معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد رتبه اول دانشگاه ایران در خاورمیانه از نظر تاثیرگذاری بر جامعه هدف

رتبه اول دانشگاه ایران در خاورمیانه از نظر تاثیرگذاری بر جامعه هدف
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد
رتبه اول دانشگاه ایران در خاورمیانه از نظر تاثیرگذاری بر جامعه هدف/جذب  بیش از ۲۵۰  دانشجوی خارجی در سال ۱۳۹۹
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران از رتبه اول دانشگاه علوم پزشکی ایران در خاورمیانه در زمینه تاثیرگذاری بر جامعه هدف و ارتقاء ۱۰۰ پله‌ای جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز خبر داد و گفت: متاسفانه همه گیری کرونا در سال ۱۳۹۹ اجرای برخی برنامه های معاونت بین الملل را با مشکل مواجه کرد اما ما توانستیم به سرعت تغییر مسیر بدهیم و به گونه ای عمل کنیم تا مشکلی در زمینه ارتباطات بین المللی و جذب دانشجوی خارجی به وجود نیاید.
دکتر مهدی مقتدایی در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: مهم ترین کارکرد معاونت بین‌الملل، حرکت در مسیر بینالمللیسازی دانشگاه همگام با شعار دانشگاه نسل سوم است.
وی سطح ارتباط با دانشگاه‌های سایر کشورها، موسسات تحقیقاتی و مراکز علمی، جذب دانشجویان خارجی از ملیت‌های گوناگون، ارتباط اعضای هیات علمی با اساتید غیر ایرانی و همکاری در پروژه‌های مشترک  آموزشی و پژوهشی را به عنوان شاخص‌های بین المللی سازی یک دانشگاه برشمرد و افزود: هرچه این شاخص ها بیشتر و پررنگ تر باشند، دانشگاه در اعتبار بخشی و رتبه بندی بین المللی جایگاه بهتری دارد.
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در حال حاضر تنها چهار دانشگاه در کشور پردیس بین‌الملل دارند و دانشگاه علوم پزشکی ایران یکی از اولین ها در ایران است.
وی با بیان اینکه پردیس بین الملل و معاونت بین الملل با وجود کارکردهای متفاوت مکمل هم هستند، گفت: پردیس‌ها وظیفه آموزشی دارند و مانند ساختار معاونت آموزشی و دانشکده‌ها عمل می‌کنند؛ بازاریابی و  جذب دانشجو وظیفه معاونت بین الملل و آموزش دانشجویان جذب شده در پردیس بین الملل انجام می شود.
دکتر مقتدایی زبان تدریس را در دانشگاه‌های ایرانی به عنوان یکی از چالش‌های جذب دانشجوی خارجی دانست و افزود: وضعیت ایده‌آل این است که یک دانشجوی خارجی در کنار دانشجویان ایرانی در یک کلاس درس بخواند، اما شناخت ناکافی دانشجویان خارجی از زبان فارسی امکان برگزاری کلاس مشترک را برخلاف دانشگاه‌های بزرگ بین المللی دنیا به ما نمی‌دهد. بنابراین در سال‌های ابتدای تحصیل دانشجویان خارجی مجبور هستیم در برخی رشته ها مانند پزشکی کلاس ها را جداگانه برگزار کنیم اما از سال سوم و چهارم که آموزش های بالینی شروع می شود، دانشجویان خارجی برای ارتباط با بیماران باید زبان فارسی را یاد گرفته باشند.
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه گفت: در آخرین رتبه‌بندی تایمز جایگاه دانشگاه علوم پزشکی ایران نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ پله ارتقا پیدا کرده و در حوزه پزشکی جزء پانصد دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است در شاخص تاثیرگذاری در جامعه هدف در مسیر اهداف توسعه پایدار نیز در حال حاضر رتبه ۵۵ دنیا و رتبه اول کشور و خاورمیانه در دو سال متوالی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی ایران است.
وی افزود: در رتبه بندی شانگهای که به صورت موضوعی دانشگاه ها را بررسی می کند، دانشگاه علوم پزشکی ایران در رشته پزشکی در جایگاه ۴۰۰ تا ۵۰۰ ، در علوم پرستاری در جایگاه ۲۰۰ تا ۳۰۰  و در public health در جایگاه ۳۰۰ تا ۴۰۰ دنیا قرار دارد.
دکتر مقتدایی اظهار کرد: متاسفانه همه گیری کرونا در سال ۱۳۹۹ اجرای برخی برنامه های معاونت بین الملل را با مشکل مواجه کرد اما ما توانستیم به سرعت تغییر مسیر بدهیم و به گونه ای عمل کنیم تا مشکلی در زمینه ارتباطات بین المللی و جذب دانشجوی خارجی به وجود نیاید.
وی افزود: در حوزه ارتباطات با دانشگاه های کشورهای مختلف از جمله پرتغال، ایتالیا، بلژیک و کانادا از طریق فضای مجازی نشست مشترک داشتیم که نتایج ملموس آن مستلزم کاهش کرونا و امکان رفت و آمد کارشناسان دو طرف است.
رییس پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به ضرورت توسعه آموزش مجازی در دانشگاه، گفت: برای آموزش مجازی در پردیس بین الملل ساختار مجزایی از سیستم LMS  که در دانشگاه استفاده می شود، طراحی شده که با رفع خطاهای آن و توسعه زیرساخت ها، آموزش سایر دانشجویان نیز در دانشگاه علوم پزشکی ایران در قالب جدید ارائه خواهد شد.
دکتر مقتدایی ادامه داد: امسال بیش از ۲۵۰ دانشجوی خارجی در رشته های مختلف جذب شدند که این عدد در سال های قبل به کمتراز سی نفر می رسید. همچنین در سال ۱۳۹۹ رشته های جدیدی در پردیس بین الملل راه اندازی شدند.
وی افزود: بر اساس تقاضای کشورهای همسایه؛ هند، پاکستان و عراق برای اولین بار مجوز دوره کارشناسی پزشکی (MBBS) آذر ماه ۱۳۹۹ از وزارت بهداشت گرفته شد، همچنین در مقطع کارشناسی ارشد رشته های بیوشیمی و ایمونولوژی، پرستاری- مامایی نیز دانشجو جذب کردیم.
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد: برنامه ریزی برای ادامه روند مناسب جذب دانشجو در سال ۱۴۰۰ انجام شده، البته باید به این موضوع هم فکر شود که این تعداد دانشجو دو یا سه سال دیگر وارد مجموعه بیمارستانی می شوند و از الان باید شرایط را برای آینده مهیا کنیم.
وی گفت: دانشکده داروسازی پس سه سال کار در خرداد ماه امسال مجوز قطعی را گرفت و این مسیر را برای دانشکده دندانپزشکی نیز طی خواهیم کرد.
دکتر مقتدایی ادامه داد: نبود این دو دانشکده همواره به عنوان نقصی در ساختار آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح بوده که خوشبختانه با تاسیس آنها در پردیس بین الملل علاوه بر جذب دانشجوی خارجی و انتقالی از سال آینده از طریق کنکور سراسری نیز دانشجو جذب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: تاسیس دانشکده های داروسازی و دندانپزشکی علاوه بر توسعه زیرساخت های آموزشی و پژوهشی موجب ارتقا رتبه های بین المللی دانشگاه علوم پزشکی ایران می شوند.
معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشمی ایران گفت: هم اکنون ۲۵ دانشجوی انتقال خارج به داخل در دانشکده دندانپزشکی و بالغ بر ۲۶۰ دانشجو خارجی و انتقالی در دانشکده داروسازی تحصیل می کنند.
وی افزود: کلینیک دندانپزشکی در خیابان جمال زاده به طور کامل تجهیز شده  و حدود ۱۲ عضو هیات علمی علاوه بر آموزش، در این کلینیک خدمات درمانی به مراجعه کنندگان ارائه می کنند.
دکتر مقتدایی اظهار کرد: با اتمام پروژه ساخت ساختمان جدید بیمارستان فیروزآبادی در اردیبهشت سال آینده، ساختمان قدیمی بیمارستان جهت تأسیس دانشکده دندانپزشکی اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: شهرری به دلیل کم بودن دندانپزشک در آن منطقه و تعداد زیاد حمعیت نیازمند به خدمات دندانپزشکی، انتخاب بسیار خوبی برای توسعه دانشکده دندانپزشکی است.
پایان خبر
حسین دزفولی

دفعات مشاهده: 324 بار   |   دفعات چاپ: 16 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر