با هدف ارتقا شاخص های سلامت شهری انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه ایران با اداره کل سلامت شهرداری تهران

| تاریخ ارسال: 1399/11/15 |
انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه ایران با اداره کل سلامت شهرداری تهران
با هدف ارتقا شاخص های سلامت شهری
انعقاد تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران با اداره کل سلامت شهرداری تهران
همکاری های دانشگاه علوم پزشکی ایران و اداره کل سلامت شهرداری تهران با هدف ارتقا شاخص های سلامت شهری، بهبود سلامت شهروندان و ترویج فرهنگ زندگی سالم افزایش می یابد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران چهارشنبه پانزدهم بهمن ۱۳۹۹ در آیین امضای تفاهم نامه همکاری با شهرداری تهران اظهار کرد: این تفاهم نامه کمک می کند تا خدمات بهداشتی و همچنین آموزش های سلامت محور به مردم با سهولت بیشتری ارائه شود.
وی با اشاره به رویکرد دانشگاه علوم پزشکی ایران در قالب دانشگاه های نسل نو به پاسخگویی اجتماعی، افزود: برای رسیدن به اهداف پیش بینی شده در تفاهم نامه پیشنهاد می شود در فاز اولیه یک برنامه عملیاتی ۶ ماهه طراحی شود تا شهروندان هر چه سریعتر از مواهب آن بهره مند شوند.
دکتر کوهپایه زاده خاطر نشان کرد: آنچه که می تواند دانشگاه های علوم پزشکی را در ارائه خدمات بهداشتی اولیه، به ویژه در کلانشهری مانند تهران موفق کند، همکاری با سازمان هایی است که ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند.
وی افزود: این تفاهم نامه پس از عملیاتی شدن و رفع ایرادات قابل تعمیم به دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گریزی هم به پروژه های نیمه تمام از جمله ۲۷۰ جایگاه ارائه خدمات بهداشتی در استان تهران زد که زیر ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پیشنهاد کرد تا همه سازمان هایی که در استان تهران قرار دارند، بخشی از فضای فیزیکی خود را در اختیار حوزه سلامت بگذارند. به عنوان مثال بیش از سیصد و پنجاه خانه سلامت در شهر تهران وجود دارند که می توانند بخش قابل توجهی از کمبود فیزیکی دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران را جبران کنند.
دکتر کوهپایه زاده همچنین با اشاره به جذب ناکافی نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان، اظهار کرد: حدود شصت درصد خدمات دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه بهداشت برون سپاری می شود.
در ادامه این نشست دکتر زینب نصیری؛ مدیر کل سلامت شهرداری تهران ضمن تقدیر از رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکارانش، اظهار کرد: در شرایطی که نظام سلامت به دلیل همه گیری کرونا، مشغله های فراوانی دارد، امروز تفاهم نامه با دانشگاه علوم پزشکی ایران امضا می شود.
وی افزود: ما در اداره کل سلامت شهرداری تهران این نگاه را داریم که به دور از کل گویی های تفاهم نامه ها، کارگروه های عملیاتی به سرعت شکل بگیرند و برنامه ریزی زمان بندی شده انجام شود.
دکتر نصیری با اشاره به آمادگی کامل اجرایی و فکری شهرداری تهران، برای تحقق اهداف تفاهم نامه، گفت: تلاش می کنیم، با تحقق برنامه های پیش بینی شده، این تفاهم نامه در آینده ای نزدیک به نقطه عطفی برسد که نه تنها در محدوده دو دانشگاه دیگر علوم پزشکی در استان تهران بلکه در سایر شهر های کشور قابل اجرا باشد.
بنا بر این گزارش ارتقاء شاخص های سلامت شهری، بهبود و ارتقاء سلامت شهروندان، فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج شیوه زندگی سالم و ایجاد تعامل مثبت و اثربخش به منظور بهره‌مندی از ظرفیت‌های طرفین، اهداف دیده شده در تفاهم نامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و شهرداری تهران هستند.
تعهدات اداره کل سلامت شهرداری در این تفاهم نامه شامل معرفی پایگاه ها و مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران در خانه های سلامت و سایر مراکز فرهنگی اجتماعی شهری و ارجاع شهروندان برای تشکیل پرونده و دریافت خدمات بهداشتی، همکاری در تامین فضا به منظور برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی مشترک، جلب حمایت و همکاری سازمانهای غیر دولتی و خیرین در زمینه افزایش سلامت شهروندان و همچنین همکاری در ارائه خدمات سلامت به محلات محروم و کمتر برخوردار در قالب برنامه های جهادی و داوطلبانه دانشگاه می شوند.
دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز متعهد شده است به شهروندان ارجاعی از سوی خانه های سلامت خدمات ارائه دهد. تهیه محتوای آموزشی در حوزه سلامت، تامین اساتید و مربیان همایش‌ها، کلاسها و کارگاههای آموزشی، برگزاری دوره‌های تربیت مربیان خانه های سلامت و سلامت یاران برای آموزش به گروه های هدف (T.O.T)، برگزاری دوره آموزشی مشترک برای سلامت یاران و رابطین بهداشتی و شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و طراحی و انجام مداخلات لازم در راستای تعدیل آنها در شهر تهران دیگر تعهدات این دانشگاه هستند.
خبر: حسین دزفولی

دفعات مشاهده: 497 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر