، از آرزویی دست‌نیافتنی تا آرمانی تحقق پذیر» و کتاب مزیت های رقابتی گروه های آموزشی در اتاق فکر بررسی شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دوشنبه هفدهم آذر ۱۳۹۹ دومین نشست بررسی سند «مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، از آرزویی دست‌نیافتنی تا آرمانی تحقق پذیر» و کتاب مزیت های رقابتی گروه های آموزشی که از سوی مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی (نصر)، برای تعیین تمایز رسالت آکادمیک دانشگاه¬ها پیشنهاد شده، با حضور معاون آموزشی وزارت بهداشت، رییس و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران و اعضای اتاق فکر برگزار شد.
دکتر علی اکبر حقدوست؛ معاون محترم آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه اظهار کرد: در این کلان پروژه مباحثی همچون مرجعیت علمی، ماموریت های ویژه، رسالت تمایز یافته و قطب های علمی، خط و ربط هایش مشخص و  بخش زیادی از این ابهامات آن برطرف شده است.
دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ ریس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز ضمن ارزشمند خواندن اطلاعات منتشر شده در سند مزبور، گفت: مسیر نیل به مرجعیت تنها از طریق شاخص های علم سنجی امکان پذیر نیست و تعیین حوزه های تمایز و تمرکز و تدوین برنامه  جامع تحول آموزش و پژوهش مبتنی بر پتانسیل های درونی دانشگاه و نگاه آینده¬نگر، امری ضروری در برهه حاضر است.
بر اساس مطالعات انجام شده در این سند مقرر شده است که پروژه نیل به مرجعیت علمی از مسیر تمایز رسالت آکادمیک دانشگاه ها دنبال شود. در این کلان پروژه با تکیه بر سه وجه توان رقابت پذیری، شاخص سایول و ادراک نخبگان دانشگاهی، حیطه های تمایز آکادمیک دانشگاه ها تعیین و در قالب کتاب قرمز مرجعیت به دانشگاه ها ارسال شده است.
قدم بعدی  آن است که دانشگاه ها نقاط تمایز خود را بر اساس یافته های این مطالعه و از همه مهمتر ادارک نخبگانی درون دانشگاهی، حیطه های تمایز آکادمیک خود را نهایی و برای درج در کتاب های زرد با عنوان نقشه راه تمایزی دانشگاه¬های علوم پزشکی به مرکز ملی تحقیقات راهبردی ارسال کنند.
این کلان پروژه نهایتا با انتشار کتاب های سبز، تفاهم نامه بین وزارتخانه و دانشگاه نیل به مرجعیت علمی را تسهیل خواهد کرد.
تنظیم: حسین دزفولی

دفعات مشاهده: 234 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر