معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران در آستانه روز پژوهش اعلام کرد رتبه دوم دانشگاه ایران از نظر سرانه مقالات در جمع دانشگاه های علوم پزشکی کشور

| تاریخ ارسال: 1399/9/24 |
رتبه دوم دانشگاه ایران از نظر سرانه مقالات در جمع دانشگاه های علوم پزشکی کشور
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران در آستانه روز پژوهش اعلام کرد
رتبه دوم دانشگاه ایران از نظر سرانه مقالات در جمع دانشگاه های علوم پزشکی کشور
دانشگاه علوم پزشکی ایران در شاخص سرانه مقالات اعضای هیئت علمی بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه دوم کشوری را دارد. این شاخص از تقسیم تعداد مقالات منتشر شده در یک سال به تعداد کل اعضای هیئت علمی به دست می آید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید عباس متولیان؛ معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، به مناسبت فرارسیدن بیست و پنجم آذر ۱۳۹۹؛ روز پژوهش و فناوری، اعلام کرد: بر اساس سامانه علم سنجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی ایران با انتشار دو هزار و ۵۰۰ مقاله در سال ۲۰۱۹ برای چهارمین سال متوالی رتبه سوم کشوری را بعد از دانشگاه های علوم پزشکی تهران (۵۳۰۰ مقاله) و شهید بهشتی (۳۵۰۰ مقاله) از نظر تعداد مقالات منتشر شده در سامانه اسکوپوس داشته است.
وی با بیان اینکه سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال ۲۰۱۹ کمتر از ۲۰۰۰ مقاله منتشر کرده اند، افزود: از نظر کیفیت مقالات، با توجه به ادغام دانشگاه که باعث شد به مدت حدود ۳ ساله مقالات با وابستگی سازمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران منتشر نشوند، شاخص-اچ یا هیرش (H-index)  کلی شاخص مناسبی نیست و شاخص اچ،  ۵ سال اخیر (H۵-index) شاخص قابل قبول تری است.
دکتر متولیان گفت: این شاخص در حال حاضر در دانشگاه علوم پزشکی ایران ۷۷ است یعنی در ۵ سال گذشته حداقل ۷۷ مقاله از نویسندگان دانشگاه علوم پزشکی ایران منتشر شده که نویسندگان سایر مقالات از سراسر دنیا به هر کدام از آنها حداقل ۷۷ بار استناد کرده اند.
وی با بیان اینکه این استنادات بالا، نشانه کیفیت مقالات منتشر شده دانشگاه است، افزود: از نظر این شاخص نیز دانشگاه علوم پزشکی ایران رتبه سوم کشوری را بعد از دانشگاه های علوم پزشکی تهران (H۵-index=۱۰۴) و مشهد (h۵-index=۸۰) دارد و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (h۵-index=۷۴) در رتبه چهارم قرار دارد.
دکتر متولیان اظهار کرد: شاخص دیگری که فعالیت نسبی اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی را در حوزه پژوهش نشان می دهد، شاخص سرانه مقالات اعضای هیئت علمی است. این شاخص از تقسیم تعداد مقالات منتشر شده در یک سال (۲۰۱۹) به تعداد کل اعضای هیئت علمی به دست می آید.
وی افزود: این شاخص در دانشگاه علوم پزشکی ایران ۲.۵۵ است که بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران (۲.۸۷) رتبه دوم کشوری را دارد و دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی (۲.۵۳) و بقیه الله (۲.۳۷) در رتبه های بعدی قرار دارند.
معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه تاکید کرد: مجموعه این شاخص ها نشان می دهد که دانشگاه علوم پزشکی ایران از نظر عملکرد پژوهشی دانشگاه موفقی بوده و این دستاوردها نتیجه عملکرد اساتید، دانشجویان و پژوهشگران در گروه های آموزشی، دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده های دانشگاه است.
دکتر متولیان گفت: لازم است به مناسبت فررسیدن هفته و روز پژوهش از تک تک اعضای خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی ایران که در این موفقیت ها سهم داشته اند، صمیمانه تشکر و سپاسگزاری کنم که با وجود محدودیت های مختلف و به خصوص محدودیت های مالی با انگیزه بالا تلاش های خود را بیش از پیش ادامه داده اند.
وی افزود: مانند سال های گذشته، به صورت نمادین از اساتید و دانشجویانی که نقش برجسته تری در این موفقیت های دانشگاه داشته اند در جشن بزرگداشت پژوهش و فناوری دانشگاه تقدیر و تشکر خواهد شد. معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: شاخص های انتخاب برگزیدگان پژوهش و فناوری دانشگاه در سال ۱۳۹۹ در جلسه کمیته انتخاب برگزیدگان پژوهش و فناوری به تصویب رسیده که در اغلب موارد شبیه سال گذشته است به جز اینکه محور پژوهش و فناوری مربوط به کووید۱۹ نیز به آنها اضافه شده است. این شاخص ها بیش از سال های گذشته به کیفیت مقالات توجه دارد، به عنوان مثال شاخص انتخاب پژوهشگر برگزیده عبارت است از: "پژوهشگری که در سال ۲۰۱۹ بیشترین تعداد مقالات در مجلات را به عنوان نویسنده اول یا مسئول با وابستگی سازمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران" داشته است. عینا همین شاخص در مورد پژوهشگری که سن ۳۵ سال یا کمتر داشته باشد به عنوان شاخص انتخاب پژوهشگر جوان برگزیده است.
دکتر متولیان با بیان اینکه در سال گذشته در حوزه فناوری پیشرفت های قابل توجهی در توسعه فیزیکی داشته ایم. فضاهای اختصاص یافته به بخش فناوری چند ده برابر افزایش یافته است، ادامه داد:  پروژه افرا یا مرکز آزمایشگاهی و کارگاهی پروژه ای است که درحال ساخت با سازه کانتینر می باشد و به مساحت ۱۳۵۰ مترمربع جنب زمین فوتبال دانشگاه در حال احداث است. پروژه دیگر "کافه ایده" است که در محل ساختمان کتابخانه مرکزی در تراس ۱۳۰۰ متری طبقه اول با سازه سبک ساخته خواهد شد و محلی برای فضای کاری مشترک، کلاس، کافی شاپ و فضاهای استارت آپی است. این دو پروژه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اقدام هستند. پردیس مشکین دشت پارک فناوری دانشگاه و همچنین ساختمان شقایق که برای استقرار شرکت های وابسته به مرکز رشد و پارک فناوری دانشگاه در نظر گرفته شده اند، در حال آماده سازی نهایی هستند و آمادگی پذیرش شرکت های داوطلب استقرار از داخل و خارج از دانشگاه را دارند.
 رییس پارک علم وفناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان ابراز امیدواری کرد با این گسترش امکانات و فضای فیزیکی و حمایت کامل ریاست و اعضای هیئت رئیسه محترم دانشگاه به زودی شاهد جهش هایی در دستاوردهای حوزه فناوری دانشگاه باشیم.
تنظیم: حسین دزفولی

دفعات مشاهده: 1251 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر