نقش موثردانشگاه ها در ایجاد اقتصاد دانش بنیان

| تاریخ ارسال: 1399/10/3 |
نقش موثردانشگاه ها در ایجاد اقتصاد دانش بنیان

مهمترین نکته در حرکت به سوی دانشگاه نسل سوم ارتباط موثر و دایم دانشگاه با صنعت و هدف اصلی و رسالت دانشگاه ها، سود رسانی و انتقال فناوری به جامعه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر فرید نجفی؛ سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در روز نخست اولین کنگره کشوری دانشگاه نسل سوم که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود، با اشاره به آمارهای منابع علمی معتبر جهانی گفت: رتبه تحقیقاتی و پژوهشی کشور در کل علوم ۱۴ و در علوم پزشکی ۱۷ دنیا است، اما از نظر ابداعات و اختراعات در جایگاه ۶۷ هستیم که نشان می دهد حجم زیادی از تحقیقات ما به خلق ثروت و رفاه جامعه منجر نمی‌‌شود و کاربردی نیست.
دکتر نجفی با مقایسه سهم صنایع مختلف در اقتصاد نوآورانه آینده دنیا گفت: سهم صنایع نفتی که از مزیت های کشورما محسوب می شود، در این میان حدود یک درصد است و سهم صنایع دارویی ۱۷ درصد. بنابراین ضروری است هرچه سریعتر به سوی دانشگاه های نسل سوم و چهارم حرکت کنیم.
وی دانشجویان را یکی از مهمترین سرمایه های دانشگاه در این مسیر دانست و تصریح کرد: باید به آموزش دانشجویان توجه ویژه شود و دانشگاه نسل سوم از بستر دانشگاه نسل اول بر می خیزد.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت راه کارهایی هم برای حرکت سریعتر به سوی دانشگاه نسل سوم داشت؛ داشتن اهداف دراز مدت و استراتژی مناسب، مدیریت حرفه ای و خلاقیت در عمل، جذب اعضا هیات فعال در آموزش و پژوهش، دعوت از صنعتگران به دانشگاه و حضور اعضا هیات علمی و دانشجویان در صنعت و رفع پیچیدگی های روابط تجاری کشور در تبدیل ایده به محصول، از راهکار های پیشنهادی او بود.
وی در ادامه برخی اقدامات در حوزه معاونت تحقیقات وزارت بهداشت را نیز برشمرد که اهم آن عبارت بود از: رونمایی از ایین نامه ثبت اختراعات با همکاری قوه قضاییه برای اولین بار، افتتاح ۱۰ پارک علم و فناوری ویژه وزارت بهداشت و حمایت ۵۰۰ میلیون تومانی از آنها تا پایان سال، ایجاد شهرک های دانش و سلامت، فراخوان به دانشگاه ها برای شرکت در پروژه های مختلف تحقیقاتی، قطب بندی توانمندی و فناوری مناطق مختلف کشور، ایجاد شتاب دهنده ها در کنار دانشگاه ها و حمایت از صندوق های پژوهش و فناوری غیر دولتی سلامت که نقش مهمی در سرمایه گذاری های ریسک پذیر در حوزه پژوهش دارند.
دکتر نجفی در پایان تاکید کرد: راه بسیار طولانی در پیش داریم، فرصتها کم است و امروز نیاز ما سیاستگزاری منسجم و تلاش مضاعف است تا همراه با دنیا، در رقابتی سخت و صلح آمیز، جاده توسعه علم و فن آوری را طی کنیم.
اولین کنگره کشوری دانشگاه نسل سوم (ضرورت، فرصت، چالش و راهکارها) در تاریخ ۳ و ۴ دی ماه ۱۳۹۹ به صورت وبینار در سالن همایش مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود.
خبر: مجید نظامی

دفعات مشاهده: 362 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر