دز شرکت دانش بنیان دانشگاهی اکسیر سلامت صبا محقق شد طراحی اپلیکیشن ارائه خدمات سلامت و سلامت روان از راه دور

| تاریخ ارسال: 1399/10/15 |
طراحی اپلیکیشن ارائه خدمات سلامت و سلامت روان از راه دور
دز شرکت دانش بنیان دانشگاهی اکسیر سلامت صبا محقق شد
طراحی اپلیکیشن ارائه خدمات سلامت و سلامت روان از راه دور
اپلیکیشن ارائه خدمات سلامت و سلامت روان از راه دور توسط شرکت دانش بنیان  دانشگاهی اکسیرسلامت صبا طراحی شده. در همین راستا گفتگویی با دکتر بهنام شریعتی؛ روانپزشک ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیر عامل شرکت دانش بنیان "اکسیرسلامت صبا" انجام گرفته است.
به گفته وی با توجه به شکل گیری هسته اولیه شرکت بر پایه تعاملات بین رشته ای، تمام تلاش ما این است که تا پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی را در راستای اهداف این پروژه تعریف شود و بتوانیم از محصول این شرکت در پیشبرد اهداف بالینی و تحقیقاتی دانشگاه نیز استفاده کنیم.
انگیزه اصلی برای تاسیس شرکت دانش بنیان دانشگاهی"اکسیرسلامت صبا" چه بوده است؟
در حقیقت حاصل دغدغه ی چند ساله بنده و همکارانم در مورد ادغام تکنولوژی در سلامت روان و ارائه خدمات در دسترس به ویژه سلامت روان به بیماران و نیازمندان بود؛ در حقیقت شرکت حول این ایده شکل گرفته و امیدواریم بتوانیم قدم به قدم به این اهداف نزدیک تر شویم. پروژه های شرکت در راستای توسعه و عدالت در مسیر ارائه خدمات سلامت به تمامی مردم جامعه است.
در خصوص نوع و‌ حوزه فعالیت شرکت توضیح دهید؟
هسته اصلی شرکت شامل چهار عضو هیئت علمی دانشگاه بوده که دو عضو آن در دانشگاه علوم پزشکی ایران مشغول به کار هستند و دو عضو دیگر نیز از اساتید دانشگاه تربیت مدرس می باشند.
پس از بررسی جوانب، شرکت با کسب مجوز "دانش بنیان دانشگاهی" از هیئت امنا، در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه علوم پزشکی ایران مستقر شد. اهدافی که برای شرکت تهیه شده شامل چند مرحله می باشد و هدف نهایی این است که در صورت موفقیت هرقدم، قدم بعدی از طریق درآمدهای شرکت برنامه ریزی شود.
بیشتر تمرکز شرکت در زمینه  ادغام خدمات سلامت به خصوص سلامت روان و سلامت سالمندان با تکنولوژی می باشد و در گام اول مقرر شد خدمات ارائه سلامت از راه دور توسعه پیدا کند. در گام های بعدی هدف تکمیل این خدمات در جهت هرچه نزدیک تر کردن خدمات از راه دور به شرایط واقعی ویزیت و حتی افزودن خدماتی بیشتر می باشد.
در حال حاضر شرکت چه محصولی را در دست طراحی و تولید دارد؟
فاز اول اپلیکیشن شامل ارائه خدمات سلامت و سلامت روان از راه دور است. در این مرحله خدمات ارزیابی های عینی و امکان خدمات جامعه نگر برای درمانگران و بیماران نیز تعریف شده است که طی چند هفته آینده نسخه بتا نرم افزار ایجاد می شود.
آیا برای مقابله با کرونا پروژه ای و یا محصولی از سوی شرکت شما تعریف و یا تولید شده است ؟
پروژه ی ما قبل از همه گیری کووید برنامه ریزی شد، ولی با شیوع کرونا نیاز بیش از حدی به این نوع خدمات احساس می شد که البته این موضوع علاوه بر فرصتی که برای پیشرفت پروژه ایجاد کرد باعث مشکلات و موانعی هم شد .
استراتژی های شرکت اکسیرسلامت صبا چقدر با اهداف دانشگاه نسل سوم همسو است؟
می دانید که دانشگاه های نسل سوم، عموما کارآفرین و مبتنی بر کارآفرینی و حل مسائل جامعه با رویکرد علمی و نظام یافته در تعامل با محیط پیرامونی هستند؛ لذا با توجه به شکل گیری هسته ی اولیه شرکت بر پایه تعاملات بین رشته ای، تمام تلاش ما این است که تا پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی را در راستای اهداف این پروژه تعریف شود و بتوانیم از محصول این شرکت در پیشبرد اهداف بالینی و تحقیقاتی دانشگاه نیز استفاده کنیم.
با چه چالش هایی مواجهه هستید و چه انتظاراتی  دارید؟
به عنوان یک روانپزشک و عضو هیئت علمی، نداشتن سابقه ی کار خصوصی و سرمایه گذاری کل این پروژه یک چالش محسوب می شود ؛ البته شرایط کشور و مسائل اقتصادی ، تورم و بی ثباتی و نیز عدم امکان برنامه ریزی های طولانی مدت و نیز مشکلات مرتبط با سرمایه نیز موانع بسیار مهمی هستند.
از مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران بابت حمایت هایی که تا این زمان از شرکت داشته اند تشکر می کنم و امیدوارم این حمایت ها ی مادی و معنوی در راستای ارتقاء دانش گسترش پیدا کند تا شرکت بتواند حداقل هزینه های راه اندازی ، بهره وری و ارتقاء سیستم را تامین کند.
از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتظار داریم ضمن حمایت معنوی از شرکت و محصول آن به صورت عملی نیز این فرصت را در ختیار ما قرار دهد تا به عنوان یک "شرکت دانش بنیان دانشگاهی" محصول را به صورت جامع معرفی و ارائه کنیم.
تهیه و تنظیم: ره نورد

دفعات مشاهده: 428 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر