تولید محصولات هسته فناور آساتن با بالاترین عملکرد برای کمک به مددجویان

| تاریخ ارسال: 1399/10/2 |
تولید محصولات هسته فناور آساتن با بالاترین عملکرد برای کمک به مددجویان
هسته فناور آساتن تلاش می کند با استفاده از نیاز سنجی بیماری های شایع حوزه توانبخشی، بررسی تولیدات روز دنیا و استفاده از دانش تجربه و خلاقیت در این حیطه با ارائه محصولات با کیفیت و عملکرد بالا به کمک مددجویان بیاید.
در راستای تحقق اهداف دانشگاه نسل سوم ، انجام تحقیقات کاربردی و محصول محور، گفتگویی با مهندس محمد محسن دهقانی؛ فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مدیریت توانبخشی و مسئول هسته فناورآساتن مستقر در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام گرفته  که به شرح زیر است.
حوزه فعالیت و محصولات تولیدی هسته فناورآساتن چیست؟
عمده فعالیت ما بر روی تولید محصولات نوین در زمینه ارتوپدی ، توانبخشی معلولین و مددجویان است. ارتوز و پروتز یکی از رشته های حاضر در تیم توانبخشی است. این رشته برای جامعه قطع عضو، اندام مصنوعی (پروتز) و برای افرادی که در اندام های خود دچار اختلال شده اند، وسایل کمکی (ارتوز) طراحی کرده و با ساخت آن ها باعث استقلال در افراد می شود که مسئله به عنوان هدف نهایی توانبخشی است.
در همین راستا "هسته فناور آساتن" تلاش می کند با استفاده از نیاز سنجی بیماری های شایع این حوزه، بررسی تولیدات روز دنیا و استفاده از دانش تجربه و خلاقیت در این حیطه، با ارائه محصولاتی با کیفیت وعملکرد بالا به کمک مددجویان بیاید.
هسته فناور آساتن در چه حوزه های تخصصی فعالیت دارد؟
حوزه های تخصصی فعالیت "هسته فناور آساتن"، طراحی و ساخت انواع آتل های مخصوص اندام فوقانی، اندام تحتانی، ستون فقرات و ساخت اندام های مصنوعی زیبایی مکانیکی و هوشمند دست و پا است .
یکی از پرکاربرد ترین مصولات؛ ساخت آتل های انگشتان دست یعنی Dynamic PIP Extension  است که در اندازه های مختلف برای تمامی افراد طراحی و ساخته شده است.
تولید این محصول به دلیل استفاده از فلز استیل ضد زنگ و نداشتن خاصیت آهن ربایی، در بالاتریت کیفیت قرار دارد و همچنین به دلیل ساخت قالب در سایزهای متنوع امکان استفاده راحت و فیت بودن آن با انگشتان دست فراهم می شود. همچنین قیمت این محصول نسبت به نمونه خارجی حدود ۱۲ برابر ارزان تر است.
افراد به علل مختلف از جمله آسیب تاندونی ناشی از برش توسط جسم تیز، تصادف ضربه، جراحی های آزادسازی تاندون جمع کننده انگشت، به این آتل نیاز پیدا می کنند.
در دوران کرونا، آیا برنامه ای جهت مقابله و یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری داشتید؟
در دوران پاندمی کرونا خدمات توانبخشی با  حضور افراد کارشناس در منزل افراد آسیب پذیر و سالمندان؛ بررسی، معاینه، تجویز و ارائه محصول با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی انجام می شود.
پژوهش ها و تحقیقات انجام شده درهسته فناورآساتن چقدر در مسیر حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم کاربردی و عملیاتی است؟
همان طور که مستحضر هستید در دوران سخت تحریم های ظالمانه هستیم که دانشگاه نسل سوم (محصول محور) می تواند  نقش به سزایی در توسعه دانش کاربردی، خودکفایی و بی نیازی از کشورهای دیگر جهت تامین نیاز هر بخش از جامعه را ایفا کند؛ صنایع تجهیزات توانبخشی و ارتوپدی از این قائده مستثنی نیستند.
رسالت  هسته فناور آساتن هم از ابتدا همین بوده است و همواره می کوشد هم پای کشورهای پیشرفته در این رشته، نیاز کشور و جامعه را برطرف کرده و با معرفی ایران به عنوان قطب تولیدات توانبخشی در منطقه، حتی در آینده نه چندان دور، محصولات خود را در کشورهای همسایه عرضه کند.
چه کمبودها و چه چالش هایی در مسیر تحقق اهداف شرکت دارید؟
همیشه شرکت ها، مجموعه ها و تولیدکنندگان در ابتدای راه، چالش های زیادی پیش رو دارند؛ از جمله مشکلات اقتصادی، بنابراین تسهیلات حمایتی از طرف مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران می تواند کمک شایانی به گسترش تنوع  و افزایش کیفیت در تولیدات این مجموعه ایفاء کند.
برنامه عملیاتی شما برای سال آتی چیست و چه حوزه هایی را در برمی گیرد؟
برنامه عملیاتی سال آینده در راستای افزایش تنوع درتولید محصولات دیگر حوزه ارتوز و پروتز خواهد بود و تا شش ماه دیگر یک محصول جدید و به روز را وارد بازار خواهیم کرد.
در پایان مجموعه "آساتن" اعلام می دارد که این آمادگی را دارد تا زمینه تولیدات توانبخشی با کارشناسان و ایده پردازان و مخترعین این حوزه نشست، هم اندیشی و همکاری داشته باشد.
تهیه و تنظیم: ره نورد

دفعات مشاهده: 366 بار   |   دفعات چاپ: 10 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر