درمان نفخ و مشکلات گوارش در بیماران کرونایی

| تاریخ ارسال: 1399/9/30 |
درمان نفخ و مشکلات گوارش در بیماران کرونایی
 اگر کسی دچار نفخ زیاد شد آیا به کرونا مبتلاشده است یا خیر؟ برای پاسخ به این موضوع و راهکار درمان با ما همراه باشید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر امیر حسین بقراطیان؛ فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه، تب، سرفه، گلودرد و تنگی نفس از علائم اصلی ابتلا فرد به ویروس کرونا است، تاکید کرد: بروز مشکلات گوارشی و کبد از علائم ثانویه کرونا محسوب می شود.
وی گفت: کسانی که دچار نفخ یا اسهال ناشی از کرونا هستند، باید از خوردن مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات، نوشیدنی های گازدار و برخی فرآورده های لبنی مانند شیر، بستنی و پنیر، حبوبات مانند لوبیا، جوی دوسر، میوه هایی مانند آلو سیاه، سیب، هلو و گلابی و همچنین سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنند.
وی افزود: افرادی که دارای ناراحتی گوارشی و نفخ هستند، نباید از برخی سبزیجات حاوی قند که منجر به بروز نفخ می شوند مانند خانواده پیاز و کنگر که دارای فروکتوز هستند یا خانواده کلم و مارچوبه و همچنین نخودفرنگی استفاده کنند. ضمن اینکه افرادی که دارای ناراحتی معده و نفخ گوارشی هستند، به هیچ وجه نباید از سرکه و ترشیجات مصرف کنند.
وی همچنین با بیان اینکه، ویروس کرونا باعث افزایش انعقاد خون می‌شود، اظهار کرد: این ویروس می‌تواند در رگ اصلی کبد لخته خون (ترومبوز) ایجاد کند.
دکتر بقراطیان با اشاره به اینکه احتمالا بیماری ویروسی کرونا در اثر تظاهرات گوارشی ممکن است مقداری آنزیم های کبدی را بالا ببرد، گفت: به خصوص کسانی که کبد آنها مشکل دارد به دلیل اینکه این عضو حساس در واقع کارخانه بدن محسوب می شود و اگر این کارخانه از نظر سیستم ایمنی مختل شود، می تواند در تمام بدن اثرگذار باشد؛ باید از خوردن یک سری مواد غذایی چرب و همچنین نوشیدنی هایی مانند نوشابه گازدار اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه، حدود ۷۵ درصد مواد غذایی و نوشیدنی ها از سیستم کبد عبور می کنند تا مواد مفید آن جذب خون شده و سموم آن نیز دفع شود، گفت: علاوه بر ویروس کرونا داروهایی که برای درمان این بیماری نیز استفاده می‌شوند، نیز ممکن است عوارض کبدی به دنبال داشته باشد.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: از آنجایی که ویروس کرونا سیستم التهابی بدن را فعال می‌کند، مانند هر ویروس دیگری همچون هیپاتیت B و C که التهاب‌زا هستند، می‌تواند در کبد افراد اثرگذار باشد.
دکتر بقراطیان همچنین بیان کرد: ویروس کرونا در واقع به دلیل التهابی که ایجاد می کند و موادی که ناشی از این ویروس در جدار عروق آزاد می شود، ممکن است انعقاد عروقی و حتی سکته مغزی بیمار را به دنبال داشته باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، فاکتورهایی همچون افزایش سن و داشتن بیماری های زمینه ای مانند دیابت، ناراحتی قلبی، فشارخون و بیماری سرطان را بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا به بیماری التهاب عروقی ناشی از ویروس کرونا دانست.

دفعات مشاهده: 581 بار   |   دفعات چاپ: 16 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر