برای اولین بار در کشور انجام شد استفاده پژوهشگران دانشگاه ایران از هوش مصنوعی برای آنالیز تصاویر OCT آنژیوگرافی چشم

| تاریخ ارسال: 1399/12/3 |
برای اولین بار در کشور انجام شد
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران برای اولین بار در کشور موفق شدند با روش های هوش مصنوعی، تصاویرOCT  آنژیوگرافی چشم بیماران دیابتی را با دقت بالای ۹۵ درصد آنالیز کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر رضا میر شاهی؛ فلوشیپ  ویتره و رتین مرکز تحقیقات چشم مجتمع بیمارستانی رسول اکرم (ص)، در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه با اعلام این خبر افزود: نتایج این پژوهش کاربردی، در مجله Scientific Reports که یکی از مجلات معتبر زیر مجموعه Nature است، منتشر شده  و جزو معدود کشورهایی هستیم که توانستیم در زمینه هوش مصنوعی در OCT  آنژیوگرافی، یک مقاله بسیار کاربردی ارائه کنیم.
دکتر میر شاهی با اشاره به پاندمی در حال گسترش دیابت در جهان گفت: یکی از عوارض مهم این بیماری، آسیب شبکیه چشم ناشی از قند خون بالا یا رتینوپاتی دیابتی است که در صورت بی توجهی، منجر به کوری افراد می شود و علاوه بر معاینات بالینی، روش‌های مختلف پاراکلینیک وجود دارد که می تواند به ما در تشخیص بهتر و دقیق تر این بیماری کمک کند.
وی با تبیین شیوه کارOCT  آنژیوگرافی شبکیه اظهار کرد: این روش تصویربرداری، یکی از روشهای نوین و غیر تهاجمی جدید است که با استفاده از امواج نور و بررسی حرکت گلبولهای قرمز، جزییات عروق شبکیه را نشان می دهد و اطلاعات مناسبی درباره تشخیص و پیش‌آگهی بیماران ارائه می کند.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، در خصوص چرایی استفاده از هوش مصنوعی برای آنالیز تصاویر آنژیوگرافی چشم گفت: با توجه به موج وسیع دیابت و شیوع بالای رتینوپاتی ناشی از دیابت و حجم بالای مراجعه بیماران به درمانگاه های چشم پزشکی، آنالیز دقیق این تصاویر به صورت دستی بسیار مشکل است و از طرفی با توجه به رشد روز افزون مباحث هوش مصنوعی و رویکرد علوم مختلف از جمله پزشکی به این حوزه و نیز سرمایه گذاری بسیاری از مراکز تحقیقاتی بزرگ دنیا و شرکت‌های مهم فناوری مثل گوگل؛ تصمیم گرفتیم از این فناوری برای آنالیز راحت تر و سریعتر تصاویر OCT آنژیوگرافی چشم استفاده کنیم.
دکتر میر شاهی در خاتمه ضمن تشکر از راهنمایی و همراهی دکتر قاسم فلاورجانی؛ مدیر گروه و دکتر مسعود ناصری پور رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه ایران و همکاری موثر گروه تحقیقاتی این پژوهش به ویژه دکتر پاشا انوری، ابراز امیدواری کرد: با حمایت‌های دانشگاه این پروژه کامل تر شود و با بررسی پارامترهای مختلف OCT آنژیوگرافی در بیماران دیابتی و افراد سالم؛ زمینه غربالگری بیماران دیابتی از طریق هوش مصنوعی فراهم شود.
خبر: مجید نظامی

دفعات مشاهده: 271 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر