دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • سلامت و تندرستی
  • تاریخ شفاهی
  • انتصابات



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

آغاز بسیج ملی تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا در کشور

 | تاریخ ارسال: 1399/10/15 | 
آغاز بسیج ملی تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا در کشور
آغاز بسیج ملی تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا در کشور
همواره بر نقش تغذیه در حفظ سلامت بدن و پیشگیری، کنترل و درمان بیماریها تاکید شده اما در شرایط بحران کنونی ناشی از شیوع ویروس کووید ۱۹ این موضوع نقش پر رنگتری یافته است. به باور کارشناسان با رعایت یک الگوی تغذیه ای سالم و تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت بدن در کنار رعایت فاصله اجتماعی، شست و شوی مکرر دستها و استفاده از ماسک می توان این بحران جهانی را به سلامت پشت سر گذاشت.
به همین منظور پویش بسیج ملی تغذیه سالم امسال با شعار « تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا» از پانزدهم تا سی ام دی ماه ۱۳۹۹ در کشور برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره گفت: با وجود آگاهی نسبت به اهمیت تغذیه سالم، واقعیت دیگری در برخی جوامع موجب نگرانی شده و آن هم ﮐﺎﻫﺶ دﺳﺘﺮﺳﯽ اﻗﺸﺎر آسیب پذیر جامعه ﺑﻪ ﻏﺬا به دلیل ﺗﺒﻌﺎت اﻗﺘﺼﺎدی ﺑﺤﺮان کروﻧﺎ است.
وی افزود: مشکلات اقتصادی ناشی از محدودیتهای دوران کرونا، خطر بروز نا امنی غذایی و دسترسی به مواد غذایی را در اقشار آسیب پذیر جامعه  افزایش داده است به ترتیبی که این معضل، احتمال بروز و شیوع بیماری کرونا در گروه های در معرض خطر از جمله کودکان، مادران باردار و سالمندان را به سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن ناشی از کاهش دریافت مواد غذایی تشدید می کند.
دکتر کوهپایه زاده خاطر نشان کرد: در این شرایط همکاری و مشارکت سازمانها و خیرین می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت امنیت غذا و تغذیه داشته باشد و امیدوارم با مساعدت های بیش از پیش این عزیزان بتوانیم برنامه های حمایتی گسترده تری را برای گروه های آسیب پذیر (کودکان، مادران باردار و سالمندان) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام داده و با اهدای سبدهای تغذیه ای، گوشه ای از دغدغه های معیشتی خانوارهای آسیب پذیر را حل کنیم.
وی ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد مردم جامعه در خصوص نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن، حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی تغذیه صحیح و انتخاب درست محصولات غذایی، افزایش آگاهی سیاستگذاران و مسئولان مرتبط با غذا در خصوص اهمیت توجه به وضعیت امنیت غذایی خانوارها، جلب همکاری خیرین در اجرای برنامه های حمایت تغذیه ای اقشار آسیب پذیر، جلب مشارکت ائمه جماعات برای اطلاع رسانی و آموزش جامعه و افزایش آگاهی جامعه نسبت به نشانگرهای رنگی تغذیه ای و انتخاب درست محصولات غذایی را به عنوان مهمترین اهداف بسیج ملی تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا در کشور بر شمرد.
وی تصریح کرد: به همین منظور و در جهت افزایش سطح آگاهی جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های متنوعی در زمینه های حساس سازی، اطلاع رسانی و آموزش از طریق کارشناسان تغذیه، مراقبین سلامت، سفیران سلامت و پتانسیل های موجود در سایر سازمانها (صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری ها و...) در دست اقدام است که امیدوارم با تلاش همه اعضای تیم سلامت، بتوانیم در راستای ترویج سبک زندگی سالم با پیروی از الگوی تغذیه ای سالم گامهای موثرتری برداریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه ضمن اشاره به افزایش احتمال مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای، گفت: از آنجائیکه افراد مبتلا به بیماری های قلبی- عروقی، پرفشاری خون، دیابت، سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند، داشتن یک برنامه غذایی سالم که همه گروههای غذایی را شامل شود، ضروری است.
وی گفت: با توجه به تغییرات چشمگیر در سبک زندگی افراد به دلیل محدودیتهای دوران کرونا، شاهد افزایش کم تحرکی و فعالیت بدنی و افزایش دریافت مواد غذایی پرکالری هستیم که این عوامل موجب بروز چاقی و ابتلا به بیماریهای غیر واگیر، تضعیف سیستم ایمنی بدن و در نهایت افزایش ریسک ابتلا به کرونا خواهد شد.
دکتر کوهپایه زاده عنوان کرد: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان به صورت یک مشکل همگانی درآمده و به سرعت رو به افزایش است و ترکیبی از رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک، باعث افزایش نرخ چاقی شده است. به ترتیبی که هم اکنون بیش از ۶۷۰ میلیون بزرگسال و ۱۲۰ میلیون دختر و پسر ۵ تا ۱۹ ساله دچار چاقی و بیش از ۴۰  میلیون کودک زیر ۵ سال در جهان دارای اضافه وزن هستند. این در حالی است که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج می برند.
وی در پایان گفت: بر خود لازم می دانم از کارشناسان تغذیه محترم حوزه بهداشت و درمان دانشگاه که در کنار سایر اعضای تیم سلامت با ارائه آموزش ها و مشاوره های تغذیه ای در مراکز خدمات جامع سلامت نقش مهمی در پیشگیری و درمان بیماری کرونا داشته اند، تقدیر و تشکر کرده و از خداوند رئوف و حکیم، توفیق روزافزون و کامیابی و سعادت ایشان را مسئلت کنم.


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 3053 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر