افزایش تعداد سالمندان منزوی در همه گیری کرونا

| تاریخ ارسال: 1399/10/2 |
افزایش تعداد سالمندان منزوی در همه گیری کرونا
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر بهنام شریعتی؛ روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: قبل از کرونا ۲۰ درصد سالمندان احساس تنهایی می کردند. اما کرونا در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد احساس تنهایی سالمندان را بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: انزوا و تنهایی ارتباط تنگاتنگی دارند. اما معادل هم نیستند. ممکن است فردی تنها زندگی کند اما احساس تنهایی نکند یا احساس تنهایی کند اما منزوی نشده باشد. در مرحله انزوا فرد واضحا از اجتماع گسسته شده و حتی ممکن است برای پیگیری های درمانی هم مراجعه نکند.
دکتر شریعتی گفت: سالمندان به دلایل مختلف از جمله دلایل اجتماعی مثل شهرنشینی، بازنشستگی و کاهش ارتباطات شغلی، کاهش توانمندی های جسمی مثل کاهش شنوایی، کاهش تحرک و مسائل خانوادگی مثل ازدواج فرزندان، از دست دادن عزیزان و مسائل دیگر مثل افسردگی، اضطراب و نگرانی از بیرون رفتن بیشتر تنها می شوند و احساس تنهایی می کنند. البته مسائل محیطی هم می تواند در کاهش تعاملات اجتماعی سالمند و تنها شدن او نقش داشته باشد مثلا سالمندی که در خانه ای زندگی می کند که پله های زیادی دارد کمتر بیرون می رود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: احساس تنهایی فقط روی سلامت جسم تاثیر نمی گذارد بلکه روی سلامت روان هم تاثیر دارد. احساس تنهایی می تواند منجر به افسردگی و اختلالات روانپزشکی نظیر اضطراب شود. افرادی که احساس تنهایی می کنند و منزوی شده اند از خدمات بهداشتی بیش از اندازه یا کمتر از نیاز خود استفاده می کنند و حتی ممکن است مراجعات ضروری پزشکی را انجام ندهند. به عبارتی مراجعات پزشکی در زمان احساس تنهایی نامتناسب می شود. نکته مهم این است که دیده شده احساس تنهایی با افزایش مرگ و میر همراه است.

دفعات مشاهده: 357 بار   |   دفعات چاپ: 9 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر