خانه ای دور از خانه؛ نیاز حیاتی کسانی که برای درمان عزیزانشان راهی کلان شهر ها می شوند

| تاریخ ارسال: 1399/10/22 |
خانه ای دور از خانه؛
نیاز حیاتی کسانی که برای درمان عزیزانشان راهی کلان شهر ها می شوند
همراه سراها یا همان خانه هایی دور از خانه، مامنی برای بیماران و همراهان و فرصتی برای حفظ کرامت انسانی، ایجاد آرامش روانی، تسریع در روند درمان و بهبود بیماران و کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری مراکز درمانی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، یکشنبه بیست و یکم دی ماه ۱۳۹۹ در نشستی که با حضور رییس، معاون پژوهشی و جمعی از مدیران دانشگاه علوم پزشکی ایران و نیز رییس هیات مدیره موسسه خیریه "رها" برگزار شد؛ دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش موثر همراهان در بهبود بیماران، آنان را حلقه مفقوده زنجیره درمان دانست و تصریح کرد: مشارکت خیران در ایجاد همراه سراها علاوه بر اجر اخروی، موجب حفظ کرامت انسانی، کاهش هزینه های مردم و افزایش بهره وری استفاده از ظرفیت خدمات مراکز درمانی می شود و در نهایت افزایش رضایت مردم از نظام سلامت را در پی دارد.
وی اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران با تمام ظرفیت علمی و پژوهشی خود آماده است در قالب شرکت های دانش بنیان، در کار مطالعاتی و اجرایی گسترش و افزایش تنوع خدمات همراه سرا ها مشارکت کند.
یاسر هاشمی بهرمانی؛ رییس هیات مدیریه موسسه خیریه رها نیز ضمن ارائه گزارشی از نحوه شکل گیری و توسعه فعالیت های این موسسه خاطر نشان کرد: تمرکز مراکز درمانی و بیمارستانی پیشرفته و فوق تخصصی در تهران و چند کلانشهر، باعث شده، روزانه شاهد مسافرت خانواده هایی باشیم که مجبور هستند به خاطر درمان عزیزانشان، با شرایط روحی روانی نامناسب، با دغدغه ها و مشقات فراوان در شهری دیگر اقامت کنند لذا  موسسه خیریه رها، با ساختاری منسجم و طراحی سامانه همراه سرای بر خطraha-charity.org  ، ارتباطی منطقی و مستقیم را بین مراکز درمانی، مراکز اقامتی و همراه سراها برای اسکان، حمل و نقل و تغذیه همراهان بیماران غیربومی فراهم کرده است.
وی تقویت عدالت اجتماعی در ارائه خدمات درمانی کشور، افزایش میزان پذیرش تخت‌های فعال از طریق انتقال بیماران به همراه‌سراها در فواصل درمانی و نیز کمک به توزیع منطقی مراکز درمانی بر اساس طبقه بندی خدمات درمانی را از اهداف بلندمدت ایجاد و راه‌اندازی همراه‌ سرا عنوان کرد.
در ادامه حضار دیدگاه ها و پیشنهادات خود را در خصوص فعالیت های موسسه خیریه رها و چگونگی همکاری برای گسترش خدمات موسسه بیان کردند. در پایان نیز مقرر شد در جلسات تخصصی تفاهم نامه همکاری بین دو نهاد تدوین شود.
به گفته کارشناسان، هر بیمار به طور متوسط دو نفر همراه دارد که گاهی هزینه های اقامت همراهان تا چند برابر هزینه های اصلی درمان بیماری است. به نظر می رسد در کنار توجه به توزیع عادلانه مراکز تخصصی و فوق تخصصی در کشور؛ گسترش همراه سراهای خیریه می تواند نقش موثری در کاهش دغدغه ها و هزینه های مردم داشته باشد.
خبر: مجید نظامی
عکس: مجید گرامی

دفعات مشاهده: 416 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر